Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

Witloofroomsoep met noordzeegarnalen en tomaat

1 kg witloof 1 prei 2 sjalotten citroensap 1,5 liter visfumet (kan van bouillonblokje) 1 doosje saffraan 3 tomaten in blokjes 2 dl room peper, zout, cayennepeper 200 gram gepelde garnalen 1. Witloof, prei en sjalotten stoven in wat boter. Bedrupp... bekijk recept »

tomaat-maredsous soep

5 groot ajuinen 1 1l doos gepelde tomaten 1 doos maredsous smeerkaas1. pel de ajuinen en snij ze in grove stukken. smelt wat boter in een diepe kom en stoof de ajuin glazig maar niet bruin. voeg de gepelde tomaten erbij en laat stoven op een zacht ... bekijk recept »

Maaltijdsoep met pasta, wortelen

250 gr pasta ( elleboogjes of schelpjes ) 2 grote uien , fijngesnipperd 2 blikken tomatenblokjes , sap behouden ! (of 800 gr verse) 4 wortelen , in schijfjes 300 gr prinsessenboontjes 4 stengels bleekselder , in blokjes 30 gr bakboter 3 groentebo... bekijk recept »

Pastasoep met tomaat, paprika en knoflook

2 liter (vlees)bouillon 5 tenen look 150 gram pastaschelpjes 500 ml passaté 70 gram tomatenpuree 1 rode paprika 1 groene paprika room kruiden tabioca koriander broodkorstjes1. Kook de balletjes en gebruik de bouillon voor de soep. Voeg de gepers... bekijk recept »

Crèm­­esoepje van tomaat en gegrilde paprika

1 blik gepelde tomaten 300 gr geroosterde paprika's uit een pot 1 tablet visbouillon 100 ml kookroom gamba's zout en versgemalen peper 1. ’Maak dit simpele maar verrukkelijke soepje al 2-3 dagen eerder (of nog eerder en vries het in!). Koud is dit s... bekijk recept »

Gevogeltebouillon met tomaat

2 tomaten 50 g prei 1 tl verse of gedroogde tijmblaadjes 2 blokjes Knorr Bouillon Original Kip 2 el fijngehakte peterselie 4 kleine verse eieren 0.5 tl azijn 1. Leg de tomaten 12 tellen in kokend water, schil en halveer ze, schep de pitjes erui... bekijk recept »

gekoelde soep met tomaat, paprika en komkommer

400 gr rijpe tomaten (ongeveer 4 stuks) 1/2 komkommer 1/2 rode paprika 4 stukjes gedroogde tomaat 2 el ketchup 2 el olijfolie ijsblokjes eventueel 20 blaadjes basilicum 1. Ontvel en ontpit de tomaten. Hak ze in grove stukken. Schil de komkommer... bekijk recept »

Tomaat, selder en bieslooksoep

1 brik Knorr Lijn Tomaat, selder en bieslook 8 sprieten bieslook 1. Warm 1 brik Knorr Lijn Tomaat, selder en bieslooksoep op en schep in kommen. Leg op elke kom 2 sprietjes bieslook en serveer. bekijk recept »

Boerengroentesoep met tomaat, ham en kaas

200 g tomaten 400 g boerensoepgroenten 100 g hamblokjes 1.5 l vleesbouillon (van 2 tabletten) 8 -10 sneetjes brood Planta om te smeren 100 g geraspte jongbelegen kaas 1. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.2. Leg de tomaten 15 tellen in koke... bekijk recept »

Kwarteleitje met kruidenzout

8 kwarteleieren plakjes 8 chorizo 16 zongedroogde tomaten koffielepel 1/2 gedroogde tijm koffielepel 1 zeezout koffielepel 1 komijnzaad blaadjes 8 basilicum 8 prikkers1. Kook de kwarteleitjes in 4 minuten half hard.2. Laat ze schrikken onder kou... bekijk recept »

Pagina 84 van 100