1000 recepten met tomaat
2 aubergines, in dunne lange plakkenzoutversgemalen peper200 ml zonnebloemolie en 2 eetl. extra2 uien, gesnipperd4 teentjes knoflook, gesnipperd400 g half-om-half gehakt1 eetl. oreganomespunt kaneel1 theel. koriander1 theel. paprikapoeder2 eetl. toma... bekijk recept »
1 kg mosselen1 venkelknol4 eetl. olijfolie2 teentjes knoflook, gehakt1 eetl. gehakte Italiaanse kruiden of 1 theel. gedroogd250 ml visfond of visbouillon1 blik tomatenblokjes op sap (ca. 400 ml)versgemalen peper1 citroen, in parten1. Verwijder kapott... bekijk recept »
800 gram tomaten4 eetl. olijfolie3 sjalotten, gesnipperd4 teentjes knoflook, gehakt1 eetl. gehakte Provençaalse kruiden of 1 theel. gedroogd4 courgettes (ca. 700 gram), geschild, in plakjes van 1 cm5 eierenzoutpeper100 gram geraspte jongbelege... bekijk recept »
2 eetl. olijfolie1 ui, gesnipperd1 rode peper, zonder zaadjes en gesnipperd2 teentjes knoflook, gesnipperd1 theel. paprikapoeder200 g chorizoworst in kleine blokjes2 blikjes linzen à 425 ml4 trostomaten, in kleine blokjeszouthandje verse koria... bekijk recept »
4 pitabroodjes200 ml gekruide pastasaus (pot)100 g katenspek, in plakken1 bakje cherry-/kerstomaten, gehalveerd1 eetl. gedroogde oregano of Italiaanse kruiden100 g boerenkaas, in miniblokjes of geraspt75 g rucolabakplaat1. Verwarm de oven voor op... bekijk recept »
400 g pannenkoekenmix800 ml halfvolle melk1 ei1 eetl. gedroogde oregano20 g versgeraspte parmezaan2-3 eetlepel vloeibaar bakproduct2 rijpe trostomaten, in plakjes1 bol buffelmozzarella, in plakjesversgemalen peperbakpapier1. Klop de pannenkoekenmix m... bekijk recept »
150 g rauwe ham, in plakken (ca. 8 plakken)100 g feta, in kleine blokjes2 eetl. zwarte of groene olijven, zonder pit, in plakjes of gehakt1 vleestomaat, gepeld, in miniblokjes2 eetl. olijfolie1 eetl. citroensapzout en versgemalen peper8 lange spriete... bekijk recept »
6 eieren, hardgekookt en gepeld125 ml crème fraîche (Melkan)75 ml mayonaise1 theel. mosterd1 eetl. melk (Melkan)zout en versgemalen peper2 lente-/bosuitjes, gehakt8 kleine trostomaten, liefst aan een tak2 eetl. olijfolie1 theel. gedr... bekijk recept »
2 eetl. olijfolie1 ui, gesnipperd1 venkelknol, in dunne plakjes, loof apartmespuntje cayennepeper of paprikapoeder2 tomatenblokjes op sap (2 blikken)400 g spaghettizout2 blikjes tonijn, uitgelekt2 eetl. gehakte verse bieslook of peterselie1. Verhit d... bekijk recept »
1 kg mosselen500 g koelverse tagliatelle3 eetl. olijfolie2 sjalotjes, gesnipperd2 teentjes knoflook, geperst2 eetl. groene pesto1 cherrytomaten/kerstomaten, gehalveerd (1 bakje ca. 200 g)150 g mozzarella, in plakjes of blokjes (extra olijfolie)1.... bekijk recept »