Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

Courgette Met Ui En Tomaat

2 courgettes samen circa 400 g 2 flinke uien 2 teentjes knoflook 4 grote vleestomaten 1 theel. gedroogde Provencaalse kruiden 4 eetl. olijfolie zout en versgemalen peper 2 eetl. fijngehakte peterselie Snijd de courgettes met de schil in blokjes v... bekijk recept »

Courgette Met Ui En Tomaat

2 courgettes a 200 gram - 2 flinke uien - 2 teentjes knoflook - 4 grote vleestomaten - 1 theelepel gedroogde Provencaalse kruiden - 4 eetlepels olijfolie - zout en versgemalen peper - 2 eetlepels fijngehakte peterselie Verhit de olie in een pan en la... bekijk recept »

Lamsbout En Gesmoorde Venkel Met Tomaat

1 lamsbout van /- 1,2 kg 2 venkels3 tomaten 3 soeplepels olijfolie 1 teentje knoflook 1blokje vleesbouillon Provencaalse kruiden peper en zout. Bijgerecht : gebakken gekruide aardappeltjes of verse deegwaren. Bereidingswijze De oven aanzetten op stan... bekijk recept »

Vistaartje Van Bladerdeeg Met Tomaat En Kaas

300 gram noordzeevis visfond (optioneel) kleineronde plakken bladerdeeg van 16 cm olijfolie kruiden naar keuze 2 dl room 2 eieren 1 tomaat geraspte kaas De noordzeevis stoven (eventueel met visfond), laten uitlekken en afkoelen. Kleine taartvormjes... bekijk recept »

Gevulde Tomaat

2 vleestomaten150 gr zachte geitenkaasolijfolie2 tl honing2 walnoten2 handenvol ijsberg/-veldslabalsamicoazijn Zet de tomaten voorzichtig in de ovenschaal en verwarm ze 20 minuten in de oven. Snij ondertussen de ijsbergsla, of scheid de blaadjes van ... bekijk recept »

Provencaalse Tomaat

8 trostomaten 4 teentjes knoflook verse tijm verse rozemarijn paneermeel olijfolie peper & zout Voorbereiding Snipper eerst de knoflookteentjes fijn. Halveer vervolgens de tomaten en bestrooi ze met wat tijmrozemarijnde gesnipperde knoflook en wat pa... bekijk recept »

Tomaat Op Provencaalse Wijze

8 tomatenbieslookzoutpepergehakte peterselietijmpaneermeelolijfolie Bereidingswijze Snijd de tomaten in de lengte en leg ze in een ovenschotelbestrooi met zeer fijn geknipte bieslook en met de andere ingredientenovergiet met olijfolie en eindig met h... bekijk recept »

Kalkoen In Gandaham Met Tomaat En Mozzarella

4 kalkoenlapjes 4 schijfjes Ganda (ontvet!) 1 tomaat 1 bolletje mozzarella arachide-olie wat Provencaalse kruiden peterselie. Bak de kalkoenlapjes aan. Schik er de Gandaham, een schijfje tomaat en een schijfje mozzarella op. Overstrooi met Provencaal... bekijk recept »

Tomaat Op Provencaalse Wijze

2 a 3 tomaten per persoon look zoutpeper gehakte peterselie tijm paneermeel olijfolie Bereidingswijze Snijd de tomaten in de lengte en leg ze in een ovenschotelbestrooi met zeer fijn gehakte look en met de andere ingredientenovergiet met olijfo... bekijk recept »

Forel In Papillot Met Venkel En Tomaat

4 graatloze forellen1 venkelknol2 tomaten1/2 citroen25 cl droge witte wijn2 eetl. botertijmlaurierProvencaalse kruidenpeper en zout Laat de boter smelten in een kookpot (niet kleuren) en doe er de stukjes venkel in. Kruid met peper en zout, besprenke... bekijk recept »

Pagina 20 van 100