1000 recepten met tomaat
4 handjes rucola (gewassen en uitgelekt) 1/2 bosje koriander, grof gehakt 2 bosuitjes, in ringetjes 3 el pijnboompitten 50 g parmezaanse kaas in 1 stuk sap 1/2 citroen 4 el olijfolie zeezout en peper 1. Schep de rucola en de koriander om in een ... bekijk recept »
2 vleestomaten 180 gr mozarrella 1 rode ui 6 cl olijfolie 1 el pijnboompitten verse basilicumblaadjes 1. Snij de tomaten en de mozzarella in dunne plakjes. Snij de ui in dunne ringen leg dakpansgewijs steeds een plakje tomaat, een plakje mozzarel... bekijk recept »
1 blikje mais van 50 gram 150 gr feta 4 tomaten verse bieslook 1 scheutje olijfolie 1 tll gedroogde oregano 1. Een salade is niet alleen heerlijk in de zomer maar het hele jaar door kan je een lekkere salade serveren. 2. Zoals deze nazomerse sala... bekijk recept »
150 g kaas 2 eieren cherry tomaten 2-3 knoflookteentjes 25-30 tartelettes zout mayonaise1. Rasp de kaas en de eieren fijn2. Voeg de geperste knoflookteentjes, mayonaise en eventueel een beetje zout toe, meng goed door3. Snijd de tomaatjes in plak... bekijk recept »
100 gr geitenkaas 1 rijpe advocado 2 tomaten waterkers (of andere slasoort) 1 citroen 1 kl mosterd keukenring1. Snijd de avocado in tweeën, haal de pit eruit en doe het vel eraf. Plet het vruchtvlees met een vork en voeg er een paar druppels cit... bekijk recept »
8 sneetjes brood 3 el Solo Vloeibaar 3 blikjes (ca. 180 g elk) tonijn (op olie) 1 bosje lente-uitjes 1 komkommer 250 g tomaten 15 g verse kruiden (bijv. basilicum, peterselie) 0.5 dl tomatengroentesap 5 el Bertolli mayonaise 1 el citroensap1. ... bekijk recept »
200 g gemengde sla 1 bakje kerstomaten 1 rijpe avocado 8 plakjes bacon 6 el croutons 1 el citroensap 3 el olijfolie 1. Pel de avocado en verwijder de harde kern. Maak de dressing: pureer de helft van de avocado en meng in een kom met het citroens... bekijk recept »
200 gr kikkererwten uit blik 1/2 tl komijnpoeder 1/2 tl paprikapoeder 1 el olijfolie 1 snufje chilipoeder ( optie) 6 cherrytomaatjes 1 bosuitje 2 takjes verse basilicum snufje zout en peper 1. Verwarm de oven voor op 220 graden. 2. Giet de kikk... bekijk recept »
300 g spinazie 2 teentjes knoflook 4 trostomaten 4 takjes basilicum 8 sneetjes donkerbruin brood 1 el Becel Bakken en Braden vloeibaar 150 g Noorse garnalen 1. Was de spinazie en laat hem goed uitlekken. Pel en snipper de knoflook. Verwijder de z... bekijk recept »
4 multigranen broodjes 2 tomaten 2 bolletjes mozzarella enkele blaadjes rucola enkele blaadjes basilicum, fijn gesneden olijfolie peper en zout 1. Snijd de tomaten en mozzarella in plakjes.2. Schik dit afwisselend tussen de multigranenbroodjes e... bekijk recept »