Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

Pappardelle met coppa, tomaat en basilicum

400 g pappardelle 100 g Italiaanse coppa 4 roma-tomaten 1 potje basilicum 1 teentje knoflook 1 kleine chilipeper 80 g geschaafde parmezaan 1 el tomatenpuree 1 zoete ui 1 laurierblad 3 takjes tijm Solo1. Kook de pappardelle gaar zoals aangegeven ... bekijk recept »

Pasta met Zalm, Tomaat, en Champignons.

Pasta 4 blokjes Zalm 1 Pakje Room Geraspte Kaas kruiden naar smaak champignons 3 tomaten1. Eerst bak je de zalm (heel lichtjes maar, anders wordt het hard en vies).2. ondertussen zet je de pasta op een laag vuurtje, en doe je de room met de kaas en e... bekijk recept »

Pasta met rucola en tomaat

300 gr pasta 4 stuks tomaten 2 handvol rucola 1 handvol basilicum 1 handvol olijven 1 handvol oregano 2 eetlepels balsamicoazijn 6 eetlepels olijfolie 1 handvol parmezaanse kaas 1. kook pasta "al dente" in gezouten water.2. tomaten, olijven, r... bekijk recept »

“Zo rood als een tomaat”- salade

300 gr conchigliette pasta (schelpjespasta) of rode pasta 3 mooie tomaten en 1 rode paprika 1 enkele zongedroogde tomaatjes e, wat olijfolie, peperen zout1. Kook de pasta volgens de instructies op het pak. Eenmaal beetgaar, giet af en laat schrikken... bekijk recept »

Kleine pizza's met tomaat en oregano

1 rol pizzadeeg uit de koeling 150 ml tomatenpassata verse oregano geraspte mozzarellakaas 2 Roma-tomaten groene olijven peper&zout (pezo)1. Verwarm de oven voor op 200°.2. Steek met een uitsteekring van 8 cm diameter kleine pizza's uit het pizzad... bekijk recept »

Pasta met prei, tomaat en spekblokjes

500 gr pasta (naar keuze) 200 gr spekblokjes 3 stengels prei 3 tomaten (ontveld) 1 ui 1 teentje look 2 doosjes room Pastakruiden (zakje kruiden voor Pasta van GB)1. Neem een pan en laat de ui gaar stoven in wat boter.2. Voeg daarna het teentje l... bekijk recept »

Pasta met bloemkool en tomaat in de oven

500 gr pasta (vb macaroni) 1 st bloemkool 2 blikken tomatenblokjes 200 ml room 500 ml melk 2 st groentenbouillonblokjes 3 el mosterd 150 gr gemalen kaas 1. Breng de pasta aan de kook.2. Doe na 2 minuten de fijn gesneden bloemkool erbij en kook nog... bekijk recept »

Pasta met brocoli en tomaat

500 gr penne 500 gr gehakt naar keuze 1 glas rode wijn pizzakruiden zout & peper 500 gr broccoli 2 à 3 tomaten kaassaus 200 gr gemalen kaas paneermeel 1 ui 2 tenen look 1. Gekookte pasta mengen met kaassaus .2. Gehakt rul bakken samen met u... bekijk recept »

Zomerse salade met artisjok en tomaat

250 g farfalle 1 rijpe tomaat 400 g artisjokharten 1 sjalot peterselie lookpoeder 200 g gezouten spekblokjes 200 g snijbonen peper fleur de sel pijnboompitten solo1. De farfalle beetgaar koken volgens de verpakking.2. De tomaten in blokjes snij... bekijk recept »

Koude pasta met gerookte zalm, courgette en tomaat

500 gram pasta (spaghetti) 4 plakken gerookte zalm 2 stuks courgette 1 stuk viseitjes 1 bol mozarella extra vierge olijfolie 1/2 bosje bieslook peper zeezout 2 tomaten 8 snoeptomaatjes1. Voorbereiding: Snij de courgettes in blokjes. Snij de bie... bekijk recept »

Pagina 77 van 100