Recepten met snijbonen

355 recepten met snijbonen

Snijbonen

Snijbonen Iedereen kent ze: die platte bonen die wel 25 cm lang kunnen worden. We hebben het over de snijboon, een plantensoort uit de familie van de vlinderbloemigen met brede, platte peulen. De snijboon wordt, zoals de naam al zegt, fijngesneden gegeten, om op deze manier het aroma ten volle tot zijn recht te laten komen. Je vindt ze in de AGF-afdeling van de supermarkt en bij je groenteman in de winkel of in zijn marktkraam. Je kunt ze in stukjes of reepjes bereiden als sologroente of als onderdeel van een groenteschotel. Supermarkten en groentespeciaalzaken geven je vaak de keuze: zelf snijden of kant-en-klaar gesneden kopen. Goed wassen, puntjes aan beide zijden eraf snijden en beslissen hoe je ze gaat koken of roerbakken: in grote stukken of fijne reepjes. Snijbonen moeten niet rauw gegeten worden. In rauwe bonen komt van nature een giftige stof voor die door het koken van de bonen onwerkzaam wordt. Bonen in pot en blik en uit de diepvries zijn niet meer rauw. + lees meer

Salada De Atum Albufeirense

250 gram verse tonijn of 1 groot blik 0.125 l. mayonaise 4 hardgekookte eieren in stukjes 1 pond gekookte snijbonen in plakjes 75 gram zwarte olijven tomaten en komkommer voor de garnering Als er ingeblikt tonijn wordt gebruikt, giet dan de olie af, ... bekijk recept »

Chinese filetlapjes

4 varkensfiletlapjes (à 125 g) 1,5 eetlepel olie (arachide) 1/2 eetlepel sesamolie 1 teentje knoflook (geperst) 1/2 theelepel sambal 1/2 theelepel paprikapoeder 1/2 theelepel 5 kruidenpoeder snufje zout snufje peper (versgemalen)Roer in een kom de (a... bekijk recept »

Mechelse Koekoek met bloemkool

Voor 4 personen: 1 Mechelse Koekoek peper en zout 1 bloemkool 200gram peultjes 4 kolfjes babymais 4 aardappelen(rosa) 4 worteltjes 200gram snijbonen 2 stengels bleekselderij 2 doosjes saffranpoeder 10 eetlepels kippenbouillon 2.5 dl room ... bekijk recept »

Sliptong uit Oostende

Voor 2 personen: 8 sliptongetjes 11/2 dl visfond 1 dl witte wijn 1/2 theelepel tijm 2 laurierblaadjes 1 dl koksroom 75 gr gekookte mosselen 200 gr (Hollandse) garnalen 25 gr koude boter 2 fijngeknipte takjes peterselieVerwarm de oven voor op 175°C. L... bekijk recept »

Varkensribbetjes in geuze, gekruid met salie en ho

1 kg varkensribbetjes (natuur) 75 cl geuze 100 g gerookte spekblokjes 300 g zilveruitjes (diepvries) 300 g snijbonen (diepvries) 250 g wortelen 1 blokje groentebouillon 2 koffiel. vloeibare honing 2 eetl. olijfolie 2 takjes peterselie 1/4 koffiel... bekijk recept »

Gebakken zalmfilet met noten

Voor 4 personen: 4 stukken zalmfilet (150 g elk) 250 g witte druiven ½ eetlepel citroensap 50 g boter zout peper 100 g ongezouten cashewnotenHalveer de druiven en verwijder de pitjes. Was de zalmfilets onder de koude kraan en dep ze droog. Besprenkel... bekijk recept »

Kruidenrösti

Voor 2 personen: 500 gram aardappelen 1 sjalotje 3 takjes selderij 3 takjes peterselie 1 eetlepel dille (vers of diepvries) peper, zout 2 eetlepels olieSchil de aardappelen en kook ze in 10 minuten halfgaar. Laat de aardappelen afkoelen en rasp ze gr... bekijk recept »

Gepocheerde zalmfilet

4 stukken zalmfilet van plm. 150 gr. 1/4 l. droge witte wijn 1/2 in plakjes gesneden citroen 2 visbouillonblokjes 5 el crème fraîche allesbinder 2 el fijngesneden peterselie 4 kleingesneden augurken witte peperBreng driekwart liter water met de wijn,... bekijk recept »

Mediterrane Groentesoep

4 eetlepels olijfolie 200 gr snijbonenin reepjes 2 kleine courgettesongeschild in mooie reepjes 250 gr winterwortelin reepjes 2 kleine preienin ringen 1 bouquet garni 2 takjes tijm3 takjes peterselie en 1 blaadje laurier) 2 blikken (Italiaanse) witte... bekijk recept »

Gebakken zalmfilet met druiven en cashewnoten

4 stukken zalmfilet (à 150 gram) 250 gram witte druiven ½ eetlepel citroensap 50 gram boter 100 gram ongezouten cashewnoten zout en peperHalveer de druiven en verwijder de pitjes. Was de zalmfilets onder de koude kraan en dep ze droog. Besprenkel de ... bekijk recept »

Pagina 29 van 36