Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

Pittige carpaccio van meloen en tomaat

2 cœur de bœuf-tomaten 2 rode uien ½ Galia-meloen ¼ watermeloen 2 lente-uien, gesnipperd 1 groene peper, ontpit en gesnipperd 80 g koriander peper, zout Voor de vinaigrette:3 El honing 4 El ciderazijn 50 ml olijfolie peper en zout1. Snij de tomat... bekijk recept »

Tapaspiesjes Tomaat/mozerella/olijf/basilicum

Bakje mini tomaatjes 2 bakjes mozarella bolletjes potje groene olijven Handvol basilicumblaadjes Olijfolie Zeezout Hulpmiddelen Pinchostokjes Hulpmiddelen - Pinchostokjes Voorbereiding Meng olijfolie met wat fijngehakte basilicum en een snufje zeez... bekijk recept »

Tomaat-mozzarellaspiesjes

Voor 4 stuks: 8 kerstomaatjes 12 basillicumblaadjes 8 mini-mozzarellabolltetjes 1 eetlepel olijfolie zwarte vers gemalen peper 4 sateprikkers Voorbereiding Was de tomaatjes en basillicum en dep ze droog. Bereidingswijze Steek afwisselend 2 kerstomaat... bekijk recept »

Gebakken Tomaat-risotto Met Tonijn

40 ml extra vierge olijfolie 1 uifijngesneden evt. 1 rode chilipeperfijngehakt 220 g arboriorijst (risotto) 1 blik tomaatstukjes 2 blikjes tonijn op waterà 185 g (uitlekgewicht)uitgelekt handvol verse basilicumblaadjes Zet een vuurvaste ovensch... bekijk recept »

Kipfilet Met Krokant Tomaat-Kaaskorstje

3 sneetjes out wit casinobrood50 gram gedroogde tomaten op olie75 gram zachte boter75 gram geraspte oude Goudse kaas1 tl. grofgemalen peper2 el. zonnebloemolie4 enkele kipfiletszoutversgemalen peper Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de korstj... bekijk recept »

Risotto Pesto Met Mozarella & Tomaten

1 pak Risotto Pesto (Lassie250g)1 Courgette1 Tomaat (Romabij voorkeur)2 bollen Mozarella3 zongedroogde Tomatenverse BasilicumPeper (versgemalen) Voorbereiding Bereid de inhoud van de Risotto volgens beschrijving op het pak (koken). Snijd intussen de ... bekijk recept »

Kipfilet Met Tomaat-auberginesaus

1 aubergine 2 uien 400 gr vlees- of pruimtomaten 500 gr kipfilet 4 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook 1 eetlepel tomatenpuree 2 theelepels Provencaalse kruiden 1,5 dl bouillon versgemalen zwarte peper 400 gr pasta 4 takjes verse peters... bekijk recept »

Risotto Met Tomaat,zalm En Garnalen

Benodigdheden ? 4 (roma) tomaten ? 1 uigepeld ? 1 rode peper ? 5 el vloeibare bakboter ? 300 gr risottorijst ? Halve liter visbouillon ? 1 el verse Italiaanse kruidenfijngehakt ? 200 gr zalmfiletin blokjes ? 200 gr roze garnalen ? 50 gr geraspte kaas... bekijk recept »

Tomaat-spinazierisotto

3 el olijfolie 1 ui gesnipperd 400 g risottorijst (zak 500 g) 1 1/2 liter groentebouillon (van 2 tabletten) 10 zongedroogde tomaten (potje 295 ml)fijngesneden 2 zakken verse spinazie (a 300 g) 125 g jongbelegen kaas 50+ (biologisch)geraspt 1. Verhit ... bekijk recept »

Garnaal-tomaat Risotto

1 venkelknol 200g risottorijst 1 ui 2 tomaten 1/2 blikje tomaten puree ( 35g ) 100g garnalen 5 gedroogde tomaten visbouillonblokje Fruit de ui en de venkel.voeg dan de rijst toe en bak die glazig.voeg de tomaten toe en zet de rijst onder met water en... bekijk recept »

Pagina 100 van 100