1000 recepten met tomaat
2 courgettes samen circa 400 g 2 flinke uien 2 teentjes knoflook 4 grote vleestomaten 1 theel. gedroogde Provencaalse kruiden 4 eetl. olijfolie zout en versgemalen peper 2 eetl. fijngehakte peterselie Snijd de courgettes met de schil in blokjes v... bekijk recept »
2 courgettes a 200 gram - 2 flinke uien - 2 teentjes knoflook - 4 grote vleestomaten - 1 theelepel gedroogde Provencaalse kruiden - 4 eetlepels olijfolie - zout en versgemalen peper - 2 eetlepels fijngehakte peterselie Verhit de olie in een pan en la... bekijk recept »
1 lamsbout van /- 1,2 kg 2 venkels3 tomaten 3 soeplepels olijfolie 1 teentje knoflook 1blokje vleesbouillon Provencaalse kruiden peper en zout. Bijgerecht : gebakken gekruide aardappeltjes of verse deegwaren. Bereidingswijze De oven aanzetten op stan... bekijk recept »
300 gram noordzeevis visfond (optioneel) kleineronde plakken bladerdeeg van 16 cm olijfolie kruiden naar keuze 2 dl room 2 eieren 1 tomaat geraspte kaas De noordzeevis stoven (eventueel met visfond), laten uitlekken en afkoelen. Kleine taartvormjes... bekijk recept »
2 vleestomaten150 gr zachte geitenkaasolijfolie2 tl honing2 walnoten2 handenvol ijsberg/-veldslabalsamicoazijn Zet de tomaten voorzichtig in de ovenschaal en verwarm ze 20 minuten in de oven. Snij ondertussen de ijsbergsla, of scheid de blaadjes van ... bekijk recept »
8 trostomaten 4 teentjes knoflook verse tijm verse rozemarijn paneermeel olijfolie peper & zout Voorbereiding Snipper eerst de knoflookteentjes fijn. Halveer vervolgens de tomaten en bestrooi ze met wat tijmrozemarijnde gesnipperde knoflook en wat pa... bekijk recept »
8 tomatenbieslookzoutpepergehakte peterselietijmpaneermeelolijfolie Bereidingswijze Snijd de tomaten in de lengte en leg ze in een ovenschotelbestrooi met zeer fijn geknipte bieslook en met de andere ingredientenovergiet met olijfolie en eindig met h... bekijk recept »
4 kalkoenlapjes 4 schijfjes Ganda (ontvet!) 1 tomaat 1 bolletje mozzarella arachide-olie wat Provencaalse kruiden peterselie. Bak de kalkoenlapjes aan. Schik er de Gandaham, een schijfje tomaat en een schijfje mozzarella op. Overstrooi met Provencaal... bekijk recept »
2 a 3 tomaten per persoon look zoutpeper gehakte peterselie tijm paneermeel olijfolie Bereidingswijze Snijd de tomaten in de lengte en leg ze in een ovenschotelbestrooi met zeer fijn gehakte look en met de andere ingredientenovergiet met olijfo... bekijk recept »
4 graatloze forellen1 venkelknol2 tomaten1/2 citroen25 cl droge witte wijn2 eetl. botertijmlaurierProvencaalse kruidenpeper en zout Laat de boter smelten in een kookpot (niet kleuren) en doe er de stukjes venkel in. Kruid met peper en zout, besprenke... bekijk recept »