1000 recepten met sjalot
Voor 4 personen: Fazant, 2 kg 50 g gepelde pistachenoten 200 g gerookt spek 1 ei Room Varkensnet Sjalot, boter, zout, peperFilet van de fazant snijden en apart houden. Rest van het vlees samen met het spek fijnmalen in de keukenrobot. Mengen met het ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 600gr tagliatelle 300gr gerookte zalm 2 sjalotten 30gr boter 1 eetlepel olijfolie 2dl room 2 takjes gehakte dille versgemalen zwarte peperpel de sjalotten en hak fijn verhit de boter in een kookpannetje en fruit daarin de sjalot tot ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 venkelknollen 600 g zalmfilets 1 sjalot voor de kaassaus: 50 g vetstof 50 g bloem 1/2 l melk peper, zout nootmuskaat 150 g gemalen kaasVerwarm de oven voor op 175 Haal de venkel uit elkaar. Pocheer de venkel gedurende 5 minuten in ... bekijk recept »
600 g kabeljauw - 2 dl champagne - 2 dl visfumet of groentebouillon - 2 dl room - 1 gehakte sjalot - tijm en laurier - boter - peper en zout.Bak de stukken kabeljauw mooi bruin in een pan met boter. Kruid met peper en zout. Laat de champagne tot de ... bekijk recept »
600 g kabeljauwfilet (met vel) 4 plakjes zalm (gerookt) 2 eetlepels kaviaar 1 sjalot 0.5 dl zure room 1 dl visfumet 0.5 cl wijnazijn (wit) 1 citroen 50 g roomboter 20 g tarwebloem peper zout 50 g bakboterDe kabeljauwfilet in gelijke moten van 150 gra... bekijk recept »
4 platgeklopte kalfslapjes3 el olijfolie1 klontje boter1 sjalottomaten2 teentjes look1 takje tijmeen snuifje suiker1 bol mozzarellakaas20 gr gemalen parmezaanse kaaspeper en zout- Snijd elk kalfslapje in twee, peper en zout de lapjes. Zet een pan op ... bekijk recept »
voor 4 personen: 1kg kalfsblanquette 1 1/2kop soepgroenten 1 1/2dl droge witte wijn Tijm laurier peper en zout Voor de saus: 1 glas droge witte wijn het sap van 2 sinaasappelen 1 sjalot 3eetl bloem 1 dl room 1 eetl boter 1/2 koffiel.roze bessen cayen... bekijk recept »
voor 2 personen: 300 kcal per persoon 2 koffielepels olie 2 kalfslapjes elk 130gr 1 vetarm bouillonblokje 60 gr bacon 1 peer 1 knoflookteentje 1 eetlepelfijngehakte sjalot 2 koffielepels bloem 1 eetlepel likeur (peren) 1 koffielepel gehakte peterseli... bekijk recept »
Voor het broodje: 250 g kalfslever 100 g vers vetspek mascarpone 80 g in crème fraîche geweekt broodkruim 1 ei 7 g zout, beetje peper en nootmuskaat 1 eiwit 1 dl room sjalot kalfjus knolselderij Voor de gecarameliseerde kalfszwezerik: 100 g gekookte ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 kg mosselen 10 cl room 1 eierdooier 1 wortel (in stukjes) 1 laurierblaadje 1 fijngehakte ui 1 gehakte sjalot 100 g boter 10 cl cider brut 1 soeplepel fijngehakte bladpeterselie zout en peperWas de mosselen. Klop de room op met het ... bekijk recept »