Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

Gegrilde gamba's met lente-ui

5 eetlepels Solo Vloeibaar 12 verse gamba's 1 bos lente-uien scheutje balsamicoazijn 2 rijpe tomaten amandelpoeder 1. Maak de lente-ui schoon en snij in stukken van 4 cm. Fruit ze aan in de Solo, blus met balsamicoazijn en kruid met peper en ... bekijk recept »

Zonnevisfilet met prei, tomaat

4 eetlepels Solo zout 600 g zonnevis filets peper 1 prei 4 eetlepels kappertjes 2 tomaten (gepeld en in stukjes gesneden) 4 eetlepels broodcroutons 4 eetlepels Bertolli extra vergine 20 rivierkreeftjes 1. Bak de zonnevis mooi krokant in de helf... bekijk recept »

Garnalen met tomaat en basilicum

1 dl witte wijn 1 laurierblad zout en peper basilicumblaadjes 4 tomaten 1 gele paprika 1 kleine ui 1 kg garnalen 1. Hak de basilicum en de ui fijn en voeg wat zout toe. Blancheer de tomaten. Pel en snij ze in stukjes. Gril de paprika. Verwijder... bekijk recept »

Lekker feestmenu - Voorgerecht: Zalmcarpaccio met

Anijszaadjes Zout 300 g verse zalmcarpaccio (in dunne plakjes gesneden) 1 kleine zoete witte ui 1 tomaat 1 eetlepel(s) kleine kappertjes 1 eetlepel(s) citroensap 1 eetlepel(s) olijfolie vers gemalen zwarte peper 1. De olie met het citroensap, het... bekijk recept »

Gebakken hoki in een kerriesaus met gedroogde

3 eetlepels ketchup 10 g Solo 0.5 l light room 400 g hoki-filet 10 g kerrie 1 eetlepel groene tabasco 100 g zongedroogde tomaten 1. Snijd de tomaten in stukken2. Bak de 4 hoki-filets in Solo en laat ze verder garen in de oven op 180°.3. Laat de ... bekijk recept »

Krokant kabeljauwgebakje met tomaat

Solo vloeibaar zout 2.5 dl kippenbouillon 10 g kerriepoeder 300 g kabeljauwfilet 2 tomaten verse basilicum 2 bladeren filo-deeg 2 stukken prei peper 1. Verwarm de oven voor op 200°. 2. Verwijder met een scherp mes de buitenste laag van de prei e... bekijk recept »

Granité van tomaat met een garnaalmayonaise

100 g noordzeegarnalen zelfgemaakte mayonaise 1 takje dille halve limoen 4 tomaten 1 teentje look peper zout 1 takje platte peterselie 1 el olijfolie 1. de garnaalmayonaise2. mix de garnalen en het takje dille met de zelfgemaakte mayoniase tot... bekijk recept »

Licht gerookt zalmhaasje met geconfijte tomaat

15 g gist 1 kl suiker 2 dl water 150 g bloem 1 kl zout 2 dl melk 1 ei 1 el zure room 5 tomaten olijfolie look tijm bloemsuiker 600 g zalmhaasje 1 vanillestok 2 sjalot 2 dl witte wijn 5 dl visbouillon 15à g koude boter 3 dl room 100 g bote... bekijk recept »

Tongfilet met breydelham,kaas en tomaat

6 stukken tongfilet 2 sneden breydelham 2 sneden abdijkaas (Père Joseph) 2 volledige Tomaten (geconfeit) 1. Leg de tongfiletjes plat en snij langs de velkant een paar keer in de vis (om het oprollen tegen te gaan.) -Leg op elk stuk tongfilet een reep... bekijk recept »

Carpaccio van tomaat met grijze garnalen

4 kleine Romatomaten 250 gr gepelde grijze garnalen 2 el verse gesnipperde bieslook 4 el olijfolie 6 el balsamico-azijn 8 blaadjes spinazie 2 el suiker zwarte peper uit de molen grof zeezout uit de molen1. We nemen 4 grote platte borden.2. Was ... bekijk recept »

Pagina 88 van 100