Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

Vegetarische Vijftien minuten pasta met spinazie

150-200 gr pasta naar keuze ( linguine) 2 kleine witte ui gesnipperd 2 teen knoflook geperst 300 gram verse bladspinazie 6 kleinere tros tomaten 10 zongedroogde tomaatjes in reepjes 60 gr feta in blokjes geraspte Grana Padano of Pecorino 2 el g... bekijk recept »

SCAMPIBROCHETTE MET TOMAAT BASILICUMSAUS EN

500 GR VOLKORENSPAGHETTI 30 SCAMPI 1 BLIK TOMATENBLOKJES MET BASILICUM 150 GR VERSE KAAS VALBLANC (aldi) 125 ml culinaire room 2 el olijfolie 850 gr trostomaten 3 rode paprika 1 ui 1/2 citroen 1 basilicumplantje cayennepeper paprikapoeder pep... bekijk recept »

pastaschotel met zalm en tomaat

300 gr penne 1 flesje kookroom 250 ml 300 gr prei in dunne ringen 1 el citroensap 500 gr zalmfilet in 12 stukken 6 tasty tom tomaten gehalveerd 2 à 3 el italiaanse kruiden 50 gr grana padano, geraspt 1 sneetje brood of 1 beschuit, verkruimeld... bekijk recept »

LASAGNE MET RUNDVLEES EN AUBERGINES MET TOMAAT

1 ajuin 1 blik gepelde volledige tomaten 500 GRAM RUNDERGEHAKT 6 soeplepels Solo vloeibaar 2 aubergines 1 EIWIT 1 EL SUIKER 2 Knorr Bouillonketeltje vlees 20 g margarine 20 g bloem 250 g mozzarella 1 pak lasagnebladen (versafdeling) 125 g geras... bekijk recept »

PASTA MET TOMAAT EN BASILICUM

320 gram spaghette 6 el olijfolie 500 gram kerstomaat doormidden gesneden 2 teentjes look geperst 2 handenvol basilicumblaadjes fijngesneden 1 handvol raketsla peper uit de molen, zout 1. Breng een flinke hoeveelheid water aan de kook met wat zo... bekijk recept »

Pasta met tomaat-basilicumsaus

1 pot Bertolli pastasaus Tomaat & Basilicum 500 g zelfgemaakte pasta of 400 g gedroogde pasta zout olijfolie 3 takjes basilicum 100 g parmaham sneetjes 1 blikjes artisjokbodems 50 g zwarte olijven 125 g (vers)geraspte Parmezaanse kaas 1. ... bekijk recept »

cannelloni met bloemkoolcrème, tomaat en amandelen

1 bloemkool 1 kl paprikapoeder 1 teentje look (fijngesneden) 1 kl verse rozemarijn (fijngesneden) 50 g amandelen (geschaafd) 1 ui (fijngensneden) 1 el venkelzaad 700 g tomatenpassata 1 chillipeper 200 g cannelloni (14 rolletjes) 6 el kappertjes... bekijk recept »

Risotto met kalkoen

100 g Solo 1 ui gehakt 400 g kalkoenfilet in blokjes 1 takje tijm 200 g risottorijst 3 dl droge witte wijn zout en peper 2 blokjes Knorr Finnese gevogeltebouillon 1 kg mosselen 1 potje pesto van tomaat 1 bosje rucolasalade 80 g gemalen Parme... bekijk recept »

Waldkorn met gedroogde tomaat en geitenkaas

4 sneetjes waldkorn-brood geitenkaas 2 tomaten Becel Pro-Activ 1. Smeer een Waldkorn-boterham in met de Becel en verkruimel er verse geitenkaas over. 2. Snij een gedroogde tomaat in olie (uit een potje 'pomodori secci') in reepjes en verdeel die ov... bekijk recept »

Tomaat Garnaal

32 Tomaat 10 kilow Garnaal 5 kilos Garnalen 1. doet bij elkaar awer bekijk recept »

Pagina 79 van 100