Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

Victoriabaars met tomaat en courgette

4 victoriabaarsfilets van 150 g 4 vleestomaten 1 courgette 1 knoflookteentje 600g gekookte aardappelen 2 el gehakte peterselie 6 el olijfolie sap van 1 citroen peper en zout 1 takje tijm 1. Spoel de vis. Dep droog met keukenpapier. Pel en ont... bekijk recept »

Provencaalse Kipschotel Met sperziebonen

350 à gr kipfilet 1 bakje champignons 250 gr (cherry) tomaten of 3 stuks 300 à 400 gr sperziebonen 500 gr krieltjes (ALDI voorgekookt) 2 el olie of margarine 1 pakje Knorr Mix Provençaalse kipschotel1. Voorbereiding2. Snij de kipfilet in... bekijk recept »

variant op tomaat garnaal

250 gram verse gepelde noordzee garnalen 12 krielaardappeltjes 3 tomaten 1 komkommer rucola 4 el mayonaise 1 tl zaadjesmosterd 1 tl honing bieslook 1. Kook de aardappeltjes gaar. Laat ze afkoelen en snijd ze in schijfjes van 0.5 sm dik. Schil ... bekijk recept »

Pangasius met tomaat, champignons en aardappel

4 mooie pangasiusfilets Solo Vloeibaar 6 tomaten 1 eetlepel tomatenpuree 1 teentje knoflook 100 g grof broodkruim 150 g champignons 500 g aardappelen 1 bussel lente-uitjes 3 takjes tijm enkele plukjes platte peterselie 1. Was de tomaten en mix ... bekijk recept »

Aardappelpuree met tomaat

bloemige aardappelen (hoeveelheid naar eigen keuze melk 1 ei klontjes hoeveboter peper&zout (pezo) nootmuskaat 3 tomaten Grana Padano (Italiaanse kaas)1. U maakt een smeuïge aardappelpuree: kook de aardappelen gaar, giet af, zet even terug op het... bekijk recept »

Pikante aardappelen met tomaat in de wok

1 kg vastkokende aardappelen 300 g tomaten 1 el kleine groene Spaanse pepers 8 el plantaardige olie 1 dl bouillon (visblokje) sambal koriander voor de garnering 1. Schil de aardappelen, was ze, droog ze goed en snij ze in de lengte in vieren. 2. Wa... bekijk recept »

Zwitserse aardappelschotel met tomaat

8 kleine vleestomaten 2 uien 4 el boter 2 el kappertjes 1 el gehakte tuinkruiden zout en peper 150 gr Emmentaler 4 eieren 1/8 liter bouillon 1 mespunt paprikapoeder 1/8 liter melk wat bieslook 400 gr voorgekookte aardappelen in schijfjes1. Je... bekijk recept »

Italiaanse ovenschotel met een mozzarella

1 kg nieuwe oogst( Frieslanders) aardappelen 400 gr mozzarella 80 gr parmezaanse kaas 3-4 tomaten 25 gr boter 60 ml melk 2tl gedroogde oregano en 2 tl gedroogde basilicum peper en zout 1. Aardappelen schillen, 25 minuten koken in gezouten water en... bekijk recept »

Italiaanse ovenschotel met een topping van

1 kg aardappelen nieuwe oogst ( Frieslanders) 400 gr mozzarella 80 gr parmezaan 3-4 tomaten 25 gr boter 60 ml melk 2 tl gedroogde basilicum 2 tl gedroogde oregano peper en zout 1. Aardappelen schillen, 25 minuten koken in gezouten water en vervol... bekijk recept »

Bruine bonen met prei, spek en tomaat

20 gram boter 100 gram plakjes ontbijtspek (in vieren) 1 ui 300 gram prei (in ringen) 250 ml Stroganoffsaus 1 pot grote bruine bonen (uitgelekt) 2 tomaten (in stukjes) 1. Verhit de boter in een wok en bak de plakjes spek knapperig en bruin.2. Sche... bekijk recept »

Pagina 75 van 100