Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Risotto Met Parmezaanse Kaas En Tijm

750 g erwten 1 sjalot 2 tl olie, 300 g risottorijst 125 ml droge witte wijn 750 ml groentebouillon zout en peper 400 g courgette 150 parmezaanse kaas geraspt 2 stengels verse tijm. Hak de sjalot fijn en stoof in een pan met olie glazig. Voeg de rijs... bekijk recept »

Risotto Met Venkel

3 el olijfolie traditioneel 1 sjalotgesnipperd 1 teentje knoflook gesnipperd 1 venkelknolin kleine blokjes 300 g risotto funghi (Lassie) 80 g parrano geraspte Italiaanse kaas versgemalen peper 35 minutenVerhit de olie in een ruime pan en fruit de sja... bekijk recept »

Tomatenrisotto Met Rucola En Kaas

1 sjalotje1 teentje knoflook2 trostomayen1 el olijfolie75 gram zilvervliesrijst1,5 dl kruidenbouillon100 gram doperwten (liefst verse gekookte maar diepvries kan ook)zoutpeper30 gram rucola25 gr. geraspte parmezaanse kaas. Pel en snipper de sjalot en... bekijk recept »

Risotto Met Lamsvlees En Venkel

250 gr. risotto 150 gr lamsvlees 1 sjalot 1 teen knoflook 1 venkel olie kervel en it. keukenkruiden 1 dl. droge witte wijn 6 dl. bouillon (of 3 dl wildfond met 3 dl. water) parmesan of versgeraspte pecorino trostomaatjes (tasty tom) Fruit de sjalot e... bekijk recept »

Risotto Mantecato Alla Crema Di Porro

• 300 gram prei • 300 gram Arborio rijs • 130 gram Robiola di Caprain stukjes gesneden • Peterselie • Sjalot • Boter • ¾ liter Groentebouillon • Droge witte wijn • Olijfolie • Zout en peper Maak de prei schoon, snijd ze in ringen en stoof ze 20... bekijk recept »

Risotto Met Groene Asperges

3 eetlepels Becel voor kokenroerbakken en braden1 grote sjalot2 teentjes knoflook300 gr risottorijst1 dl droge witte wijn6 dl groentenbouillon500 gr groen aspergesversgemalen peperzeezout50 gr Parmezaanse kaas Kook de aspergestukjes in kokend water g... bekijk recept »

Paddenstoelen Risotto Met Coquilles

Paddenstoelenrisotto 50 g gedroogd eekhoorntjesbrood 1 sjalot een scheut olijfolie 250 g risottorijst 50 ml witte wijn 750 ml kippen- of groentenbouillon 50 ml slagroom 250 g kastanjechampignons zoutversgemalen peper 50 g geraspte overjarige kaas Coq... bekijk recept »

Luikse balletjes

voor 4 personen: 500 g gehakt, gemengd 4 sneetjes brood, 100 ml melk 3 kl siroop, Luikse 8 el water 100 g rozijnen 1 sjalot (gesnipperd) 1 ui (gesnipperd) 2 eieren (losgeklopt) 1 kl bonenkruid ½ kl tijm nootmuskaat ½ el bonenkruid olie peperWeek het ... bekijk recept »

Atlantische avocado

voor 4 personen: 2 avocado's 1 halve appel 2 tomaten (200g) 4 kleine augurken 1 sjalot 1 krulandijvie 50 g surimi (4 staafjes) sap van een halve citroen. Voor de saus: 1 koffielepel mayonaise 2 eetlepels magere verse kaas 2 eetlepels fijng... bekijk recept »

Etienne's tomatensoep met basilicum en vogelnestje

2 uien , 6 teentjes knoflook , 1 preiwit , 100gr knolselder , 1 kg verse tomaten , 1 1/2 etl tomatenpuree , 8 kwarteleitjes hard gekookt , 2 lt vleesboulion , 1/2 kg varkensgehakt , 1 sjalot , 1 etl peterselie fijn gehakt 1 etl bloem , 1etl broodkrui... bekijk recept »

Pagina 89 van 100