Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

Zalmcarpaccio met tomaat en ui

300 g in dunne plakjes gesneden verse zalmcarpaccio 1 kleine zoete witte ui 1 tomaat 1 eetlepel kleine kappertjes 1 eetlepel citroensap 1 eetlepel extra vergine olijfolie wat anijszaadjes1. De olie met het citroensap, het zout en de anijs door el... bekijk recept »

kabeljauw, tomaat en provencaalse kruiden

1/2 kg vastkokende aardappelen 4 moten kabeljauw (elk ongeveer 250gr) 4 rijpe tomaten 1 gele paprika 1 ui 2 teentjes knoflook 2 dl witte wijn tijm, peterselie en laurier 1 citroen 4 el gehakte peterselie 1 dl olijfolie 1. Schrob de ongeschilde... bekijk recept »

tomaat garnaal

4 grote, ronde tomaten 200 gram gepelde garnalen 1/2 sjalot 1/2 el bieslook 2 tl mayonaise 1 tl room 1 el ketchup 1. verwijder de kroontjes van de tomaten en snij de pel onderaan kruiselings in. laat water koken en dompel de tomaten daar een vijf... bekijk recept »

scampi met tomaat paprika en stokbrood

500 gr diepgevroren scampi 1 teen knoflook 1 ui 2 blikken tomaat in blokjes 1 pak diepgevroren paprikablokjes of 1/2 rode, 1/2 gele en 1/2 groene paprika in blokjes boter 1 el bloem italiaanse of provencaalse kruiden paprikapoeder cayennepepe... bekijk recept »

ZWAARDVIS MET TOMAAT, KOMKOMMER EN RODE UI

600 GR ZWAARDVIS 2 CM DIK 2 TOMATEN IN BLOKJES 1/2 KOMKOMMER IN BLOKJES 1 RODE UI IN BLOKJES 1 TEENTJE KNOFLOOK GEHAKT 1 EL OLIJFOLIE 1 KOFFIELEPEL GEDROOGDE OREGANO 4 EL OLIJFOLIE VOOR MARINADE SAP VAN 1 CITROEN 1 EL GEHAKTE BLADPETERSELIE ... bekijk recept »

Carpaccio van tomaat en courgette met scampi’s

16 scampi’s 4 tomaten 1 courgette 2 el Solo Light Vloeibaar 1 snuifje saffraan 20 cll witte wijn 16 kleine blaadjes basilicum 2 el olijfolie 1. Pel de scampi’s. Was de groenten. Snij de tomaten en courgette in zeer fijne schijfjes.2. Dresseer d... bekijk recept »

Stoofpotje van kipfilet met courgette

250 gr kipfilet in stukjes 1 blikje Bonduelle kikkererwten 150 gram 1 courgette in stukjes. Gewassen en ongeschild. 4 middelgrote tomaten in stukjes 2 takjes rozemarijn in stukjes 2 flinke sjalotten gesnipperd 1 teen knoflook geperst 1 el zonneb... bekijk recept »

kipfilet op mediterraanse wijze met mozerella

2 st kipfilet 1 st mozerellabol 1 st tomaat 2 st gezouten parmaham boter basilicum, peper, zout1. 1- snijd de kipfilets horizontaal open, maar zorg ervoor dat je ze niet volledig doorsnijd, ze moeten openvallen, zoals een boek :-)2. 2- kruid de bin... bekijk recept »

Tomaat met ei

3 eieren 5 tomaten 10 gram margarine 10 blaadjes basilicum peper en zout 1. Schil de tomaten en snijd deze in fijne stukjes.2. Laat de margarine smelten in de pan en stoof de tomaten een 5 min, tot ze zacht/gaar zijn.3. Snijd ondertussen de basili... bekijk recept »

Romig ovenschoteltje met kip en tomaat

4 halve kippenfiletjes 1 beetje room 4 st tomaten 1 bol mozarella 1 st kippebouillonblokje1. snij de tomaten in partjes en verwijder pitjes (eventueel ook de velletjes)2. Bak de kippenfilet aan in een pan.3. Leg de kip opzij en maak de braadrestjes l... bekijk recept »

Pagina 93 van 100