1000 recepten met spinazie
600 g diepvriesspinazie 4 sjalotjes 250 g champignons 1 bakje koksroom 1 beschuit peterselie 75 g geraspte kaas nootmuskaat Knoflookbrood: 3 tenen knoflook boule (rond brood) olijfolie Ontdooi de spinazie en laat het in een zeef goed uitlekken. Snipp... bekijk recept »
6 plakjes diepvries deeg (hartige taart van koopmans) 450 gr diepvries spinazie (bijv. van bonduelle) 150 gr geraspte kaas (belegen of oud naar eigen smaak) 2 geklopte eieren zout en versgemalen peper 125 dl slankroom zoute boter bloem olijfolie Verw... bekijk recept »
1 kg spinazie 400 gr smaakvolle tomaten 2 teentjes knofllok 1 rode peper 4 el olijfolie 2 el sojasaus (bijv Kikkoman) Was de tomaten , snijd ze in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd eventueel in reepjes. Snijd de teentjes knoflook in dunne plakjes... bekijk recept »
800 gr spinazie 100 gr worteltjes paprikapoeder 25 g pijnboompitten 8 a 10 sjalotten 4 el olijfolie of arachide-olie Kook de sjalotten met de schil in een pan met water voor ± 5 minuten, afgieten en laten afkoelen, daarna de sjalotten schoonmaken en ... bekijk recept »
350 gr diepvries spinazie (bijv van Bonduelle) 20 gr ansjovispasta 4 eieren zout en peper en nootmuskaat, naar eigen smaak 1/8 l slagroom 25 gr grof geraspte Parmezaanse kaas 4 kleine vuurvaste ovenschaaltjes ø 15 cm boter De oven voorverwarmen op 20... bekijk recept »
600 g spinazie (vers)1 bladerdeegbodem (kant-en-klare met bakpapier)250 g ricotta25 g pijnboompitten3 el room3 eidooiers1 kl zachte mosterd1 bosje bladpeterselienootmuskaatpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180° C 2. Bekleed een bakvorm met het ... bekijk recept »
200 g bulgur200 g jonge spinazie1 bosje bladpeterselie1 bosje munt1 rode ui3 pruimtomaten1 komkommer (kleine)3 lente-uien2 limoenen (onbehandeld)olijfoliekomijnpoederpeperzout1. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de spinaz... bekijk recept »
1 rol bladerdeeg (kant-en-klaar)100 g spekreepjes4 handvol spinazie250 g kerstomaten2 el pijnboompitten200 ml room4 eierenboterpeperzouttaartvorm (met een diameter van 24 cm )1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de taartvorm in met boter. Leg he... bekijk recept »
400 g fusili (of andere korte pasta)300 g spinazie1 courgette500 g boschampignons1 teentje knoflook1 sjalot200 ml room100 g geraspt kaasSausbinderboter (of olijfolie)peperzout200 ml groentebouillon1. Verwarm de ovengrill voor. Kook de pasta beetgaar ... bekijk recept »
200 g ham (reepjes)350 g verse spinazie1 ui1 teen knoflook250 g mascarpone80 g geraspte parmezaan500 g tagliatelle100 ml groentebouillonnootmuskaatolijfoliepeperzout1. Spoel de spinazie, blancheer ’m 1 minuut in kokend lichtgezouten water. Laat... bekijk recept »