Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

Mediterrane aubergineschotel met tomaat en gehakt

2 aubergines, in dunne lange plakkenzoutversgemalen peper200 ml zonnebloemolie en 2 eetl. extra2 uien, gesnipperd4 teentjes knoflook, gesnipperd400 g half-om-half gehakt1 eetl. oreganomespunt kaneel1 theel. koriander1 theel. paprikapoeder2 eetl. toma... bekijk recept »

Mosselsoep met venkel en tomaat

1 kg mosselen1 venkelknol4 eetl. olijfolie2 teentjes knoflook, gehakt1 eetl. gehakte Italiaanse kruiden of 1 theel. gedroogd250 ml visfond of visbouillon1 blik tomatenblokjes op sap (ca. 400 ml)versgemalen peper1 citroen, in parten1. Verwijder kapott... bekijk recept »

Ovenschotel van courgette en tomaat

800 gram tomaten4 eetl. olijfolie3 sjalotten, gesnipperd4 teentjes knoflook, gehakt1 eetl. gehakte Provençaalse kruiden of 1 theel. gedroogd4 courgettes (ca. 700 gram), geschild, in plakjes van 1 cm5 eierenzoutpeper100 gram geraspte jongbelege... bekijk recept »

Pikante linzen met chorizo en tomaat

2 eetl. olijfolie1 ui, gesnipperd1 rode peper, zonder zaadjes en gesnipperd2 teentjes knoflook, gesnipperd1 theel. paprikapoeder200 g chorizoworst in kleine blokjes2 blikjes linzen à 425 ml4 trostomaten, in kleine blokjeszouthandje verse koria... bekijk recept »

Pitapizza met tomaat, katenspek en rucola

4 pitabroodjes200 ml gekruide pastasaus (pot)100 g katenspek, in plakken1 bakje cherry-/kerstomaten, gehalveerd1 eetl. gedroogde oregano of Italiaanse kruiden100 g boerenkaas, in miniblokjes of geraspt75 g rucolabakplaat1. Verwarm de oven voor op... bekijk recept »

Pizzapannenkoek met mozzarella en tomaat

400 g pannenkoekenmix800 ml halfvolle melk1 ei1 eetl. gedroogde oregano20 g versgeraspte parmezaan2-3 eetlepel vloeibaar bakproduct2 rijpe trostomaten, in plakjes1 bol buffelmozzarella, in plakjesversgemalen peperbakpapier1. Klop de pannenkoekenmix m... bekijk recept »

Rauwe ham met tomaat, feta en olijven

150 g rauwe ham, in plakken (ca. 8 plakken)100 g feta, in kleine blokjes2 eetl. zwarte of groene olijven, zonder pit, in plakjes of gehakt1 vleestomaat, gepeld, in miniblokjes2 eetl. olijfolie1 eetl. citroensapzout en versgemalen peper8 lange spriete... bekijk recept »

Romige eiersalade met gepofte tomaat en geroosterde ham

6 eieren, hardgekookt en gepeld125 ml crème fraîche (Melkan)75 ml mayonaise1 theel. mosterd1 eetl. melk (Melkan)zout en versgemalen peper2 lente-/bosuitjes, gehakt8 kleine trostomaten, liefst aan een tak2 eetl. olijfolie1 theel. gedr... bekijk recept »

Spaghetti met tonijn, venkel en tomaat

2 eetl. olijfolie1 ui, gesnipperd1 venkelknol, in dunne plakjes, loof apartmespuntje cayennepeper of paprikapoeder2 tomatenblokjes op sap (2 blikken)400 g spaghettizout2 blikjes tonijn, uitgelekt2 eetl. gehakte verse bieslook of peterselie1. Verhit d... bekijk recept »

Tagliatelle met mosselen, tomaat en mozzarella

1 kg mosselen500 g koelverse tagliatelle3 eetl. olijfolie2 sjalotjes, gesnipperd2 teentjes knoflook, geperst2 eetl. groene pesto1 cherrytomaten/kerstomaten, gehalveerd (1 bakje ca. 200 g)150 g mozzarella, in plakjes of blokjes (extra olijfolie)1.... bekijk recept »

Pagina 73 van 100