Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

Bruschetta met Mozzarella

4 snee grof bruin brood geroosterd 1 gehalveerd teentje knoflook 2 bol buffelmozzarella 4 rijpe tomaten in plakken olijfolie enkele verse basilicum blaadjes versgemalen peper 1. Met dit prachtige weer is dit wel een heerlijk lunch gerechtje!!2. ... bekijk recept »

Bruschetta met geroosterde tomaat en avocado

24 kerstomaten 1 theelepel olijfolie 1/2 kleine rode ui 6 takjes verse koriander 1/2 kleine avocado 3 theelepels citroensap 4 theelepels theel. Becel pro.activ Délice Gemalen chilipeper 1 meergranenstokbrood (120g voor 2 personen) Zwarte peper ... bekijk recept »

Wrap met gebraden kip, tomaat en mierikswortel

150 gr kippenborst zonder vel 20 kersttomaten 10 takjes bieslook 1 theel gehakte mierikswortel 4 theel boter 2 tortilla's 60 gr bladsla 50 gr gemengde scheuten1. Snipper de kip fijn en snij de kersttomaten in kwartjes . Hak de bieslook fijn.... bekijk recept »

croque met parmaham en tomaat

2 sneetjes vierkant wit brood 2 à 3 sneetjes mozzarella 1 sneetje parmaham of andere Italiaanse ham 3 dunne schijfjes tomaat 2 el groene pesto 1 kl boter 1. besmeer de sneetjes brood met de groene pesto.2. Leg op 1 sneetje brood eerst de moz... bekijk recept »

Bruschetta met pesto Genovese en tomaat

8 sneetjes ciabatta 4 tomaten 1 potje Bertolli Pesto Verde 3 teentjes knoflook 1 el Bertolli Originale extra vergine olijfolie zout enkele takjes basilicum 1. Ontvel en ontpit de tomaten. Snij het vruchtvlees in blokjes en bestrooi met zout. 2. M... bekijk recept »

Italiaans kaastaartje met gedroogde tomaat

4 plakjes bladerdeeg olie 3 zongedroogde tomaatjes op olie 1 bol mozzarella 2 eieren 1 el pesto 150 gr ricotta 50 gr geraspte parmezaanse kaas bloem en zwarte gemalen peper naar smaak1. Neem bij voorkeur roomboterbladerdeeg uit de diepvries. Laat ... bekijk recept »

Worstenbroodjes met zongedroogde tomaat

300 g gehakt 1 ei 1 vel bladerdeeg 1 doosje zongedroogde tomaten verse parmezaanse kaas1. Verwarm de oven voor op ± 200°C.2. Rol het vel bladerdeeg open op tafel. Snijd het in twee gelijke delen.3. Verdeel het gehakt over de twee delen. Leg het in... bekijk recept »

Hartige taartjes van spinazie, ricotta

500 gr cherrytomaatjes 200 gr spinazie 400 gr feta verkruimeld 300 gr ricotta 3 sjalotten fijngesneden 2 el kleingesneden verse dille 3 tl citroenrasp 1 el olijfolie 4 eieren licht geklopt 100 gr boter 6 plakjes bladerdeeg versgemalen peper en ... bekijk recept »

Bladerdeegrondjes met zongedroogde tomaat

4 plakjes bladerdeeg van 10x 10 cm ontdooid 4 zongedroogde tomaatjes 20 gr parmezaan of pecorino geraspt 1/2 tl chilipoeder ( gedroogde) basilicum 1 ei 1/2 uitje 1. Soms krijg je onverwachts aanloop ‘s avonds en dan wil je iets lekkers presenter... bekijk recept »

Bladerdeeg uientaartjes met rozemarijn en tomaat

4 plakjes bladerdeeg van 10x10 cm 4 teentjes knoflook 4 rode uien 2 gele uien 50 gr boter 1 `tl bruine basterdsuiker 1 tomaat 1 ei 2 el Italiaanse kruiden 2 el verse roxemarijn 2 el vers geraspte4 Parmezaanse kaas ( optie) 2 el olijfolie 1. Ge... bekijk recept »

Pagina 82 van 100