1000 recepten met spinazie
300 g zalmfilet (in blokjes)1 rol kruimeldeeg4 eieren200 ml room300 g verse spinazie1 sjalot (gesnipperd)30 g geroosterd pijnboompittenboter100 g emmentaler (geraspt)peperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het kruimeldeeg open en leg het m... bekijk recept »
24 scampi's500 g penne1 handvol verse spinazie4 lente-uien250 g gemengde paddenstoelen100 g pancetta (in dunne plakjes)geraspte parmezaan (vers)2 takjes tijm (afgerist)1 el bladpeterselie (gehakt)olijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 150°C. Ko... bekijk recept »
24 scampi's300 g jonge spinazie2 rode paprika's1 sjalot2 teentjes knoflook2 rode chilipepers1 cm verse gember1 ciabatta (in sneetjes)olijfoliepeperzout1. Verwarm de ovengrill voor. 2. Pel de scampi’s tot het staartje en verwijder het darmkanaal op de... bekijk recept »
8 lasagnevellen400 g gehakt1 kg verse spinazie1 wortel1 ui1 blikje tomaten (blokjes)1 bol mozzarella2 tenen knoflook2 el gehakt peterselielauriernootmuskaatolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 175°C. Schil de wortel en snij hem in blokjes... bekijk recept »
500 g lasagnevellen600 g verse bladspinazie500 g gehakt100 g gerookt spek (in plakjes)1 sjalot100 g geraspt kaas1 eiboternootmuskaatpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de spinazie schoon. Spoel de blaadjes en blancheer ze in gezouten,... bekijk recept »
4 eieren800 g verse bladspinazie2 sjalotten1 teen knoflook100 ml room80 g geraspte parmezaanolijfolienootmuskaatpeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet 4 ovenschaaltjes in met olijfolie. 2. Maak de spinazie schoon, spoel de blaadjes en sch... bekijk recept »
1 vel kruimeldeeg200 g spinazie50 g geraspt kaas (fontina, gruyère,...)2 preien1 teentje knoflook2 el boter4 eieren100 g zure room200 ml roomnootmuskaatpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de prei schoon, halveer in de lengte en snij in re... bekijk recept »
120 g zelfrijzende bloem250 ml melk2 eierenolie (om te bakken)400 g kipfilet250 g bladspinazie2 el boter100 ml witte wijn100 ml kippenbouillon50 ml room1 kl graanmosterd1 el gehakt peterseliepeperzout1. Meng de bloem met de melk, de eieren en een snu... bekijk recept »
500 g kleine pasta200 g pancetta (in dunne plakjes)300 g bospaddenstoelen200 g jonge spinazie2 tenen knoflook3 takjes tijm (de blaadjes)3 el room3 el parmezaan (schilfers)citroensapolijfoliepeperzout1. Kook de pasta beetgaar, giet af (bewaar wat van ... bekijk recept »
500 g spirelli (volkoren)200 g gerookt spekblokjes300 g verse spinazie100 g roquefortboternootmuskaatpeperzout1. Spoel de spinazie en zwier hem droog. Smelt wat boter in de pan en laat de spinazie slinken. bekijk recept »