Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

Italiaans Kaastaartje Met Gedroogde Tomaat En Pesto

4 plakjes bladerdeeg Olie 3 tomatengedroogdeop olie 1 bolletje mozzarella 2 eieren 1 el. pesto 150 gr. ricotta 50 gr. kaasParmezaansegeraspte Peperzwartegemalen Bloem Laat de plakjes bladerdeeg naast elkaar op het werkblad ontdooien. Vet de ... bekijk recept »

Aardappeltaartjes Met Tomaat

450 gr. aardappelpanklare 3 tomatengedroogdeop olie 2 dl. tomatensap 3 eieren 3 el. kaasgeraspte Boter Peper Zout In plaats van panklare aardappelen kunt u ook voorgekookte aardappelblokjes uit de koeling gebruiken. Verwarm de oven gedurende 10 min... bekijk recept »

Rundergehakt Met Komkommer En Tomaat En Penne

2 komkommers4 tomaten3 bosuitjesbasilicum400 g rundergehakt1 doosje portie special Franse uiensoep met croutons (Knorr)1 ei3 el kerriepoeder1 el oliezout en peper. In pan olie verhitten, gehaktmengsel in 5 min rul bakken, uit de pan scheppen, in deze... bekijk recept »

Mosselbouillabaisse Met Sinaasappel En Gekonfijte Tomaat

3 kg mosselen 1 kleine ajuin 2 stelen bleekselder 1 venkelknol 3 sinaasappelen enkele safraandraadjes 5 gedroogde tomaten roomse kervel ( smaak die veeleer naar anijs neigt) Trek de schil (=zestes) van 1 sinaasappel; zet in koud water op,breng aan d... bekijk recept »

Courgette Met Ui En Tomaat

2 courgettes samen circa 400 g 2 flinke uien 2 teentjes knoflook 4 grote vleestomaten 1 theel. gedroogde Provencaalse kruiden 4 eetl. olijfolie zout en versgemalen peper 2 eetl. fijngehakte peterselie Verhit de olie in een pan en laat de ui glazi... bekijk recept »

Citroenspoom Met Roze Champagne

Champagne Samenstelling Voor 4 glazen: 150 gr suiker1 1/2 dl water3 dl citroensap1 el geraspte citroenschil Champagne Bereidingswijze Verwarm de citroensap met de suiker en de geraspte schil. Laten afkoelen. Mengsel zevenin ijslaatje schenen en in di... bekijk recept »

Taartje Met Grookte Kip En Tomaat

4 plakjes bladerdeeg1 tomaat? zakje verse dragon2 eieren50 ml. slagroomzoutversgemalen peper25 gram geraspte belegen kaas75 gram gerookte kipreepjes1 bakje rucola1 el. honing-mosterd dressingmuffinbakvorm met uitsparingen van 6 a 7 cm. Oven voorverwa... bekijk recept »

Mini-kaastaartjes Met Gedroogde Tomaat

3 gedroogde tomaten op olie 3 eieren 2 dl. slankroom 1 el. pesto 100 gram geraspte belegen kaas zoutversgemalen peper 6 plakjes diepvries bladerdeegontdooid olie voor het invetten Laat de taartjes in de oven in ca. 15 minuten door en door warm worden... bekijk recept »

Calamaris Met Tomaat En Basilicum

600 gr versegereinigde of diepgevroren inktvisringetjes - 3 tenen knoflook - 1 ui - 4 rijpe tomaten1/2 glaasje olijfolie - 1 mespuntje cayennepeper - 1 mespuntje Provencaalse kruiden - 4 takjes basilicum - zout en peper uit de molen Verwarm de olie i... bekijk recept »

Tomaat Op Provencaalse Wijze

8 tomatenbieslookzoutpepergehakte peterselietijmpaneermeelolijfolie Bereidingswijze Snijd de tomaten in de lengte en leg ze in een ovenschotelbestrooi met zeer fijn geknipte bieslook en met de andere ingredientenovergiet met olijfolie en eindig met h... bekijk recept »

Pagina 19 van 100