1000 recepten met sjalot
750 g erwten 1 sjalot 2 tl olie, 300 g risottorijst 125 ml droge witte wijn 750 ml groentebouillon zout en peper 400 g courgette 150 parmezaanse kaas geraspt 2 stengels verse tijm. Hak de sjalot fijn en stoof in een pan met olie glazig. Voeg de rijs... bekijk recept »
3 el olijfolie traditioneel 1 sjalotgesnipperd 1 teentje knoflook gesnipperd 1 venkelknolin kleine blokjes 300 g risotto funghi (Lassie) 80 g parrano geraspte Italiaanse kaas versgemalen peper 35 minutenVerhit de olie in een ruime pan en fruit de sja... bekijk recept »
1 sjalotje1 teentje knoflook2 trostomayen1 el olijfolie75 gram zilvervliesrijst1,5 dl kruidenbouillon100 gram doperwten (liefst verse gekookte maar diepvries kan ook)zoutpeper30 gram rucola25 gr. geraspte parmezaanse kaas. Pel en snipper de sjalot en... bekijk recept »
250 gr. risotto 150 gr lamsvlees 1 sjalot 1 teen knoflook 1 venkel olie kervel en it. keukenkruiden 1 dl. droge witte wijn 6 dl. bouillon (of 3 dl wildfond met 3 dl. water) parmesan of versgeraspte pecorino trostomaatjes (tasty tom) Fruit de sjalot e... bekijk recept »
• 300 gram prei • 300 gram Arborio rijs • 130 gram Robiola di Caprain stukjes gesneden • Peterselie • Sjalot • Boter • ¾ liter Groentebouillon • Droge witte wijn • Olijfolie • Zout en peper Maak de prei schoon, snijd ze in ringen en stoof ze 20... bekijk recept »
3 eetlepels Becel voor kokenroerbakken en braden1 grote sjalot2 teentjes knoflook300 gr risottorijst1 dl droge witte wijn6 dl groentenbouillon500 gr groen aspergesversgemalen peperzeezout50 gr Parmezaanse kaas Kook de aspergestukjes in kokend water g... bekijk recept »
Paddenstoelenrisotto 50 g gedroogd eekhoorntjesbrood 1 sjalot een scheut olijfolie 250 g risottorijst 50 ml witte wijn 750 ml kippen- of groentenbouillon 50 ml slagroom 250 g kastanjechampignons zoutversgemalen peper 50 g geraspte overjarige kaas Coq... bekijk recept »
voor 4 personen: 500 g gehakt, gemengd 4 sneetjes brood, 100 ml melk 3 kl siroop, Luikse 8 el water 100 g rozijnen 1 sjalot (gesnipperd) 1 ui (gesnipperd) 2 eieren (losgeklopt) 1 kl bonenkruid ½ kl tijm nootmuskaat ½ el bonenkruid olie peperWeek het ... bekijk recept »
voor 4 personen: 2 avocado's 1 halve appel 2 tomaten (200g) 4 kleine augurken 1 sjalot 1 krulandijvie 50 g surimi (4 staafjes) sap van een halve citroen. Voor de saus: 1 koffielepel mayonaise 2 eetlepels magere verse kaas 2 eetlepels fijng... bekijk recept »
2 uien , 6 teentjes knoflook , 1 preiwit , 100gr knolselder , 1 kg verse tomaten , 1 1/2 etl tomatenpuree , 8 kwarteleitjes hard gekookt , 2 lt vleesboulion , 1/2 kg varkensgehakt , 1 sjalot , 1 etl peterselie fijn gehakt 1 etl bloem , 1etl broodkrui... bekijk recept »