1000 recepten met spinazie
250 g verse lasagne300 g bladspinazie1 sjalot1 teen knoflook1 ei200 g ricotta40 g geraspte parmezaannootmuskaatolijfoliepeperzout600 g rijpe tomaten (gepeld en ontpit)1 ui100 ml kippenbouillon1 kl gedroogde oreganosnuifje suikerolijfoliepeperzout1 el... bekijk recept »
4 kalkoenlappen1 kg verse spinazie1 teen knoflook (fijngesnipperd)1 ei (losgeklopt)2 el bloem4 el paneermeelboter (en/of olijfolie)1 el citroensapbladpeterselie (gehakte)nootmuskaatpeperzout1. Leg de kalkoen tussen plasticfolie en sla tot dunne lapje... bekijk recept »
4 nieuwe aardappelen170 g jonge spinazie1 bosje radijzen1 bosje bieslook1 el witte wijnazijn2 el olijfolie1 sjalotzoutpeper1. Kook de aardappelen in de schil in licht gezouten water. Laat afkoelen. 2. Maak de radijzen schoon. Snij ze in plakjes. Spoe... bekijk recept »
600 g rog (filet, in 4 porties)1 blikje tomatenblokjes (400 g)300 g jonge spinazie (gespoeld)handvol basilicum4 ansjovisfilets4 takjes rozemarijn200 ml droge, witte wijn2 teentjes knoflook1 sjalotolijfoliepeperzout1. Snipper de knoflok en de sjalot. ... bekijk recept »
8 vellen verse lasagne800 g spinazie100 g zongedroogde tomaat (in olie)100 g gekookte ham (in blokjes)200 g geraspte mozzarella30 g geraspte parmezaan1 kl boterolijfolie1 el gehakt bieslookverse basilicumpeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C.... bekijk recept »
8 vleestomaten (middelgrote)600 g verse spinazie2 eieren4 el verse kaas1 el knoflookolienootmuskaatpeperzout1. Spoel de tomaten. Snij het kapje eraf. Lepel er zoveel mogelijk vruchtvlees uit. Laat ze, omgekeerd, uitlekken. 2. Spoel de spinazieblaadje... bekijk recept »
4 runderlappen (160g/stuk)300 g bladspinazie (in reepjes)2 uien1 teen knoflook150 g spekreepjes2 el geroosterd pijnboompit400 ml kalfsfond1 el tomatenpuree1 glas rode wijn1 takje rozemarijn2 takjes tijmolijfoliepeperzout1. Hak de ui en de knoflook fi... bekijk recept »
4 stukken kabeljauwfilet (elk 150 g)600 g spinazie250 g boter ( wat extra)3 eidooiers3 el witte wijnazijn3 el water2 el graanmosterdbladpeterseliepeperzout1. Maak de spinazie schoon. Verhit een klontje boter in de pan en laat er de spinazie in slinke... bekijk recept »
600 g krielaardappelen600 g varkenshaas300 g bladspinazie (jonge)250 g mozzarella150 g zongedroogde tomaten (in olie)olijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de krieltjes beetgaar. Snij de mozzarella in plakken en de tomaatjes in ... bekijk recept »
4 bloemig kokende aardappelen200 g jonge spinazie30 g pijnboompitten4 kwarteleieren120 g manchego (in schilfers)50 g boterolijfolie4 plukjes kervel1 teentje knoflook (gesnipperd)peperzout1. Snipper de knoflook. 2. Rasp de kaas in schilfers. 3. Pof de... bekijk recept »