1000 recepten met spinazie
600 g grietfilet500 g spinazie (diepvries, gehakt)4 eieren (gekookt)5 dl melk100 g gruyère100 g emmentaler50 g boter ( wat extra voor de vorm)3 el bloemnootmuskaatpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de spinazie ontdooien en uitl... bekijk recept »
4 sneetjes brood8 plakjes ontbijtspek4 handvol spinazie4 eierenboternootmuskaatpeperzout1. Steek met een glas een rondje uit elk sneetje brood. 2. Smelt wat boter in een pan en laat er de (gespoelde) spinazie in slinken. Kruid met peper en zout . Hou... bekijk recept »
4 pitabroden3 appels100 g wortelen150 g jonge spinazie2 sjalotten4 el walnoten100 g gouda3 el yoghurt3 el zure room2 el citroensap2 el witte balsamicoazijn1 el notenolie4 takjes peterseliepeperzout1. Snij de gouda in blokjes. Spoel de spinazie en zwi... bekijk recept »
2.4 kg zeeduivelfilet (zonder vlies de volledig graat voor de visfumet)1 kg mosselen2 aardappelen0.5 knolselder1 kg spinaziewortel1 prei100 g zachte kaas (Stilton)1 potje vlaai (Aalsterse)4 dl roomboterolijfolievloeiende bloembosje bieslooksaffraanw... bekijk recept »
150 gram bloem, gezeefd2 eierenzoutversgemalen peper400 milliliter melk (Melkan)3 eetlepel gehakte bieslook (vers of diepvries)25 gram boter2 eetlepel olijfolie2 teentje knoflook, geperst600 gram spinazie, panklaar100 gram roomkaas, naturel4 eieren, ... bekijk recept »
400 gram gele rijst500 gram gehakt1 ui, gesnipperd1/2 theel. gemalen komijn (djinten)1 theelepel paprikapoedermespuntje cayennepeper of chilipoeder5 eetlepel olijfolie900 gram spinazie, panklaar2 teentje knoflook, geperst6 eieren1. Kook de rijst ... bekijk recept »
500 gram rundergehakt4 teentjes knoflook, gehakt3 sneetjes witbrood, fijn verkruimeld1 ei, losgekloptmespuntje cayennepeper of enkele druppels tabasco3 eetlepel gehakte verse peterselie100 gram geraspte belegen of oude kaas6 eetlepel olijfolie2 pakje... bekijk recept »
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng 400 gram grofgehakte artisjokharten (blik) met 150 gram ontdooide, goed uitgelekte en drooggedepte diepvriesspinazie, 125 gram roomkaas naturel, 125 ml zure room of Griekse yoghurt, 50 ml mayonaise, 1 geperst te... bekijk recept »
2 eetlepel Blue Band vloeibare margarine450 gram aardappelpartjes voorgekookt2 eetlepel Croma Mild met Olijfolie vloeibaar4 kipfilets1 ui in smalle ringen1 teentje knoflook in dunne plakjes1 zakje spinazie panklaar50 gram rozijnen1. Verhit 1 eetlepel... bekijk recept »
1. Bestrijk witte of bruine boterhammen met roomkaas en knip er wat verse dille over. Beleg de helft met gerookte zalm en blaadjes spinazie. Bedek met de andere boterhammen en snijd diagonaal door. bekijk recept »