Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

Gehaktballetjes (hamburgers) met tomaat

700 gr rundergehakt 150 gr mozzarella 2 vleestomaten 1 ui 1 teentje knoflook 1 solo, bakken en braden 1 bosje basilicum, gesnipperd 1 ei 1 oudbakken wit broodje (pistolet) 1 tl oregano olijfolie 3 el paneermeel peper&zout (pezo)1. Verwarm de ... bekijk recept »

Tomaat Farci

4 tomaten ajuin 300 gr gemengd gehakt 1 ei peper, zout paneermeel1. Meng het gehakt met 1 ei en paneermeel (mag niet meer kleven), bestrooi met peper en zout. Hak de ajuin fijn en meng onder gehakt. Tomaten uithollen en vullen met gehakt. Oven vo... bekijk recept »

lamskoteletjes met tomaat

150gr lamskoteletjes 2 trostomaten in schijfjes 3 takjes rozemarijn 1 teentje knoflook 4 el olijfolie p & z1. Verwarm de oven voor op 250°.2. Dep de koteletjes droog en doe peper en zout op.3. Verhit de olie in de pan en bak de koteletjes op hoog ... bekijk recept »

Calzone met lamsgehakt, indische kerrie

2 pizzabodems 300 g lamsgehakt 1 rode paprika 1 gele paprika 1 groene paprika 6 tomaten 2 rode uien 1 aubergine 100 g bereide Indische kerriesaus (deze vind je in bokaalvorm in de supermarkt je kan zelf je keuze maken tussen milde en pikantere ... bekijk recept »

Kiprolletjes met tomaat

1 zakje Pijnboompitten 4 Kipfilets 2 teentjes Knoflook 3 el blanke rozijnen 1 tl Oregano 50 gram Pecorino Romano (geraspte kaas) 4 el Olijfolie 1 bakje Roma tomaatjes 8 Cocktail prikkers1. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie... bekijk recept »

Weekend gehaktpizza met mais

600 gr gehakt naar keuze 1 flinke ui gesnipperd 1 ei 2 el paneermeel 200 gr maiskorrels 4 grote tomaten 250 gr mozzarella gedroogde tijm naar smaak peper en zout quichevorm 26-28 cm1. Verwarm de oven voor op 200 graden.2. Pel en snipper de ui.3... bekijk recept »

varkenshaas met sinaas, tomaat, mosterdsaus

1 varkenshaas 1 Grote ui 2 teentjes look blik tomatenblokjes 2 EL Mosterd room (facultatief) sap van 1/2 sinaasappel cayennepeper verse peterselie olijfolie 250 GR prinsessenbonen 12 aardappelkroketten1. De saus: snij de ui in zo fijn mogeli... bekijk recept »

Varkenshaasje met mosterdsaus

1 varkenshaasje van 800 g 1 el Amora mosterd light room 200 ml bruine fond of rundsbouillon 1 sjalot 4 el Solo Vloeibaar Light 500 g sperzieboontjes 1 bakje kerstomaatjes Solo Frituurolie 1 KG aardappelkroketten1. Verwarm de oven voor op 175... bekijk recept »

Kalfsschnitzel met gefrituurde aardappel en tomaat

4 kalfsschnitzels, van 2 cm dikte 4 el Bertolli voor Koken, Bakken en Roerbakken 2 eieren 100 g witte broodkruimels of paneermeel 100 g bloem 800 g middelgrote aardappelen 0.5 l olie om te frituren 600 g rijpe tomaten 1 citroen 1. Leg de schnitze... bekijk recept »

TOMAAT MOZZARELLA MET GEROOKTE KALKOEN EN

400 g gerookte kalkoenfilet (charcuterie) 4 tomaten 500 g buffelmozzarella 1 dl olijfolie (extra vierge) peper grof zeezout 12 blaadjes basilicum 1. Breng water aan de kook, dompel de tomaten er kort in onder en verfris ze onder de kraan. Pel ze ... bekijk recept »

Pagina 86 van 100