1000 recepten met sjalot
4 tussenribstukken(entrecotes)van ca 200 g(met vetrand)100g boter 2 sjalotjes,1 teentje look niet te klein,2 soeplepels olijfolie,200g peultjes,2 tomaten,provencaalse kruiden,peper en zoutBereidingswijze Meng de boter met de gehakte sjalot,look,peter... bekijk recept »
1 sjalot of kleine ui 250 gram kastanjechampignons 1 eetlepel boter of margarine 1/2 liter groentebouillon (van een tablet) 1 pakje koksroom (2 dl) zout en peper 2 eetlepels gehakte peterselie Hak de sjalot fijn. Maak de champignons schoon. Snij e... bekijk recept »
Pompoen /- 1 kgvoorkeur hokkaido 2 uien 1 sjalot 2 preien 1 teentje look ev. lauriertijm groentenextract tamari miso wakame 3 s.l. olie Ui, sjalot en look fijnsnipperen en zachtjes fruiten in de olie. Prei eerst wassen, dan fijnsnijden (gebruik bij b... bekijk recept »
500 gr trostomaten 100 gr reepjes ontbijtspek 100 gr Leerdammer kaas(harde of zachte) geitenkaas of feta 1 sjalot in ringen gesneden 4 takjes verse oregano Voor de dressing: 5 el (olijf)olie 2 el (balsamico)azijn zout en peper 2 tl honing Snij de ge... bekijk recept »
5 el olijfolie traditionale 2 oude witte boterhammenin dobbelsteentjes 1 teentje knoflookin plakjes 1 sjalotgesnipperd 150 gr champignonsin plakjes 1 zakje champignonsoep 100 gr boerenschouderhamin reepjes verhit 4 el van de olie in een koekenpan e... bekijk recept »
Voor risotto : risottorijst 200 gr grijze gepelde garnalen 150 gr paddestoelen 250 gr gemaken parmesan 50 gr sjalot fijngehakt 50 gr klontje boter 1/2 citroen uitgeperst voor de saus : grijze ongepelde garnalen 200 gr 1 dl witte wijn 1 potje t... bekijk recept »
• 1 l groentebouillon • olijfolie • 1 sjalotfijngesneden • 250 g risottorijst • 100 g kastanje champignonsin plakjes • 6 el Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden • 1 courgette • peper en zout • sap van ½ citroen • 2 el Parmezaanse kaasvoor g... bekijk recept »
1 sjalotje 1 teentje knoflook 2 trostomaten 1 el olijfolie 75 g snelkook zilvervliesrijst 1,5 dl kruidenbouillon 100 g doperwten (diepvries) zout versgemalen peper 30 g rucola 25 g geraspte Parmezaanse kaas Pel en snipper de sjalot en knoflook. Ontve... bekijk recept »
-1 sjalot (fijn gesnipperd) -3 tenen knoflook (uit de knijper) -olijfolie -200 g rondkorrelige rijst -3/4 liter rode bordeauxwijn -1 bos bosuitjes -1,5 dl slagroom -1 eierdooier -boter -zoutpeper -150 g geraspte Parmezaanse kaas -verwarm een beetje o... bekijk recept »
1 kg verse ongepelde grijze garnaal (of 300 g gepelde garnaal) - 1 kop (Arborio) rijst - 1 sjalot - tijmlaurier en peterseliestelen - 1 glas witte wijn - olijfolie - zure room - versgeraspte Parmesaan kaas - 2 eetlepels boter - peper en zout De sjalo... bekijk recept »