Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Gegrilleerde Tussenrib Met Peultjes

4 tussenribstukken(entrecotes)van ca 200 g(met vetrand)100g boter 2 sjalotjes,1 teentje look niet te klein,2 soeplepels olijfolie,200g peultjes,2 tomaten,provencaalse kruiden,peper en zoutBereidingswijze Meng de boter met de gehakte sjalot,look,peter... bekijk recept »

Champignonsoep

1 sjalot of kleine ui 250 gram kastanjechampignons 1 eetlepel boter of margarine 1/2 liter groentebouillon (van een tablet) 1 pakje koksroom (2 dl) zout en peper 2 eetlepels gehakte peterselie Hak de sjalot fijn. Maak de champignons schoon. Snij e... bekijk recept »

Pompoensoep

Pompoen /- 1 kgvoorkeur hokkaido 2 uien 1 sjalot 2 preien 1 teentje look ev. lauriertijm groentenextract tamari miso wakame 3 s.l. olie Ui, sjalot en look fijnsnipperen en zachtjes fruiten in de olie. Prei eerst wassen, dan fijnsnijden (gebruik bij b... bekijk recept »

Trostomatensalade

500 gr trostomaten 100 gr reepjes ontbijtspek 100 gr Leerdammer kaas(harde of zachte) geitenkaas of feta 1 sjalot in ringen gesneden 4 takjes verse oregano Voor de dressing: 5 el (olijf)olie 2 el (balsamico)azijn zout en peper 2 tl honing Snij de ge... bekijk recept »

Champignonnesoep

5 el olijfolie traditionale 2 oude witte boterhammenin dobbelsteentjes 1 teentje knoflookin plakjes 1 sjalotgesnipperd 150 gr champignonsin plakjes 1 zakje champignonsoep 100 gr boerenschouderhamin reepjes verhit 4 el van de olie in een koekenpan e... bekijk recept »

Gebakken Risotto Met Garnalen

Voor risotto : risottorijst 200 gr grijze gepelde garnalen 150 gr paddestoelen 250 gr gemaken parmesan 50 gr sjalot fijngehakt 50 gr klontje boter 1/2 citroen uitgeperst voor de saus : grijze ongepelde garnalen 200 gr 1 dl witte wijn 1 potje t... bekijk recept »

Paddestoelen-Boursinrisotto

• 1 l groentebouillon • olijfolie • 1 sjalotfijngesneden • 250 g risottorijst • 100 g kastanje champignonsin plakjes • 6 el Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden • 1 courgette • peper en zout • sap van ½ citroen • 2 el Parmezaanse kaasvoor g... bekijk recept »

Tomatenrisotto

1 sjalotje 1 teentje knoflook 2 trostomaten 1 el olijfolie 75 g snelkook zilvervliesrijst 1,5 dl kruidenbouillon 100 g doperwten (diepvries) zout versgemalen peper 30 g rucola 25 g geraspte Parmezaanse kaas Pel en snipper de sjalot en knoflook. Ontve... bekijk recept »

Rode Wijn Risotto

-1 sjalot (fijn gesnipperd) -3 tenen knoflook (uit de knijper) -olijfolie -200 g rondkorrelige rijst -3/4 liter rode bordeauxwijn -1 bos bosuitjes -1,5 dl slagroom -1 eierdooier -boter -zoutpeper -150 g geraspte Parmezaanse kaas -verwarm een beetje o... bekijk recept »

Risotto Met Verse Grijze Garnalen

1 kg verse ongepelde grijze garnaal (of 300 g gepelde garnaal) - 1 kop (Arborio) rijst - 1 sjalot - tijmlaurier en peterseliestelen - 1 glas witte wijn - olijfolie - zure room - versgeraspte Parmesaan kaas - 2 eetlepels boter - peper en zout De sjalo... bekijk recept »

Pagina 88 van 100