1000 recepten met sjalot
400 gr zalmfilet 8 sneden gerookte zalm 1 kweepeer 1/2 citroen grof zeezout 1 dl zure kriekenlambik 2 dl olijfolie extra "vierge" 20 gr griessuiker 1 fijn gesnipperde sjalot 2 bakjes shizo- Hak de zalmfilet zeer fijn, vermeng met grof zeezo... bekijk recept »
400 gr zalmfilet 8 sneden gerookte zalm 1 kweepeer 1/2 citroen grof zeezout 1 dl zure kriekenlambik 2 dl olijfolie extra "vierge" 20 gr griessuiker 1 fijn gesnipperde sjalot 2 bakjes shizo- Hak de zalmfilet zeer fijn, vermeng met grof zeezo... bekijk recept »
[color=blue:19ba038366]Tartaar van scampi's[/color:19ba038366]8 scampi'ssjalotsesamolie of olijfoliepeper en zout [color=blue:19ba038366]Gelei van rode biet[/color:19ba038366]1 rode biet1,5 gelantine bladShezuanepeper (verkrijgbaar in Oosterse Toko o... bekijk recept »
boter champignons 2 soeplepels fijngehakte bieslook 2 dl slagroom 1 gesnipperde sjalot 2 gehakte lookteentjes 1 pakje spekblokjes 350 gr verse pasta peper en zout- Kook de pasta gaar en spoel ze na in koud water. - Stoof de champignons in een klontje... bekijk recept »
4 wijtingen 4 sjalotten 2 dl wijn (wit/droog) 2 dl visfumet 60 g boter (bakboter) 1 eetlepel peterselie (fijngehakt) 1 citroen peper zoutDe vissen schoonmaken, onder stromend water afspoelen en droogdeppen. De sjalot fijnsnipperen. Een vuurvaste sch... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 aardappels 1 eetlepel roomboter 400 ml visbouillon (van tablet) of 1 pot visfond (a 380 ml) 75 g dungesneden Zeeuws spek 1 sjalot 6 eetlepels olijfolie 400 ml runderbouillon (van tablet) 400 ml appelsap 16 olijven zonder pit 1 thee... bekijk recept »
Gebakken kabeljauw met zuurkool,aardappelsaus en gedroogd spek Voor 4 personen: 2 grote aardappels 1 eetlepel roomboter 400 ml visbouillon (van tablet) of 1 pot visfond (a 380 ml) 75 g dungesneden spek 1 sjalot 6 eetlepels olijfolie 400 ml runderboui... bekijk recept »
voor 4 personen: 4 roodbaarsfilets met vel (120 g) 100 g mozzarella 1 eetlepel kappertjes 1 eetlepel fijngesneden olijven 1 eetlepel fijngesneden gedroogde tomaten 1 eetlepel fijngesneden sjalot groene kruiden (bieslook, kervel, ...) 8 eetlepels olij... bekijk recept »
per persoon: Voor 100 gram groentemix: wortel erwtjes tomaat komkommer maïs paprika sjalot ...aan te vullen naar eigen smaak Voor de dressing (10 gram): 3/4 olie 1/4 azijn ( kan ook vervangen worden door citroensap, limoensap of mosterd) peper en zo... bekijk recept »
Voor 2 personen: 500 gram aardappelen 1 sjalotje 3 takjes selderij 3 takjes peterselie 1 eetlepel dille (vers of diepvries) peper, zout 2 eetlepels olieSchil de aardappelen en kook ze in 10 minuten halfgaar. Laat de aardappelen afkoelen en rasp ze gr... bekijk recept »