Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

Rucolasalade met parmezaan

4 handjes rucola (gewassen en uitgelekt) 1/2 bosje koriander, grof gehakt 2 bosuitjes, in ringetjes 3 el pijnboompitten 50 g parmezaanse kaas in 1 stuk sap 1/2 citroen 4 el olijfolie zeezout en peper 1. Schep de rucola en de koriander om in een ... bekijk recept »

Tomaat en Mozzarella

2 vleestomaten 180 gr mozarrella 1 rode ui 6 cl olijfolie 1 el pijnboompitten verse basilicumblaadjes 1. Snij de tomaten en de mozzarella in dunne plakjes. Snij de ui in dunne ringen leg dakpansgewijs steeds een plakje tomaat, een plakje mozzarel... bekijk recept »

Nazomerse salade met tomaat, maïs en feta

1 blikje mais van 50 gram 150 gr feta 4 tomaten verse bieslook 1 scheutje olijfolie 1 tll gedroogde oregano 1. Een salade is niet alleen heerlijk in de zomer maar het hele jaar door kan je een lekkere salade serveren. 2. Zoals deze nazomerse sala... bekijk recept »

tartalettes met kaas en tomaat

150 g kaas 2 eieren cherry tomaten 2-3 knoflookteentjes 25-30 tartelettes zout mayonaise1. Rasp de kaas en de eieren fijn2. Voeg de geperste knoflookteentjes, mayonaise en eventueel een beetje zout toe, meng goed door3. Snijd de tomaatjes in plak... bekijk recept »

Advocado met geitenkaas en tomaat (puur slank)

100 gr geitenkaas 1 rijpe advocado 2 tomaten waterkers (of andere slasoort) 1 citroen 1 kl mosterd keukenring1. Snijd de avocado in tweeën, haal de pit eruit en doe het vel eraf. Plet het vruchtvlees met een vork en voeg er een paar druppels cit... bekijk recept »

Tonijnsalade met komkommer, tomaat

8 sneetjes brood 3 el Solo Vloeibaar 3 blikjes (ca. 180 g elk) tonijn (op olie) 1 bosje lente-uitjes 1 komkommer 250 g tomaten 15 g verse kruiden (bijv. basilicum, peterselie) 0.5 dl tomatengroentesap 5 el Bertolli mayonaise 1 el citroensap1. ... bekijk recept »

BLT Salade (bacon, sla en tomaat)

200 g gemengde sla 1 bakje kerstomaten 1 rijpe avocado 8 plakjes bacon 6 el croutons 1 el citroensap 3 el olijfolie 1. Pel de avocado en verwijder de harde kern. Maak de dressing: pureer de helft van de avocado en meng in een kom met het citroens... bekijk recept »

Kikkererwten salade met bosui, tomaat en basilicum

200 gr kikkererwten uit blik 1/2 tl komijnpoeder 1/2 tl paprikapoeder 1 el olijfolie 1 snufje chilipoeder ( optie) 6 cherrytomaatjes 1 bosuitje 2 takjes verse basilicum snufje zout en peper 1. Verwarm de oven voor op 220 graden. 2. Giet de kikk... bekijk recept »

Bruschetta met gebakken spinazie

300 g spinazie 2 teentjes knoflook 4 trostomaten 4 takjes basilicum 8 sneetjes donkerbruin brood 1 el Becel Bakken en Braden vloeibaar 150 g Noorse garnalen 1. Was de spinazie en laat hem goed uitlekken. Pel en snipper de knoflook. Verwijder de z... bekijk recept »

Tomaat-mozzarella burger

4 multigranen broodjes 2 tomaten 2 bolletjes mozzarella enkele blaadjes rucola enkele blaadjes basilicum, fijn gesneden olijfolie peper en zout 1. Snijd de tomaten en mozzarella in plakjes.2. Schik dit afwisselend tussen de multigranenbroodjes e... bekijk recept »

Pagina 80 van 100