Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

Vegetarische Ovenschotel met ricotta

1 snufje nootmuskaat 600 gr verse spinazie 6 tomaten in plakjes 2 teen knoflook 250 gr ricotta 4 eieren 75 gr pecorino kaas 1. Verwarm de oven voor op 200 gr 2. Roerbak de spinazie met 2 uitgeperste tenen knoflook,gemalen peper en nootmuskaat. 3.... bekijk recept »

Torentje van tomaat met feta en basilicum

2 vleestomaten 120-150 gr feta 20 gr basilicumblaadjes olijfoplie 1 sjalot gesnipperd1. Bereidingswijze:2. Meng in met een staafmixer of keukenmachine de basilicum met ongeveer 3/4 eetlepels olijfolie. Meng dit net zo lang totdat de basilicum fijn... bekijk recept »

Bloemkool met groene olijven en blokjes tomaat

1 bloemkool schoon in roosjes 2 uien gesnipperd 20 groene olijven in vieren gedeeld 250-300 gr tomaten zonder zaad in blokjes versgemalen zwarte peper olijfolie1. Bloemkool is eigenlijk een heel spannende groente. Je kunt er zoveel verschillende gere... bekijk recept »

Gevulde courgette met olijven

1 courgette 200 gr tomatenblokjes 50 gr feta 10 olijven 1 rode ui gesnipperd oregano peper en zout1. Een lekker en eenvoudig receptje met in de hoofdrol courgette. Gevulde courgette altijd lekker als bijgerecht met wat gebakken aardappeltjes of ... bekijk recept »

Aubergine borrelhapjes met tomaat

1 aubergine in ca 8-10 plakjes 2 tomaten 1 bol mozzarella 1 tl gedroogde basilicum ( of verse blaadjes) 8-10 tl boursin kruiden kaas met knoflook en fijne kruiden1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 220 graden. 2. Snij daarna de aubergine... bekijk recept »

Espuma van gedroogde tomaat met chorizo

2 dl room 2 dl melk 1 eetlepel tomatenpuree 1 blaadje gelatine 16 stukjes gekonfijte tomaat (=zongedroogd) 100 gram chorizo 1/4 rode, gele en groene paprika 1 teentje look bieslook 3 eetlepels tapenade van gedroogde tomaat 1. De tapenade met de ... bekijk recept »

roos van tomaat en prei

1 tomaat 2 blaadjes groen van prei 1 wortel 1/4 komkommer 1. Hiermee bekom je een bloem id vorm van een roos.2. De tomaat heel dun schillen zonder dat de schil breekt en de schil oprollen, zo bekomt men een roos.3. Groene preiblaadjes ongeveer 5 m... bekijk recept »

Aubergine gevuld met gehakt en tomaat

1 aubergine 1 gesnipperde ui 1 teentje knoflook (geperst) 2 el olijfolie 300 gr gehakt 1 blik tomatenblokjes 40 gr geraspte kaas (parmezaan) 1 tl ras el hanout1. Verwarm de oven voor op 200c°. Snijd het vruchtvlees uit de halve aubergine, maar ... bekijk recept »

Boerenkool met tomaat en mozzarella

1 kg kruimige aardappelen geschild 500 gr boerenkool schoon gemaakt 1 scheut warme melk zout naar smaak 1 dikke ui verse basilicum 2 teen knoflook gesnipperd kurkurma kardemom 200 gr hamblokjes 1/2 liter blik tomatenblokjes 2 bol (buffel) mozzare... bekijk recept »

Provençaalse tomaat

1 tomaat boter 1 teentje look peterselie peper zout chapelure olijfolie 1. Snij 1/3 van de tomaat eraf.2. Leg er een sneetje boter, peterselie, look in stukjes, peper, zout en chapelure erop.3. Leg 1/3 van de tomaat er terug op.4. Vet een vuurva... bekijk recept »

Pagina 97 van 100