Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

Gevulde tomaat voor de barbecue

15 tomaatjes niet te groot 100 gr wijting 1 eiwit 50 g room 4 eetl fijngehakte peterselie 75 gr grijze garnalen 1. Snij de hoedjes van de tomaten en hol ze uit bestrooi de binnenkant met zout en laat omgedraaid uitlekken.2. Mis de visfilet met de... bekijk recept »

Venkel-tomaat-quiche

1 pak bladerdeeg (rond) 1 venkel 20 tapastomaatjes 3-4 (zon)gedroogde tomaten, gevuld met kruidenkaas 100 g geraspte mozarella 3 eieren 250 ml sojaroom vetstof mix van italiaanse kruiden peper 1. Was de venkel, verwijder zonodig de buitenste blad... bekijk recept »

bruschetta's met pesto , tomaat en parmaham

1 dunne baguette ( ca 175 gr ) 2 el pesto ( groene bij voorkeur ) 100 gr parmaham , in dunne plakjes en ontvet 3 trostomaten ( ca 85 gr/st ) in schijfjes 1 el extra vergine olijfolie van goed merk peper en zout rucolablaadjes ter garnering 1. Ver... bekijk recept »

taart van geconfijte tomaat

1 rol kruimeldeeg 10 trossen trostomaten 5 takjes tijm 3 teentjes knoflook olijfolie zwart peper zeezout een beetje suiker1. - Vet een taartvorm in en bestuif met een beetje bloem. Klop de overtollige bloem af en beleg de taartvorm met het kruime... bekijk recept »

Koolrabi met witloof en tomaat

2 mooie koolrabi's 1 koffielepel kokosolie 1 nootje goede boter, gezouten 1 rijpe stevige tomaat 1 kropje witloof fleur de sel1. Schil de koolrabi's en snij ze in kleine blokjes.2. Laat de kokosolie smelten en bak de koolrabiblokjes tot ze gaar zij... bekijk recept »

Ovenschotel met tomaat, aubergine

2 tomaten 1 courgette 1 aubergine 2 bolletjes mozzarella 1 handvol pijnboompitten 3 el balsamico-azijn grof zeezout komijnzaad olijfolie 1. Haal eerst het vocht uit de aubergine. Snijd daarvoor de aubergine in ronde plakken. Bestrooi beide kan... bekijk recept »

Clafoutis van tomaat (tomatenquiche zonder bodem)

500 g kerstomaten 100 g bloem 0.5 tl zout versgemalen peper 6 basilicumblaadjes 3 dl melk 3 eieren 4 el Solo Vloeibaar Lekker met: 4 ribkoteletten 2 groene paprika’s 1 dl Knorr Finesse Bouillon Groenten 1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een... bekijk recept »

Aubergines uit de oven met tomaat & mozzarella

2 grote aubergines zout 1 ui 1 teen knoflook 3 kneepjes Solo Vloeibaar versgemalen peper 4 tomaten 2 bollen mozzarella 2 takjes basilicum Lekker met: 150 g gemengde salade met rucola 3 el olijfolie 1 el witte balsamicoazijn 300 g tagliatell... bekijk recept »

Romige doperwten met tomaat

1 uitje 2 kneepjes Solo Vloeibaar 450 g diepvriesdoperwten 4 kleine tomaten zout, versgemalen peper 3 el crème fraîche basilicumblaadjes 1 el gehakte peterselie 1. Pel en snipper het uitje en fruit het ongeveer 3 minuten in de vloeibare margarin... bekijk recept »

Courgettetaartjes met tomaat en gorgonzola

2 courgettes 2 vleestomaten 2 eetlepels oloe 2 teentjes knoflook 1 theelepel italiaanse kruiden 2 eetlepels pijnboompitten 6 plakjes bladerdeeg 6x50 gram gorgonzola 1. Bestrooi de courgetteblokjes met zout en peper en zet apart. Kruis de tomaten... bekijk recept »

Pagina 98 van 100