Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

Omeletrolletjes met Boursin en tomaat

2 eieren 1 scheutje melk 100 gr semi gedroogde tomaatjes op olie 50 gr sla naar keuze klontje boter zout en vers gemalen zwarte peper 150 gr boursin roomkaas sjalot en bieslook 1. Als mooie , lekkere variatie met gerookte zalm of Parma ham.2. Of... bekijk recept »

Omelet met spek en tomaat

100 gram Spekreepjes 3 kerstomaatjes 5 eieren scheut melk1. Bak de spekjes in een pan.2. Kluts de eieren en voeg een scheut melk toe.3. Snijd de tomaatjes in kleine plakjes.4. Doe het mengsel bij in de pan.5. Voeg vervolgens de tomaatjes toe.6. Ba... bekijk recept »

Ontbijtschoteltje met tomaat

2 grote eieren 1/2 tomaat in blokjes zonder de zaadjes 1 bosui in ringetjes of stukjes 2 tl room peper en zout uit de molen 1 el ongezouten boter 1 tl olijfolie 1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Vet een ramekin (mini-ovenschaaltje) ... bekijk recept »

Crème brulée met gekonfijte tomaat

1 dl melk 3 dl light room 1 dl water 100 g suiker 2 el kandijsuiker 1 vanillestokje 2 tomaten 3 eetlepels gehakte basilicum 5 eierdooiers 1. Verwarm de oven voor op 150°C. 2. Zet er een ovenvaste schaal in met water. 3. Breng de melk aan de kook ... bekijk recept »

Pakketje van tomaat en mozarella

8 stukken filodeeg 2 eetlepels Solo Vloeibaar 6 tomaten 2 bolletjes mozzarella 2 eetlepels Bertolli exta vergine peper en zout 3 takjes basilicum 1. Verwarm de oven op 240°.2. Verdeel de tomaten en de kaas in zeer kleine blokjes en meng ze met de... bekijk recept »

Bladerdeegjes met geitenkaas en tomaat

200 gr bladerdeeg 250 gr geitenkaas, Chavroux Tendre Bûche, Sainte-Maure-de-Touraine.. 2 tomaten 8 takjes basilicum (kleine blaadjes) 8 zongedroogde tomaten op olie olijfolie peper&zout (pezo) van de molen1. Verwarm de oven voor op 200°.2. Rol het bl... bekijk recept »

Tomaat met mozzarella uit de microgolf

2 sjalotjes, fijngesnipperd 2 kl solo 2 tomaten 1 bol mozzarella peper zout basilicum knoflook 2 kl solo1. Verhit 2 fijngesnipperde, met 2 koffielepels solo besprenkelde sjalotjes 1 minuut in de microgolf.2. Schik 2 in plakken gesneden tomaten e... bekijk recept »

Kaasfondue met tomaat en basilicum.

4 trostomaten 2 el maïzena 4 dl droge witte wijn 1 el olijfolie 1 teen knoflook fijngehakt 300 gr Leerdammer geraspt 300 gr belegen kaas geraspt 5 takjes basilicum in fijne reepjes gemalen zwarte peper 1. Een lekkere kaasfondue met een mediterraa... bekijk recept »

Eenvoudig glaasje met tomaat en feta

50 gr feta 1 fl;inke tomaat 1 el olijfolie peper en zout uit de molen naar smaak 1. Leg een ingekruiste tomaat even in heet water en pel de tomaat. Haal de groeiaanzet weg en verwijder de zaadjes en snij in blokjes. Snij ook de feta in blokjes. 2.... bekijk recept »

aubergine-tomaat schotel

3 stuks tomaten 1 blik tomatenblokjes 1 stuk aubergine 20 druppels wocestershire saus 3 snuifjes zout 4 snuifjes peper 5 druppeltjes tabasco 4 snuifjes basilicum 4 sprays knoflooksap 4 sprays pepersaus 1 laagje kaas 8 lepels olijfolie 1. snijd... bekijk recept »

Pagina 95 van 100