1000 recepten met tomaat
500 gram verse worst1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden75 milliliter olijfolie500 gram broccoli, in kleine roosjes400 gram spaghetti of farfalle250 gram kleine trostomaten of cherry-/kerstomaatjes, ingekruist3 teentjes knoflook, in plakjes125... bekijk recept »
400 gram cherry-/kerstomaatjes gehalveerd2 teentjes knoflook, in de schil3 eetlepels olijfolie1 eetlepel basilicumolie100 gram blanke amandelen300 gram fusilli50 gram parmezaanse kaas1 bosje basilicum1 rode peper, in ringetjes2 eetlepels kappertj... bekijk recept »
3 eetlepels lichtbruine basterdsuiker1 eetlepel gehakte Italiaanse kruiden (rozemarijn, tijm, basilicum) of 1 theel. gedroogd50 gram gepelde pistachenoten, gehakt100 gram gedroogde tomaten op olie, in reepjes500 gram voorgegaarde krieltjes (koelvers)... bekijk recept »
2 courgettes met schil, in lange dunne plakken6 eetl. olijfolie125 g zwarte olijven, in plakjes125 g gedroogde tomaten op olie, in reepjes250 g mozzarella, in dunne plakjesversgemalen peper75 g rucola1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de ... bekijk recept »
1 citroen3 eetl. olijfolie2 (rode) uien, in ringen1 eetl. geraspte verse gember2 teentjes knoflook, gehakt8 drumsticks1 kaneelstokjezout en versgemalen peper400 g gepelde tomaten op sap (blik)2 eetl. groene olijven, zonder pit, gehalveerd2 eetl. geha... bekijk recept »
2 eetl. olijfolie1 grote ui, fijngesnipperd1 eetl. gedroogde Provençaalse kruiden500 g half-om-half gehakt1 eetl. gehaktkruiden1 ei (losgeklopt)paneermeel2 teentjes knoflook, gesnipperd1 eetl. tomatenpuree200 ml Rioja1 blik gepelde tomatenblok... bekijk recept »
4 rode paprika’s4 trostomatenzoutversgemalen peper2 sneetjes licht geroosterd wit brood6 ansjovisfilets uit de olie, fijngehakt2 teentjes knoflook, fijngehakt2 eetl. platte peterselie, fijngehakt1 theel. tijmblaadjes, vers of gedroogd4 eetl. ol... bekijk recept »
1 eetl. olijfolie of zonnebloemolie1 kg magere hamlappen, in dobbelstenen3 teentjes knoflook, gepeld en in plakjes500 g prei, in stukjes van 2-3 cm2 blikken gepelde tomaten op sap (800 g)1 potje vleesfond of 400 ml vleesbouillon450 g voorgekookte kri... bekijk recept »
6 eetl. olijfolie2 venkelknollen, in dunne plakkenzoutversgemalen peper4 vleestomaten, in kleine blokjes1 eetl. verse tijmblaadjes of 1 theel. gedroogd200 g ricotta12 geribbelde lasagnebladen3 sneetjes witbrood, fijn verkruimeld75 g geraspte Parmezaa... bekijk recept »
8 trostomaten100 ml olijfoliezoutversgemalen peper2 aubergines500 g rundergehakt2 uien, gesnipperd2 teentjes knoflook, gehakt1 eetl. chilipoeder of paprikapoeder75 g blanke rozijnen3 eetl. pijnboompitten4 eetl. gehakte peterselieovenschaal1. Verwarm ... bekijk recept »