Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

Kreeft in de oven met lamsoren

4 kreeften 2 l court-bouillon 100 g boter 1 bosje basilicum 4 tomaten 100 g lamsoren peper en zout 1. Kook de kreeften in de goed gepeperde court-bouillon (1 minuut per 100g) Haal de kreeften uit de bouillon en laat ze rusten.2. Hak de basilicum f... bekijk recept »

Zeeduivel met kikkererwten, snijbiet

600 à 700 g zeeduivel 1 blik of bokaal kikkererwten 1 kleine snijbiet of als alternatief paksoi 100 g chorizo van topkwaliteit in heel dunne sneetjes 1 kg tomaten 6 piquillos (pittige spaanse paprika’s uit blik of bokaal) 1 knoflookteentje 3... bekijk recept »

Koolvisfilet met tomaat

700 gr koolvisfilet (vers of diepvries) 800 gr Romatomaten solo vloeibaar 2 el gehakte peterselie 2 el gehakte basilicum 4 el olijfolie 4 grote teentjes knoflook peper&zout uit de molen (pezo)1. Verwarm de oven voor op 200°.2. Boter een ovenschaal in... bekijk recept »

Venkel met tomaat, broccoli en forel

100 gr broccoliroosjes 150 gr kerst/cherry tomaatjes 2 st venkelknollen en 100 gr gerookte forelfilet 2 eetl fijngehakte peterselie en idem mayonaise1. Snijd de broccoli in piepkleine roosjes. Verwijder de stelen. Halveer de tomaatjes. Snijd het groe... bekijk recept »

Tomaat Crevette

4 stuks tomaten 250 gr garnalen 2 stuks eieren (hardgekookt) mayonaise roquette (noten) sla peper, zout 1. Kook de eieren hard (10min)Vermeng de garnalen met mayonaise, bestrooi met peper en zout naar eigen smaak.Snij de bovenkant van de tomaten ... bekijk recept »

Goudbrasem in zoutkorst met venkel en tomaat

2 goudbrasems ontschubd en schoongemaakt 2 mooie venkelbollen mét loof 6 romatomaten 3 kg grof zeezout 3 eiwitten Solo peper zout sherry-azijn1. Meng het zout met het losgeklopte eiwit en verdeel een laagje zout over de bodem van een grote ovenscha... bekijk recept »

salsa van tomaat en garnalen

12 trostomaatjes 12 grote garnalen gekookt of gegrild limoensap koriander peper, zout 1. Bereidingswijze2. Meng limoensap, tabasco, peper en zout. 3. Snij de kerstomaatjes in stukjes en voeg het vocht toe. 4. Snij de garnalen in de lengte doormidd... bekijk recept »

Koolvisfilet met tomaat en kruiden

800 gr Roma-tomaten solo vloeibaar 700 gr koolvisfilet 2 el versgehakte peterselie 2 el versgehakte basilicum 4 teentjes knoflook 4 el olijfolie peper&zout (pezo)1. Verwarm de oven voor op 200°.2. Boter een ovenschaal in met solo vloeibaar.3. Sp... bekijk recept »

Zeebaars met auberginekaviaar en salsa van tomaat

4 aubergines scheutje olijfolie 2 teentjes knoflook 1 takje tijm 1 laurierblad 4 tomaten 1 sjalotje 5 takjes basilicum 400 gr zeebaars 150 gr rucola 20 gr parmezaanse kaas peper, zeezout 1. Snijd de aubergines in vier (in de lengte-richting)... bekijk recept »

Kabeljauw met venkel en tomaat

1 ui 600 gr venkel 4 tomaten 250 gr champignons 1 el olie 800 gr kabeljauw 1 dl droge witte wijn peper bonenkruid 1 limoen 1. Pel de ui en hak hem fijn. Maak de venkel schoon en snijd hem in grove stukken. 2. Pel en ontpit de tomaten en snijd z... bekijk recept »

Pagina 90 van 100