Recepten met sperziebonen

1000 recepten met sperziebonen

Sperziebonen

Sperziebonen Sperziebonen hebben verschillende namen: slabonen, herenbonen of prinsessenboontjes in vele variaties en het hele jaar door te koop uit binnen- en buitenland, veel uit Egypte, Afrika en Zuid-Amerika. Snijd de uiteinden eraf en de draden. Wassen en laten uitlekken. De bonen kunnen in stukken gesneden worden of heel laten. + lees meer

Boontjessalade met rosbief en kokosdressing

400 gram sperziebonen, afgehaald75 gram gemengde bladsla1 eetlepel gehakte koriander200 gram rosbief1 rode ui, in ringen50 gram taugé of alfalfa2 hardgekookte eieren, gehakt1 lente-/bosuitje, in ringenVoor de dressing:5 cm gemberwortel, ge... bekijk recept »

Salade Ni oise-hapjes

100 gram sperziebonen, afgehaald1 krop botersla2 eetlepels rodewijnazijn3 eetlepels olijfolie1 teentje knoflook, geperst1 blikje ansjovisfilets3 eieren, halfzacht gekookt, in kwarten2 blikjes tonijn op olie100 gram cherry-/kerstomaatjes75 gram zw... bekijk recept »

Franse salade met boontjes

250 g sperziebonen, afgehaald, eventueel gehalveerd450 g krieltjes, voorgekookt1 krop botersla12 cherry-/kerstomaten, gehalveerd12 zwarte olijven, zonder pit2 eieren, hardgekookt, gepeld en in partjes1 rode ui, in smalle ringenvoor de dressing:50... bekijk recept »

Mediterrane tonijnsalade met warme honingvinaigrette

400 g sperziebonen, afgehaaldzout1 krop sla2 blikjes tonijn, uitgelekt1 blik witte bonen, uitgelekt en afgespoeld1 (rode) ui, in smalle ringen4 tomaten, in parten1 citroen, in parten4 eieren, gekookt, in partenvoor de dressing:2 eetl. citroensap5 eet... bekijk recept »

Ribkarbonade met zomergroenten

4 ribkarbonadespaneermeel of fijn broodkruim1 eetl. gedroogde Italiaanse kruidenzout en versgemalen peperbloem2 eieren, geklutst500 g sperziebonen, afgehaald100 ml olijfolie of arachideolie750 g aardappelen, geschild en in zeer dunne plakken2 vleesto... bekijk recept »

Pasta met tilapiafilet en sperzieboontjes in tomatensaus

250 g panklare sperziebonen400 g Grand’Italia Pipe Rigate1 tl extra vergine olijfolie1 bos(je) bladpeterselie (fijngesneden)1 pot(ten) Peper en zout400 g Grand’Italia Sugocasa Tradizionale4 stuk(ken) tilapiafilets (ca. 400 gr.)3 teentje(s... bekijk recept »

Pennesalade op Toscaanse wijze

50 gram ongekookte penne peper zout 100 gram sperziebonen 3 zongedroogde tomaten 25 ml warm water 100 gram kerstomaten 1 lente ui 1 teentje knoflook 1 koffielepel pesto 2 ontpitte zwarte olijven salie1. Kook de penne zoals aangegeven op de verp... bekijk recept »

Couscous van de fakir

250 gr sperziebonen 300 gr couscous 2 el pijnboompitten 2 el olijfolie 1 ui, gesnipperd 450 gr mager rundergehakt 2 zoete puntpaprika's, in stukjes1. - verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook ze in 5 min beetgaar2. - bereid... bekijk recept »

Rijstschotel met kip en kerriesaus

250 gram snelkookrijst 500 ml tuinkruidenbouillon 1 ui 2 appels 3 eetlepels solo vloeibaar 400 gram kipfiletblokjes 450 gram sperziebonen 1 zakje kerriesaus voor kip en groenten 1. Rijst volgens gebruiksaanwijzing in bouillon koken. 2. Ui pellen ... bekijk recept »

Jollof rice

500 gr kippendijvlees (zonder been of vel) 2 uien 2 teentjes knoflook 2 cm gember, fijngehakt 350 gr basmatirijst 1 tl cayennepeper 0,5 tl kaneel 4 tomaten, gepureerd 1 laurierblaadje 300 ml bouillon 250 gr sperziebonen peper zout olie1. Sn... bekijk recept »

Pagina 73 van 100