Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

tomaat garnaalsushi

300 gr vastkokende aardappelen, gekookt en geschild 1 zachtgekookt ei 150 gram grijze garnalen 2 el olijfolie 1/2 el dijonmosterd citroensap witte peper zeezout 1 norivel (in 12 lintjes geknipt) 3 kleine roma tomaten ontveld, ontpit en in 4 gesn... bekijk recept »

OVENSCHOTEL VAN AARDAPPEL, gehakt en tomaat

10 middelgrote bloemige aardappelen 4 tomaten 150 g geraspte kaas 600 g gemengd gehakt (varken-rund) 1 ei 10 cl room 30 g boter muskaatnoot peper en zout 1. Verwarm de oven voor op 220°C. 2. Gaar de geschilde aardappelen in gezouten water. 3.... bekijk recept »

Miniquiche met sweet pink tomaat

Gr 100 Gerookte spekreepjes Gr 100 Camembert dobbelsteentjes Gr 100 Brood 4 sneden in dobbelsteentjes 2 Sjalotten 4 Eieren Dl 2 Half volle melk Tijm peper 4 Tomaten sweet pink Rucola Olijfolie 1. Verwarm de oven voor op 200° . Bak het spek in e... bekijk recept »

lasagne met boerenkool en tomaat

120 g lasagne 300 g boerenkool tomaatblokjes uit blik of vers 2 prei 1 kleine ui P/Z, kerrie 1. Lekker met komkommerblokjes met geraspte wortel en limoenrasp. 2. Kook de lasagne beetgaar in ruim kokend water en laat de vellen naast elkaar op keuken... bekijk recept »

groentenlasagne met prei, selder

200 g lasagne 2 stengels selder 3 stengels prei 2 struikjes brocolli 200 g tomatensaus 2 ui 2 teentjes look 3 dl bechamelsaus (te maken met vocht van de groenten) 80 g geraspte kaas 3 el olijfolie laurierblad, provencaalse kruiden, oregano, P/Z... bekijk recept »

Lasagna met geconfijte tomaat

400 g kalfszwezerik 4 verse pastavellen 4 schijfjes tomaat 4 schijfjes buffelmozzarella 4 geconfijte tomaten 50 g basilicum 10 g pijnboompitten 2 eetlepels parmezaanse kaas 2 teentjes look olijfolie peper en zout 1. Laat de zwezeriken een nach... bekijk recept »

Gevulde varkenslapjes met mozzarella

4 varkenslapjes 2 plakken rauwe ham 4 plakken mozzarella (1 bolletje) 4 EL zongedroogde tomaten, gehakt 1 EL olijfolie 10 CL Marsala 500 GR champignons, in 4 gesneden peper en zout 2 EL platte peterselie (garnituur) 1. Leg op elk varkenslapje e... bekijk recept »

Papardelle met tomaat

450 g papardelle 2 teentjes look 1 kleine sjalot olijfolie 2 tomaten 2 dl room 1 dl witte wijn 12 sneetjes salami 2 el parmezaan 10 champignons 1 el verse peterselie verse basilicumblaadjes 1. Snij de salami en de champignons in plakjes. Stoof d... bekijk recept »

Pasta met tomaat, aubergine en mozzarella

1 rijpe aubergine 2 teentjes look 1 ui 800 g gepelde tomaten uit blik 1 el balsamicoazijn olijfolie peper zout 1 bosje verse basilicum 4 el room 450 g pasta 200 g mozzarella parmezaan1. Snij de aubergine in blokjes. Hak de ui en de look fijn... bekijk recept »

Pastagratin met prei en tomaat

250 gr pasta (bv cavatappi, benito) 150 gr gerookte ham 100 gr erwten (diepgevroren) 4 stengels prei 3 tomaten 100 gr geraspte mozzarella 3 el boter 400 gr italiaanse garnituur (blik, benito) 3 el bloem 1 kl oregano peper en zout1. - snij het wit en ... bekijk recept »

Pagina 76 van 100