Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Fazant met pistachevulsel, met een Saint-Emilion

Voor 4 personen: Fazant, 2 kg 50 g gepelde pistachenoten 200 g gerookt spek 1 ei Room Varkensnet Sjalot, boter, zout, peperFilet van de fazant snijden en apart houden. Rest van het vlees samen met het spek fijnmalen in de keukenrobot. Mengen met het ... bekijk recept »

Ingrid's pasta gerecht

Voor 4 personen: 600gr tagliatelle 300gr gerookte zalm 2 sjalotten 30gr boter 1 eetlepel olijfolie 2dl room 2 takjes gehakte dille versgemalen zwarte peperpel de sjalotten en hak fijn verhit de boter in een kookpannetje en fruit daarin de sjalot tot ... bekijk recept »

jerryke's gevulde venkel met zalm en kaassaus

Voor 4 personen: 2 venkelknollen 600 g zalmfilets 1 sjalot voor de kaassaus: 50 g vetstof 50 g bloem 1/2 l melk peper, zout nootmuskaat 150 g gemalen kaasVerwarm de oven voor op 175 Haal de venkel uit elkaar. Pocheer de venkel gedurende 5 minuten in ... bekijk recept »

Kabeljauw met champagne

600 g kabeljauw - 2 dl champagne - 2 dl visfumet of groentebouillon - 2 dl room - 1 gehakte sjalot - tijm en laurier - boter - peper en zout.Bak de stukken kabeljauw mooi bruin in een pan met boter. Kruid met peper en zout. Laat de champagne tot de ... bekijk recept »

Kabeljauw met gerookt visgarnituur

600 g kabeljauwfilet (met vel) 4 plakjes zalm (gerookt) 2 eetlepels kaviaar 1 sjalot 0.5 dl zure room 1 dl visfumet 0.5 cl wijnazijn (wit) 1 citroen 50 g roomboter 20 g tarwebloem peper zout 50 g bakboterDe kabeljauwfilet in gelijke moten van 150 gra... bekijk recept »

Kalflapjes met mozzarella en tomaat

4 platgeklopte kalfslapjes3 el olijfolie1 klontje boter1 sjalottomaten2 teentjes look1 takje tijmeen snuifje suiker1 bol mozzarellakaas20 gr gemalen parmezaanse kaaspeper en zout- Snijd elk kalfslapje in twee, peper en zout de lapjes. Zet een pan op ... bekijk recept »

kalfsblanquette

voor 4 personen: 1kg kalfsblanquette 1 1/2kop soepgroenten 1 1/2dl droge witte wijn Tijm laurier peper en zout Voor de saus: 1 glas droge witte wijn het sap van 2 sinaasappelen 1 sjalot 3eetl bloem 1 dl room 1 eetl boter 1/2 koffiel.roze bessen cayen... bekijk recept »

Kalfslapje met bacon en peer

voor 2 personen: 300 kcal per persoon 2 koffielepels olie 2 kalfslapjes elk 130gr 1 vetarm bouillonblokje 60 gr bacon 1 peer 1 knoflookteentje 1 eetlepelfijngehakte sjalot 2 koffielepels bloem 1 eetlepel likeur (peren) 1 koffielepel gehakte peterseli... bekijk recept »

Kalfsleverbroodje als amuse

Voor het broodje: 250 g kalfslever 100 g vers vetspek mascarpone 80 g in crème fraîche geweekt broodkruim 1 ei 7 g zout, beetje peper en nootmuskaat 1 eiwit 1 dl room sjalot kalfjus knolselderij Voor de gecarameliseerde kalfszwezerik: 100 g gekookte ... bekijk recept »

Normandische mosselen

Voor 4 personen: 2 kg mosselen 10 cl room 1 eierdooier 1 wortel (in stukjes) 1 laurierblaadje 1 fijngehakte ui 1 gehakte sjalot 100 g boter 10 cl cider brut 1 soeplepel fijngehakte bladpeterselie zout en peperWas de mosselen. Klop de room op met het ... bekijk recept »

Pagina 90 van 100