Recepten met spinazie

1000 recepten met spinazie

Spinazie

Spinazie Twee soorten: Bladspinazie en wortelspinazie. Bij bladspinazie plukt men de blaadjes en bij wortelspinazie wordt de hele plant direct onder de wortel afgesneden. Spinazie bevat veel vitamine C. Tegenwoordig is verse spinazie het hele jaar te koop, uit de kas en van de volle grond uit binnen- en buitenland. Verwijder de worteltjes en stengels, de groente goed wassen, de blaadjes kunnen heel of grof gehakt bereidt worden. + lees meer

Lasagne met zalm en spinazie

500 g lasagnevellen800 g verse zalm (in dunne plakjes gesneden)5 tomaten700 g spinazie (diepvries)2 sjalotten500 g mascarponeboter0.5 l visfondcayennepeperpeperzout1. Kook de lasagnevellen in voldoende gezouten water. Spoel ze en laat ze in koud wate... bekijk recept »

Macaroni met zalm en spinazie

300 g macaroni6 plakjes gerookte zalm0.5 zakje spinazie1 el graanmosterd1 el honing2 el citroensap5 el olijfolietakje dille (enkel)1. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Laat uitlekken en afkoelen. 2. Snij de zalm in stukjes of reepjes. 3.... bekijk recept »

Cannelloni met spinazie

8 stukken cannelloni (pijpjes)300 g spinazie (gehakte)1 ui200 g ricotta50 g mozzarella (geraspt)150 g vloeibare tomatenpuree1 teentje knoflookpeperzout1. Kook de cannellonipijpjes 3 minuten in gezouten water en spoel ze meteen met koud water. Ve... bekijk recept »

Gehaktkoek met spinazie

750 g lamsgehakt100 g feta500 g spinazie (diepvries, ontdooid)2 eieren25 g pijnboompitten2 el paneermeel1 el olijfolie1 teentje knoflook2 el peterselie (gehakt)nootmuskaatpeperzout1. Laat de spinazie uitlekken en druk goed uit met de rugkant van een ... bekijk recept »

Tortellini met spinazie, gorgonzola en gerookte zalm

0 tortellini (gevuld met spinazie)100 g gorgonzola100 g gerookte zalmrucola1 dl kippenbouillon2 dl roompeper1. Snij de gerookte zalm in reepjes. 2. Kook de tortellini beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de room en smel... bekijk recept »

Spirelli met spinazie en champignons

400 g spirelli200 g emmentaler500 g kastanjechampignons300 g bladspinazie1 sjalot2 teentjes knoflookpeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. 2. Kook de spirelli beetgaar in gezouten water. 3. Snij de kastanjechampignons in p... bekijk recept »

Pasta met Zeeuwse mosselen en jonge spinazie

2 kg mosselen (Zeeuwse)verse bladspinazie (1,5 kg)1 bol knoflook400 g spaghetti600 g eekhoorntjesbrood2 rode ui100 g buikspek (gerookt)50 g boter (boerenboter)1 bosje bladpeterselie100 g parmezaan (geschaafd)1. Leg de knoflook in de gloeiende houtsko... bekijk recept »

Zomerse lasagne met spinazie en scampi's

400 g spinazie8 lasagnevellen400 g scampi's3 teentjes knoflook1 citroen (in schijfjes)kruidentuiltje (takje tijm, blaadje laurier en enkele peterseliestengels)1 bosje lente-uien800 g tomatenblokjes (in blik)1 chilipeper1 bosje bladpeterselie2 limoens... bekijk recept »

Macaroni zalm en spinazie

500 g verse zalm300 g verse spinazie6 tomaten (vers)2 sjalotten1 takje rozemarijn500 g macaroni100 ml witte wijnolijfoliepeperzout1. Bak de zalm in olie. Kruid met peper en zout, verdeel in blokjes. 2. Spoel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij h... bekijk recept »

Cannelloni met verse zalm en spinazie

8 lasagnevellen8 zalmfilets (/- 80g per stuk)200 g verse bladspinazie2 el geklaarde boter300 ml room2 bollen mozzarella40 g geraspt kaaspeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de zalm en dep ’m droog. Spoel de spinazie een paar kee... bekijk recept »

Pagina 63 van 100