Recepten met snijbonen

355 recepten met snijbonen

Snijbonen

Snijbonen Iedereen kent ze: die platte bonen die wel 25 cm lang kunnen worden. We hebben het over de snijboon, een plantensoort uit de familie van de vlinderbloemigen met brede, platte peulen. De snijboon wordt, zoals de naam al zegt, fijngesneden gegeten, om op deze manier het aroma ten volle tot zijn recht te laten komen. Je vindt ze in de AGF-afdeling van de supermarkt en bij je groenteman in de winkel of in zijn marktkraam. Je kunt ze in stukjes of reepjes bereiden als sologroente of als onderdeel van een groenteschotel. Supermarkten en groentespeciaalzaken geven je vaak de keuze: zelf snijden of kant-en-klaar gesneden kopen. Goed wassen, puntjes aan beide zijden eraf snijden en beslissen hoe je ze gaat koken of roerbakken: in grote stukken of fijne reepjes. Snijbonen moeten niet rauw gegeten worden. In rauwe bonen komt van nature een giftige stof voor die door het koken van de bonen onwerkzaam wordt. Bonen in pot en blik en uit de diepvries zijn niet meer rauw. + lees meer

Chili-gembermihoen met zomergroenten

Voor 4 personen: 300 g geschrapte jonge worteltjes 200 gezouten pinda´s 500 g geschaafde snijbonen Woksaus Chili Gember Ketjap Asin 1 pak Mihoen Seroendeng Wok OlieBreng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan ... bekijk recept »

Lamskoteletjes in een kruidige korst

Voor 4 personen: 250 gram boter 1 koffielepel kaneelpoeder 50 gram paneermeel 8 lamskoteletjes olijfolie 1 koffielepel paprikapoeder peper en zout sojasaus 200 gram peultjes 1/2 koffielepel pimentpoederLaat de boter smelten au bain-marie en klaar ze ... bekijk recept »

Sweepstake

1 kg paardestoverij in blokjes, boter, 300gr uien, 1 wortel, 1 el kristalsuiker, een scheutje azijn, peper en zout, 2 teentjes look, een snede oud brood, Dijon mosterd, 1/2 l water, 5 el ketjap benteng saus, 750gr snijbonen- Bak het vlees mooi bruin ... bekijk recept »

Thais pikant varkenshaasje

250 g varkenshaasje 4 eetlepels zonnebloemolie 200 g snijbonen 150 g prei 2 eetlepels citroensap 1 dl dikke kokosmelk uit blik 1 klein stukje rode peper 2 teentjes knoflook 2 eetlepels fijngehakte verse basilicum peper, zoutHoe u de haasjes sappig ho... bekijk recept »

Kipschnitzel met perzik en kerrierijst

Voor 2 personen: 1 sjalot 1 paprika, rode 1 perzik 2 kipschnitzels 100 gr. snijboon 25 gr. boter 2 el. olie 0.5 pakje snelkookrijst 2 tl. kerriepoeder 2 tl. bouillonpoeder 2 dl. waterPel het sjalotje en snipper het fijn. Maak de paprika schoon en sni... bekijk recept »

Tortilla Gevuld Met Mediterrane Groentenmix

200 g snijbonen ½ aubergine 1 rode of gele paprika 1 sjalotje 2 teentjes knoflook 2 eetlepels (olijf)olie 100 g panklare bloemkoolroosjes 2 theelepels Provençaalse kruiden 1 dl tomatensap 100 g rode kidneybonen (uit pot of blik) ... bekijk recept »

Paëlla

300 gram kipfilet (voor de gemengde paella) 1 bakje fruits de mer goede stevige witte vis (kabeljauwfilet of zo) (voor de vispaella) 200 gram snijbonen 2 tenen knoflook 2 lente-uitjes 1 rode paprika 1 blik Bonduelle Mexico Mix (zit maïs,erwten in... bekijk recept »

Chili Con Carne

1 bl rode kidneybonen in chilisaus. 1 bl kidneybonen. klein blikje mais. 1 bl gepelde tomaten. 1 vleesbouillontablet. 1 klein blikje tomatenpuree. 1 grote ui. 2 grote preien. 1 bakje champignons. 1 rode paprika. 200 gr snijbonen. 4 tenen knoflook. 1 ... bekijk recept »

Krokant Gebakken Riblappen Met Aardappel En Snijboonlin

800 gram riblappen200 ml olijfolie1 bol knoflookgrof gehakt2 sjalotjesgrof gehakt1 kleine winterwortelgrof gesneden2 stengels bleekselderijgrof gehakt2 el scherpe mosterd500 ml witte wijn3 laurierblaadjes5 kleine takjes tijm1 takje rozemarijn20 gekne... bekijk recept »

Curry Van Rundvlees (montignac)

500-600 GRAM MAGERE RUNDERLAPPENIN KLEINE BLOKJES GESNEDEN-PEPER EN ZOUT-1 EETL. WIJNAZIJN3 EETL. KERRIEPOEDER-3 TENEN KNOFLOOKGEKNEUSD OF UIT DE KNOFLOOKPERS-1 STUK GEMBERWORTELGERASPT OF 1/2 THEEL. GEMBERPOERDER-1 LAURIERBLADVERKRUIMELD-2 KARDEMOMZ... bekijk recept »

Pagina 26 van 36