Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

Garnalen met tomaat en basilicum

enkele basilicumblaadjes 1 kleine ui 3 el Bertolli Extra Vergine olijfolie 4 stevige tomaten 1 gele paprika 1 dl witte wijn 1 laurierblad 1 kg garnalen 1. Hak de basilicum en de ui fijn en voeg wat zout en de Bertolli Extra Vergine olijfolie to... bekijk recept »

Zalmcarpaccio met tomaat en ui

1 el Bertolli Extra Vergine olijfolie 1 el citroensap enkele anijszaadjes 1 kleine zoete witte ui 1 tomaat 300 g zalmcarpaccio in dunne plakjes gesneden 1 el kleine kappertjes versgemalen zwarte peper 1. Roer de olie met het citroensap, het zout... bekijk recept »

gebakken tonijnsteak met tomaat venkelsaus

venkelknol olijfolie 400 gr tomatenstukjes uit blik paprikapoeder peper en zout tonijnsteak (diepvries Kelvin) penne1. stoof een in stukken gesneden venkelknol 10 minuten in 2 EL olijfolie. Voeg 400 GR tomatenstukjes toe en laat 10 min. sudderen.... bekijk recept »

Ovenschotel uit de zee met venkel, tomaat

1 grote rode ui gesnipperd 1 teen knoflook fijn gesneden 3 venkelknollen 2 tomaten 1 prei in halve ringetjes 50 gr bloem 40 gr boter 500 ml melk 650 gr kabeljauwfilet 4 takjes dille fijngesneden 600 gr voorgekookte aardappelschijfjes 1 citro... bekijk recept »

Kabeljauw met tomaat, prei en Boursinkaas

400 gr gepelde tomaten in zijn geheel 0,5 kg diepvriesprei in ringen 4 st kabeljauwfilet van ca. 150 à 200 gr 2 el olijfolie 100 gr amandelnootschilfers 2 pakjes Boursinkaas met look en fijne kruiden 1. 1.Verwarm de over voor op 180°. Vet de ... bekijk recept »

garnalen met polderpuree en tomaat

300 gr handgepelde zeebrugse garnalen 3 grote polderaardappelen 100 gr boter 40 gr zure room 3 tomaten coeur de boeuf in brunoise 2 sjalotjes fijngesnipperd sprietjes bieslook 1. leg de aardappelen in de schil c a 1 uur in een voorverwarmde oven... bekijk recept »

Gemarineerde zeebaars met tomaat

Zeebaarsfilet Ingelegde tomaatjes: tomaten kruidnagel korianderzaad Look tijm rozemarijn chardonnayazijn sushiazijn water suiker zout cabernet sauvignon zuur van de ingelegde tomaatjes peper en zout Olijfolie Basilicumcréme: Basilicum ki... bekijk recept »

Visschotel met tomaat

4 stuk kabeljauwhaas van 150 gr 3 grote tomaten in stukken 1 ui in ringen 200 gr crème fraîche 100 gr geraspte belegen kaas 2 tl gedroogde Provençaalse kruiden 3 el olijfolie ingevette ovenschaal1. Bereid aardappelen eens in de schil. Deze zit nie... bekijk recept »

TOMAAT MET GRIJZE GARNAAL

200 g gepelde grijze garnalen 4 tomaten 2 eetlepels mayonaise ½ sjalot 1 eetlepel fijngehakte platte peterselie peper 1. Dompel de tomaten 10 seconden in kokend water. Pel de tomaten, snijd er de ronde kant af en haal er de pitjes uit met behulp... bekijk recept »

SALSA VAN TOMAAT EN GARNAAL

12 TROSTOMAATJES 12 gekookte of gegrilde grote garnalen sap van een limoen een scheutje tabasco koriander peper en zout 1. meng limoensap, tabasco, peper en zout. Snij de kerstomaatjes in stukjes en voeg het vocht toe. Snij de garnalen in de leng... bekijk recept »

Pagina 92 van 100