Recepten met snijbonen

355 recepten met snijbonen

Snijbonen

Snijbonen Iedereen kent ze: die platte bonen die wel 25 cm lang kunnen worden. We hebben het over de snijboon, een plantensoort uit de familie van de vlinderbloemigen met brede, platte peulen. De snijboon wordt, zoals de naam al zegt, fijngesneden gegeten, om op deze manier het aroma ten volle tot zijn recht te laten komen. Je vindt ze in de AGF-afdeling van de supermarkt en bij je groenteman in de winkel of in zijn marktkraam. Je kunt ze in stukjes of reepjes bereiden als sologroente of als onderdeel van een groenteschotel. Supermarkten en groentespeciaalzaken geven je vaak de keuze: zelf snijden of kant-en-klaar gesneden kopen. Goed wassen, puntjes aan beide zijden eraf snijden en beslissen hoe je ze gaat koken of roerbakken: in grote stukken of fijne reepjes. Snijbonen moeten niet rauw gegeten worden. In rauwe bonen komt van nature een giftige stof voor die door het koken van de bonen onwerkzaam wordt. Bonen in pot en blik en uit de diepvries zijn niet meer rauw. + lees meer

Roti

3 teentje knoflook2 uien gesnipperdKipkruiden pikantGaram masala of kerriepoederzonnebloem- of arachideolie500 gram Kipfilet of drumsticks1 blikje Tomatenpuree (70 gr)1 liter Kippenbouillon (van tablet)100 milliliter kokosmelk500 gram aardappels gesc... bekijk recept »

Kalfsoester met groene-bonensalade

4 kalfsoesterszoutversgemalen peper75 g boter1 sinaasappelvoor de bonensalade:200 g haricots verts200 g snijbonen, in ruitjes of brede reepjes200 g peultjes150 g flageolets (blik), uitgelekt en afgespoeldvoor de dressing:5 eetl. olijfolie2 eetl. sher... bekijk recept »

Pastasalade met gerookte makreel en snijboontjes

300 g schelpjespasta (conchigliete) 1 pakje gerookte makreel 1 bakje kerstomaten 1 handvol zwarte olijven 1 tl hazelnootolie 1 el Solo Vloeibaar verse oregano 1. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking, giet af en laat uitlek... bekijk recept »

Risotto met gehaktballetjes

1 klein blikje (200 g) maïs 4 el Solo Vloeibaar 250 g gesneden snijbonen 200 g fijne wortelreepjes 350 g risottorijst 1.5 l kruidenbouillon (van tablet) 15 g (klein bosje) peterselie 400 g rundergehakt 1 el gehaktkruiden1. Laat de maïs uitle... bekijk recept »

Slaatje met kip Tandoori

1 scharrelkip 2 el tandooripasta Solo Vloeibaar Voor de dressing: 1 potje Griekse yoghurt 1 handvol verse muntblaadjes 1 handvol verse korianderblaadjes zeezout 1 limoen geroosterd komijnzaad Voor het slaatje: 1 handvol snijbonen 1 bosje wate... bekijk recept »

Snel gestoofde visfilet met tomaatjes

400 g snijbonen 1 bakje kerstomaatjes 6 gedroogde tomaten (op olie) 400 g penne 4 stevige witte visfilets (zoals bv. Pangasius of roodbaarsfilet) 0.5 Knorr Bouillonketeltje Groenten 3 soeplepels fijngeknipte bieslook 1. Maak de snijbonen schoon e... bekijk recept »

Kalfsrollade

1 kg kalfsgebraad1 sjalot50 g verse kervel200 g snijbonen1 bosje wortelen (jonge)2 el room400 ml kalfsfond1 kl ijskoude boterboterpeperzout1. Snij het gebraad met een lang, scherp mes in de lengte in, maar niet doormidden. Klap het open op het werkvl... bekijk recept »

Groene lenterisotto

400 g arboriorijst200 g erwten200 g snijbonen200 g gedopt tuinbonen1 bosje munt1 bakje tuinkers1 ui2 tenen knoflook80 ml droge, witte wijn1.5 l kippenbouillon (warme)40 g geraspte parmezaan1 kl zeezoutboterpepers1. Spoel de munt, hak de blaadjes grof... bekijk recept »

Minestrone met pistou

100 g knolselder100 g vastkokende aardappelen (geschild)100 g snijbonen1 courgette1 rode paprika1 ui400 g witte bonen (blik)1 l groentebouillon150 g kleine pastaolijfoliepeperzout2 handvol basilicum2 teentjes knoflook40 g pecorino50 ml olijfoliepeper... bekijk recept »

Rundvleescurry met kokos

800 g rundvlees (stoofvlees)350 g snijbonen4 sjalotten2 teentjes knoflook2 chilipepers2 cm gember1.5 el currypastastengel citroengras400 ml kokosmelk200 ml runderfond1 el vissaus2 kl limoensap1 el limoenschil3 el koriander1. Verwarm de oven voor op 1... bekijk recept »

Pagina 27 van 36