673 recepten met spruitjes
4 boerenworsten 1 eetlepel fijngehakte peterselie grof zout 4 ingemaakte eendenbouten (vacuüm) 3 teentjes knoflook 2 kruidnagels peper 30 g spek 500 g spruitjes takjes peterselie voor de afwerking 1 ui 400 g vastkokende aardappelen (type Nicola) 4 wo... bekijk recept »
5 plakjes deeg voor hartige taart (pak 10 plakjes, diepvries) 2 el olijfolie 500 g spruitjes (zak) 1 friszoete appel 2 rode uien 250 g Gelderse rookworsten (zak) 4 eieren 250 ml slagroom 175 g gemalen belegen kaas ... bekijk recept »
700 g geschoonde spruitjes 300 g volkoren penne 2 el arachideolie 150 g vegetarische spekreepjes 50 g walnoten 200 g gedroogde abrikozen 300 g kruidenroomkaas1. Schaaf de spruitjes met de keukenmachine in flinterdunne plakjes. Kook de pen... bekijk recept »
600 g spruitjes 50 g pecannoten zout en versgemalen zwarte peper 50 g boter1. Onderkant van spruitjes snijden en buitenste blaadjes verwijderen. Spruitjes in lichtgezouten water zonder deksel op pan in ca. 10 min. beetgaar koken. In droge koeke... bekijk recept »
700 g spruitjes (schoongemaakt) 2 el olijfolie 3 sjalotten (in ringetjes) 250 g verse tagliolini (pasta) 250 g gerookte eendenborst (2 pakjes) 125 ml mascarpone1. Halveer de spruitjes. Verhit de olie in een ruime hapjess... bekijk recept »
75 g roomboter 1 varkensrollade 1 kg kruimige aardappelen 500 g spruiten 125 g gerookte spekreepjes 1 elstar-appel 125 ml melk 1 snufje nootmuskaat 25 g walnoten 2 el peterselie 1 snufje zout 1 snufje peper 1 aluminiumfolie1. Smelt in een... bekijk recept »
1 kg aardappels geschild en in stukken 1 groentenbouillontablet 600 g spruitjes schoongemaakt 4 saucijzen 1 paprika rood, in heel kleine stukjes 3 bosuitjes gesnipperdKook de aardappelen in water met zout in ca. 20 min. gaar. Breng ½ liter water met ... bekijk recept »
1 voordeelzak kookaardappelen (kruimig (800 g)) 125 g magere spekreepjes (duobakje 250 g) 2 uien (gesnipperd) 1 el kerriepoeder 1 net spruitjes ((500 g), in vieren) 1 rode paprika (gesnipperd) 1 Gelderse rookworst... bekijk recept »
6 el olijfolie 600 g kipfilet 450 g spruitjes (diepvries) 900 g aardappelpartjes met schil (zak à 450 g, diepvries) 4 tenen knoflook 50 g gepelde walnoten 1 tl gedroogde tijm1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal i... bekijk recept »
1 sinaasappel (schoongeboend) 1 el olie 2 sjalotten (in dunne ringen) 500 g spruitjes (schoongemaakt en gehalveerd) 50 ml grand marnier (slijter) 1 pak filodeeg (ontdooid) 100 g boter (gesmolten) 200 g zach... bekijk recept »