673 recepten met spruitjes
voor 1 persoon : 1 flinke ui een even flinke tomaat ongeveer 10 gekookte spruiten peper, zout, tijm witte balsamico vloeibare honingDe ui in schijfjes snijden, de tomaat ( ontveld) in blokjes en de gekookte spruiten in stukjes snijden . Alles ... bekijk recept »
voor 4 personen: 600 g spruitjes, 1 prei, 4 eetl. (olijf)olie, 2 theel. kerriepoeder, 4 kipfilets (elk 125-150 gr.), zout, peper, kerriepoeder, 8 salieblaadjes (vers of diepvries), 8 zongedroogde tomaatjes op olie (uitgelekt), 8 plakjes baconMaak d... bekijk recept »
750 gram spruitjes 2 eetlepels boter 60 gram geschaafde amandelen 1 theelepel geraspte citroenschil 1 theelepel citroensap zout en peper enkele plakjes citroenKook de spruitjes niet te gaar. Smelt de boter in een grote koekenpan en bak hierin de gesc... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 kg aardappelpuree 750 gram kleine, harde spruitjes 150 gram mager rookspek aan blokjes 3 snuifjes nootmuskaat 4 varkenslapjes à 125 gram 50 gram boter 2 dl licht gebonden jus, ontvet 1 eetlepel mosterd zout peperSpatel door de aard... bekijk recept »
500 gr spruitjes 3 à 4 el boter paneermeel potje paprikapoeder500 gr spruitjes bijtgaar koken, afgieten en ze ergens anders even in bewaren In kookpan min. 3 volle soeplepels bakboter smelten, hierbij een goede hoeveelheid paneermeel doen, zodat het ... bekijk recept »
1 kg schoongemaakte spruitjes6 eieren4 eetlepels melk100 gram champignons in plakjes (of gebruike er uit een pot)Kook de spruiten gaar. Bak de champignons in magarine. Scheid twee eieren en klop de eiwitten stijf. Klop de overige vier eieren samen me... bekijk recept »
Spruitjes ( niet te groot) Tomaten Ajuin Gruyère Boter Peper & zout Pimento (vers) of pili-pili Maïzena Mager spek ( of bacon) PeterselieKook de spruitjes tot ze half gaar zijn. Laten uitlekken en bakken in wat boter. De spruitjes moeten knapperi... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 wilde eendenborsten 2 dl kalfsfond 2 dl bruin pilaarbijterbier 1 eetlepel acaciahoning4 wilde eendenborsten kruiden met peper en zout. Kort bakken en op warme plaats rustig laten bekomen. Voor de saus: 2 dl kalfsfond inkoken m... bekijk recept »
4 VOGELTJES ZONDER KOP . 4 porties spruiten. 4 porties aardappelen. 150 gr. soepgroenten (fijngesneden). 1 teen knoflook (finngesnipperd). boterlookboter (half om half). snufje Provencaalse kruiden. verse zwarte peper en zout. Na ongeveer de helft va... bekijk recept »
300 g spruitjes (panklaar uit koelvak of diepvries) ? 1 eetlepel olie ? 1/2 duopakje Provencaalse spekreepjes (a 245 g) ? zout en peper Bereidingswijze In ruim water met zout spruitjes beetgaar koken. Afgieten en in vergiet laten uitlekken. In wok... bekijk recept »