Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Tartaar van rauwe en gerookte zalm met kweeperen

400 gr zalmfilet 8 sneden gerookte zalm 1 kweepeer 1/2 citroen grof zeezout 1 dl zure kriekenlambik 2 dl olijfolie extra "vierge" 20 gr griessuiker 1 fijn gesnipperde sjalot 2 bakjes shizo- Hak de zalmfilet zeer fijn, vermeng met grof zeezo... bekijk recept »

Tartaar van rauwe en gerookte zalm met kweeperen e

400 gr zalmfilet 8 sneden gerookte zalm 1 kweepeer 1/2 citroen grof zeezout 1 dl zure kriekenlambik 2 dl olijfolie extra "vierge" 20 gr griessuiker 1 fijn gesnipperde sjalot 2 bakjes shizo- Hak de zalmfilet zeer fijn, vermeng met grof zeezo... bekijk recept »

Tartaar van scampi, met gelei van rode biet en gef

[color=blue:19ba038366]Tartaar van scampi's[/color:19ba038366]8 scampi'ssjalotsesamolie of olijfoliepeper en zout [color=blue:19ba038366]Gelei van rode biet[/color:19ba038366]1 rode biet1,5 gelantine bladShezuanepeper (verkrijgbaar in Oosterse Toko o... bekijk recept »

Verse pasta met champignons

boter champignons 2 soeplepels fijngehakte bieslook 2 dl slagroom 1 gesnipperde sjalot 2 gehakte lookteentjes 1 pakje spekblokjes 350 gr verse pasta peper en zout- Kook de pasta gaar en spoel ze na in koud water. - Stoof de champignons in een klontje... bekijk recept »

Wijting bercy

4 wijtingen 4 sjalotten 2 dl wijn (wit/droog) 2 dl visfumet 60 g boter (bakboter) 1 eetlepel peterselie (fijngehakt) 1 citroen peper zoutDe vissen schoonmaken, onder stromend water afspoelen en droogdeppen. De sjalot fijnsnipperen. Een vuurvaste sch... bekijk recept »

Gebakken kabeljauw met zuurkool, aardappelsaus en

Voor 4 personen: 2 aardappels 1 eetlepel roomboter 400 ml visbouillon (van tablet) of 1 pot visfond (a 380 ml) 75 g dungesneden Zeeuws spek 1 sjalot 6 eetlepels olijfolie 400 ml runderbouillon (van tablet) 400 ml appelsap 16 olijven zonder pit 1 thee... bekijk recept »

Gebakken kabeljauw met zuurkool,aardappelsaus en g

Gebakken kabeljauw met zuurkool,aardappelsaus en gedroogd spek Voor 4 personen: 2 grote aardappels 1 eetlepel roomboter 400 ml visbouillon (van tablet) of 1 pot visfond (a 380 ml) 75 g dungesneden spek 1 sjalot 6 eetlepels olijfolie 400 ml runderboui... bekijk recept »

Gebakken roodbaars met mozzarella en specerijen

voor 4 personen: 4 roodbaarsfilets met vel (120 g) 100 g mozzarella 1 eetlepel kappertjes 1 eetlepel fijngesneden olijven 1 eetlepel fijngesneden gedroogde tomaten 1 eetlepel fijngesneden sjalot groene kruiden (bieslook, kervel, ...) 8 eetlepels olij... bekijk recept »

Groentenmix met dressing

per persoon: Voor 100 gram groentemix: wortel erwtjes tomaat komkommer maïs paprika sjalot ...aan te vullen naar eigen smaak Voor de dressing (10 gram): 3/4 olie 1/4 azijn ( kan ook vervangen worden door citroensap, limoensap of mosterd) peper en zo... bekijk recept »

Kruidenrösti

Voor 2 personen: 500 gram aardappelen 1 sjalotje 3 takjes selderij 3 takjes peterselie 1 eetlepel dille (vers of diepvries) peper, zout 2 eetlepels olieSchil de aardappelen en kook ze in 10 minuten halfgaar. Laat de aardappelen afkoelen en rasp ze gr... bekijk recept »

Pagina 92 van 100