1000 recepten met spinazie
500 g lasagnevellen800 g verse zalm (in dunne plakjes gesneden)5 tomaten700 g spinazie (diepvries)2 sjalotten500 g mascarponeboter0.5 l visfondcayennepeperpeperzout1. Kook de lasagnevellen in voldoende gezouten water. Spoel ze en laat ze in koud wate... bekijk recept »
300 g macaroni6 plakjes gerookte zalm0.5 zakje spinazie1 el graanmosterd1 el honing2 el citroensap5 el olijfolietakje dille (enkel)1. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Laat uitlekken en afkoelen. 2. Snij de zalm in stukjes of reepjes. 3.... bekijk recept »
8 stukken cannelloni (pijpjes)300 g spinazie (gehakte)1 ui200 g ricotta50 g mozzarella (geraspt)150 g vloeibare tomatenpuree1 teentje knoflookpeperzout1. Kook de cannellonipijpjes 3 minuten in gezouten water en spoel ze meteen met koud water. Ve... bekijk recept »
750 g lamsgehakt100 g feta500 g spinazie (diepvries, ontdooid)2 eieren25 g pijnboompitten2 el paneermeel1 el olijfolie1 teentje knoflook2 el peterselie (gehakt)nootmuskaatpeperzout1. Laat de spinazie uitlekken en druk goed uit met de rugkant van een ... bekijk recept »
0 tortellini (gevuld met spinazie)100 g gorgonzola100 g gerookte zalmrucola1 dl kippenbouillon2 dl roompeper1. Snij de gerookte zalm in reepjes. 2. Kook de tortellini beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de room en smel... bekijk recept »
400 g spirelli200 g emmentaler500 g kastanjechampignons300 g bladspinazie1 sjalot2 teentjes knoflookpeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. 2. Kook de spirelli beetgaar in gezouten water. 3. Snij de kastanjechampignons in p... bekijk recept »
2 kg mosselen (Zeeuwse)verse bladspinazie (1,5 kg)1 bol knoflook400 g spaghetti600 g eekhoorntjesbrood2 rode ui100 g buikspek (gerookt)50 g boter (boerenboter)1 bosje bladpeterselie100 g parmezaan (geschaafd)1. Leg de knoflook in de gloeiende houtsko... bekijk recept »
400 g spinazie8 lasagnevellen400 g scampi's3 teentjes knoflook1 citroen (in schijfjes)kruidentuiltje (takje tijm, blaadje laurier en enkele peterseliestengels)1 bosje lente-uien800 g tomatenblokjes (in blik)1 chilipeper1 bosje bladpeterselie2 limoens... bekijk recept »
500 g verse zalm300 g verse spinazie6 tomaten (vers)2 sjalotten1 takje rozemarijn500 g macaroni100 ml witte wijnolijfoliepeperzout1. Bak de zalm in olie. Kruid met peper en zout, verdeel in blokjes. 2. Spoel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij h... bekijk recept »
8 lasagnevellen8 zalmfilets (/- 80g per stuk)200 g verse bladspinazie2 el geklaarde boter300 ml room2 bollen mozzarella40 g geraspt kaaspeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de zalm en dep ’m droog. Spoel de spinazie een paar kee... bekijk recept »