Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Zeebaars Met Pesto-risotto

4 zeebaarsfilet (ontschubd) 50 g pijnboompitten 1 bosje basilicum 2 teentjes knoflook olijfolie peper en zout 200 gr arboriorijst 2 eetlepels geraspte Parmezaan 1 ltr kippenbouillon 4 dl witte wijn 1 sjalot rucola Voeg de pijnboom pitten, fijn gesned... bekijk recept »

Risotto Met Verse Grijze Garnalen

1 tas Arborio rijst, 1 kg verse ongepelde garnaal, 2 eetlepels boter, 1 glas witte wijn, 1 sjalot, tijm,laurier,peterseliestelen, Parmezaanse kaas, olijfolie, zure room, peper en zout Stoof de versnipperde sjalot samen met de rijst in de boter zonder... bekijk recept »

Risotto Met Venkel

3 el olijfolie traditioneel 1 sjalotgesnipperd 1 teentje knoflook gesnipperd 1 venkelknolin kleine blokjes 300 g risotto funghi (Lassie) 80 g parrano geraspte Italiaanse kaas versgemalen peper Verhit de olie in een ruime pan en fruit de sjalot met de... bekijk recept »

Parelballetjes

3 UUR WEEKTIJD 100 gr kleefrijst400 gr mager varkensgehakt1 tl geraspte verse gemberwortel1 el zeer fijn gesnipperde sjalot of lente ui met wat van het groen1 ei6 kleine waterkastanjes uit blikzout soja Meng 1/2 uur voor de maaltijd de gember, de sja... bekijk recept »

Kastanjepureetaartjes

2 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg 1 sjalotje 1/2 rode paprika 1/2 eetlepel boter 100 gr kastanjepuree (uit blik) 3 eetlepels slagroom 1 ei 2 eetlepels geraspte oude kaas 1 theelepel majoraan 1 eetlepel fijngehakte peterselie zoutversgemalen pep... bekijk recept »

Kastanjepureetaartjes

2 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg 1 sjalotje 1/2 rode paprika 1/2 eetlepel boter 100 g kastanjepuree (uit blik) 3 eetlepels slagroom 1 ei 2 eetlepels geraspte oude kaas 1 theelepel majoraan 1 eetlepel fijngehakte peterselie zoutversgemalen pepe... bekijk recept »

Risotto Met Kip En Curry

2 tasjes rijst 2dl. room 1 eetlepel Piet Huysentruyt Curry 1 sjalot tijm & laurier 250 gr. spinazie 1 teentje look 2 kippefilets 2 tomaten (ontveld en ontpit 2 eetlepels gehakte bieslook boter Zet de rijst op met 4 tasjes water en tijm & la... bekijk recept »

Risotto Met Champignons

1 sjalot1 teen knoflook1 el olijfolie80 g arboriorijst1 dl droge witte wijnpeperzouthalf blokje bouillon met 250 ml water150 g champignons10 g vetstof30 g gemalen Gruyerepeterselie. Laat de sjalot met de knoflook glazen in de olie. Voeg er de rijst a... bekijk recept »

Risottorijst Met Geroosterde Paprika's En Champignons

200 gram risottorijst, 2 geroosterde paprika's, 250 gram champignons, 50 gram geraspte Goudse jonge of jong belegen kaas, 1 flinke sjalot, 1 scheut witte droge wijn, 600 ml. groentenbouillon, 1 eetlepel verse tijm, flink wat zwarte peperzout naar sma... bekijk recept »

Rundstoofvlees Op Provencaalse Wijze

800 g stoofvlees1 rode paprika1 groene paprika1 gele paprika1 ui1 sjalot4 aardappelen4 teentjes knoflook1 soeplepel mosterd ,tijm en laurier4 soeplepels gehakt basilicum7 dl bruine fond1 soeplepel bloemboter3 dl rosewijn (facultatief)peper en zout Ba... bekijk recept »

Pagina 87 van 100