1000 recepten met spinazie
1 vel kruimeldeeg (kant-en-klaar)1 ui2 tenen knoflook400 g lamsgehakt300 g jonge spinazie1 rode chilipeper2 eieren125 ml room50 g geraspt kaas1 kl paprikapoeder1 kl gemalen komijn1 el olijfoliepeperzout5 kwarteleierenblaadje jonge spinazie1. Verwarm ... bekijk recept »
8 kalfslappen (dun)8 plakken gezouten spek400 g kalfsgehakt (gekruid)1 sjalot6 el peterselie (gehakt)1 rode peper500 g jonge spinaziebosje verse tijm125 ml witte wijn1 el honingolijfolie50 g boterpeperzout1. Snipper de schoongemaakte sjalot heel fijn... bekijk recept »
1 rol kruimeldeeg300 g spinazie (diepvries)2 tenen knoflook50 g zongedroogde tomaat (in olie)200 ml room4 eieren150 g geitenkaas (bûche)olijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het deeg in een quichevorm van 24 à 26 cm diame... bekijk recept »
8 plakjes bladerdeeg (diepvries)300 g spinazie150 g geitenkaaspeperzout1 citroenpesto (beetje)1 courgette1. Verwarm de oven voor op 180°C. Stoof de spinazie en breng op smaak met peper en zout. Laat uitlekken. 2. Rasp de schil van de citroen. 3. ... bekijk recept »
4 witte pensen6 aardappelen (geschild)2 uien (gesnipperd)800 g spinazieolijfolieboternootmuskaatpeperzout1. Voorbereiding: Verwarm de oven op 180°C. Schil de aardappelen. Pel en snipper de uien. 2. Kook de aardappelen 7 minuten in gezouten water. Gie... bekijk recept »
4 koolvisfilets (elk 150 à 200 g)400 bladspinazie (verse)2 takjes peterselie2 takjes dille100 zwarte olijven (kleine, ontpit)4 tomaten2 el citroensap400 g ricotta300 ml room75 g parmezaan (vers geraspt)2 sjalotten1 teen knoflookboternootmuskaatpeperz... bekijk recept »
1 rol kruimeldeeg (kant-en-klaar)800 g spinazie1 rol geitenkaas3 plakjes rauwe ham200 g room2 eieren2 el boter ( wat extra)peperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Maak de spinazie schoon. Smelt de boter in een grote pan en laat er de spinaz... bekijk recept »
12 lasagnevellen (gedroogd)1 kg spinazie (verse)10 tomaten3 sjalotten1 ui4 el olijfolie1 el boterpeperzout1. Maak eerst de tomatensaus. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes. Pel en snipper de ui en fruit glazig in een flinke scheut olijfolie.... bekijk recept »
500 g fettucine4 handvol jonge spinazie300 g ricotta4 el pijnboompitten2 el olijfolienootmuskaatpeper1. Kook de fettuccine beetgaar. Giet af, maar bewaar 4 el van het kookvocht. 2. Meng de pasta met de olijfolie, ricotta en het kookvocht. Schep er de... bekijk recept »
2 kipfilets (elk ongeveer 150 g)4 el druivenpitolie (of evt olijfolie)40 g pijnboompitten400 g spinazie2 stengels bleekselder4 lente-uien3 el groentebouillon2 el witte balsamicoazijn1 el citroensap1 snuifje suiker40 g parmezaan (in schilfers)zoutuit ... bekijk recept »