355 recepten met snijbonen
Iedereen kent ze: die platte bonen die wel 25 cm lang kunnen worden. We hebben het over de snijboon, een plantensoort uit de familie van de vlinderbloemigen met brede, platte peulen. De snijboon wordt, zoals de naam al zegt, fijngesneden gegeten, om op deze manier het aroma ten volle tot zijn recht te laten komen. Je vindt ze in de AGF-afdeling van de supermarkt en bij je groenteman in de winkel of in zijn marktkraam. Je kunt ze in stukjes of reepjes bereiden als sologroente of als onderdeel van een groenteschotel. Supermarkten en groentespeciaalzaken geven je vaak de keuze: zelf snijden of kant-en-klaar gesneden kopen. Goed wassen, puntjes aan beide zijden eraf snijden en beslissen hoe je ze gaat koken of roerbakken: in grote stukken of fijne reepjes. Snijbonen moeten niet rauw gegeten worden. In rauwe bonen komt van nature een giftige stof voor die door het koken van de bonen onwerkzaam wordt. Bonen in pot en blik en uit de diepvries zijn niet meer rauw. + lees meer1 scharrelkip 2 el tandooripasta Solo Vloeibaar Voor de dressing: 1 potje Griekse yoghurt 1 handvol verse muntblaadjes 1 handvol verse korianderblaadjes zeezout 1 limoen geroosterd komijnzaad Voor het slaatje: 1 handvol snijbonen 1 bosje wate... bekijk recept »
400 g snijbonen 1 bakje kerstomaatjes 6 gedroogde tomaten (op olie) 400 g penne 4 stevige witte visfilets (zoals bv. Pangasius of roodbaarsfilet) 0.5 Knorr Bouillonketeltje Groenten 3 soeplepels fijngeknipte bieslook 1. Maak de snijbonen schoon e... bekijk recept »
100 g gedroogde witte bonen1 sjalotin stukjes1 pot gevogeltefond (380ml)400g lamsrack12 snijbonen16 peultjes12 verse tuinbonen(of 2 el tuinbonen uit de diepvries)1 grote tomaatontveld2 teentjes knoflookgepeld5 takjes tijm1 takje rozemarijn3 el boter4... bekijk recept »
1 Groenteschotel met Champignons (750g) van Iglo 250g sperziebonen 250 g snijbonen 1 bundel raapjes suiker balsamicoazijn peterselie kervelBereiding: - Reinig de boontjes en de rapen. Snijd ze fijn en kook ze beetgaar. - Warm de groenteschotel met ch... bekijk recept »
1 blik op pot (bruine) bonen1 pak diepvries snijbonen100 gram kaas100 gram hamsojasausketchupmosterdkoriandernootmuskaatcitroensappaprikapoederkerriepoedercurry hotkurkumachilipoederkomijnkruidnagelpoederkerrie djawacitroengrasZet dit in de magnetron... bekijk recept »
1 blik op pot (bruine) bonen1 pak diepvries snijbonen100 gram kaas100 gram hamsojasausketchupmosterdkoriandernootmuskaatcitroensappaprikapoederkerriepoedercurry hotkurkumachilipoederkomijnkruidnagelpoederkerrie djawacitroengrasZet dit in de magnetron... bekijk recept »
1 blik snijbonen1 eetl. olijfolie1 eetl. azijn1 eetl. mosterd1 teentje knoflook1/4 uitpeperzout en peterselie Meng de bonen, de peterselie en de dressing goed dooreen, schep daarna de uienringen er door. bekijk recept »
500 gr groene groenten (bleekselderijsavooiekoolsnijbonen en corgette) 3 eetlepels olijfolie 1 uitgeperst teentje knoflook 1 eetlepel groene pesto Voorbereiding Groenten in stukjes van dezelfde grote snijden. Bereidingswijze In olijfolie knoflookteen... bekijk recept »
Je hebt nodig: 1 kg aardappels zout 4 vleestomaten 1/2 bieslookplantje 4 eetl slasaus 4 braadworstjes 50 gr boter 1 pot witte bonen (uitlekgewicht 490 gr) 1,5 dl melk 1 eetl (vers) bonenkruid 1 eetl bouillonpoeder 1 eetl mosterd Je maakt het zo: 1. S... bekijk recept »
400 g (pandan)rijst 4 biefstukken (a 125 g en ca. 2 cm dik) 800 g snijbonen 1 bakje Conimex Kruidenpasta voor Rode Curry Wok Olie 1 pakje Mix voor Thaise Nasi Gebakken Uitjes Strijk met een mes overtollige kruidenpasta van de biefstukken. Gril de... bekijk recept »