1000 recepten met spinazie
8 eetl. olijfoliezoutversgemalen peper1 theel. cajunkruiden of paprikapoeder4 kipfilets (samen ca. 500 g)500 g vastkokende aardappelen1 eetl. gehakte rozemarijn (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd900 g spinazie (panklaar)1 teentje knoflook, gepe... bekijk recept »
300 g (eier)mie5 eetl. zonnebloemolie1 rode peper zonder zaadjes, gehakt2 teentjes knoflook, gehakt1 kleine ui, gesnipperdmespunt gemberpoeder of 2 cm geraspte gemberwortel200 g hamreepjes2 eetl. ketjap manis300 g spinazie, panklaar, iets kleiner ges... bekijk recept »
1. Verwarm de oven voor op 220°C. Laat 8 plakjes bladerdeeg ontdooien en leg ze naast elkaar op een ingevette bakplaat. Leg de naden net over elkaar en druk goed aan. Prik met een vork overal gaatjes en bak het deeg 10 minuten in de oven. Roerbak... bekijk recept »
3 eetl. olijfolie1 grote ui, gesnipperd1 teentje knoflook, gesnipperd1 theel. tijm300 g risottorijst600 ml warme groentebouillon100 g verse of diepvriesdoperwten250 g verse spinazie, gewassen en grof gehakt2 eetl. boterversgemalen peper(vers) geraspt... bekijk recept »
2 eetl. olijfolie1 grote ui, gesnipperd2 tenen knoflook, gesnipperd½ rode peper, zonder zaadjes, gesnipperd1 theel. gemalen koriander (ketoembar)1 theel. gemalen komijn (djinten)1 blik kikkererwten (400 g) uitgelekt600 g panklare spinazie, gro... bekijk recept »
200 g tuinbonen, diepvries of vers3 eetl. olijfolie1 ui, gesnipperd1 teentje knoflook, gesnipperd1 eetl. gehakte tijm, (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd4 ansjovisfilets1 courgette, in dunne reepjes200 g asperges, geschild en in reepjes300 g sp... bekijk recept »
50 g geschaafde amandelen250 ml groentebouillon (van tablet)200 ml melk (Melkan)50 g boter40 g bloem2 eieren, losgeklopt100 g jongbelegen geraspte kaaszout en versgemalen peper400 g kabeljauwfilet (Vismarine), in vier porties4 eetl. olijfolie2 kg spi... bekijk recept »
1 blikje croissantdeeg1 kleine ui, gesnipperd1 teentje knoflook, geperst1/2 rode paprika, in blokjes2 eetl. olijfolie150 g champignons, in plakjes2 eetl. pijnboompitten400 g spinazie, panklaar3 eieren1 eetl. gehakte Provençaalse kruiden of... bekijk recept »
1,5 kg kruimige aardappelenzout en versgemalen peper700 g spinazie, panklaar4 eetl. extra vergine olijfolie2 uien, gesnipperd150 ml warme melk (Melkan)150 g blauwschimmelkaas, in kleine blokjes1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze i... bekijk recept »
2 rode paprika’s, gehalveerd, zaadjes verwijderd4 tomaten, gehalveerd100 ml olijfolie600 ml groentebouillon (van tablet)1 klein stokbrood, in schuine plakken150 g verse spinazie75 g gepelde walnoten1 teentje knoflook50 g geraspte Parmezaanse ka... bekijk recept »