1000 recepten met sjalot
12 tomaten 1 klein blikje tomatenpuree 2 l kippenbouillon 2 knollen look 1/2 bot basilicum 2 dl Vitelma olie 1 ajuin 1 sjalot 1 aardappel 4 pladijsfiletsStoof de ajuin, sjalot en aardappel aan in Vitelma bakken en braden. Snij de tomaten in stukken e... bekijk recept »
8 reuzenchampignons 1 stengel bleekselderij, 2 eetlepels spekreepjes, 1 eetlepel kappertjes 1 teentje knoflook 1 eetlepel olijfolie 2 volle eetlepels roomkaas met sjalot (kuipje) geraspte kaasOven voorverwarmen op 175 graden celsius. Van 8 reuzencha... bekijk recept »
Voor 4 personen: 100 gr noordzeegarnalen 8 hondstongrolletjes (diepvries) 2 vellen bladerdeeg. 20 x 20 cm 1 sjalot 1 stengel preiwit 100 g champignons 4 dl visfond 1 dl droge sherry 1 dl room 1 eetl. boter 1 ei 2 eidooiers 1 koffiel. dragon peper en ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 steaks 30 gr boter 2 el ontbolsterde en fijngehakte noten 3 dl slagroom 1 sjalot peper en zout 150 gr roquefort 1 dl witte wijnHak de sjalot fijn en laat ze gaar worden in een pan met gesmolten boter. Als de stukjes doorzichtig zij... bekijk recept »
8 sneden donker brood (rogge) 4 sneden bayon ham 8 grote verse spinazieblaadjes 1 sjalot fijn gesnipperd 2 tomaten ontveld en in blokjes gesneden 1 koffielepel pijnboompitjes 1 eetlepel fijngesneden basilicum 1 koffielepel witte wijnazijn 1 koffielep... bekijk recept »
600 g wijtingfilet 1 wit van prei 1 sjalot 10 spruiten 20 g snijbonen 100 g boterbonen 100 g boschampignons 1/2 dl gevogeltebouillon 50 g hoeveboter olijfolie 4 eetlepels gehakte bieslook 20 g pistachenoten 1 teentje look erwtenscheuten voor de garne... bekijk recept »
50 gram boter60 gram bloem1 sjalot gesnipperd2 flinke bossen fijngesneden bieslook1/2 liter kippenbouillon1/2 liter melk1 dl room1 dl creme fraiche- Laat de boter smelten en uitbruisen. Voeg de gesneden sjalot toe en fruit dit lichtjes aan. Voeg de b... bekijk recept »
6 wilde duiven, 12 gele ptissons, 12 gedraaide courgettes, 12 staafjes wortelen, 100 g pommes dauphines, boter, 10 cl rode wijn, 15 cl duivenfond, 20 g Emmentaler, 20 g Gruyère en 20 g Appenzeller; 1 sjalot, luzernescheuten, 1 ei, bladerdeeg, room, o... bekijk recept »
voor 4 personen: 12 mini witloofjes (uit de volle grond) 12 raviolivellen 150 g shii-take's 150 g oesterzwammen 150 g witte champignons 1 sjalot 1 dl truffelsap, 1 citroen, 1 dl hazelnotenolie enkele wolkjes pom-pom champignon 20 g truffels (als ve... bekijk recept »
12 kleine witloofjes12 raviolivellen150 g shii-take's150 g oesterzwammen1 sjalot150 g witte champignons1 dl truffelsap1 citroen1 dl hazelnotenolieenkele wolkjes pom-pom champignon20 g truffels (als versiering)nootmuskaat- De witloofjes laten garen in... bekijk recept »