Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

Spaghetti met broccoli, gepofte tomaat en worst

500 gram verse worst1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden75 milliliter olijfolie500 gram broccoli, in kleine roosjes400 gram spaghetti of farfalle250 gram kleine trostomaten of cherry-/kerstomaatjes, ingekruist3 teentjes knoflook, in plakjes125... bekijk recept »

Fusilli met geroosterde tomaat-amandelpesto

400 gram cherry-/kerstomaatjes gehalveerd2 teentjes knoflook, in de schil3 eetlepels olijfolie1 eetlepel basilicumolie100 gram blanke amandelen300 gram fusilli50 gram parmezaanse kaas1 bosje basilicum1 rode peper, in ringetjes2 eetlepels kappertj... bekijk recept »

KRIELTJESTAARTJE MET PISTACHE EN TOMAAT

3 eetlepels lichtbruine basterdsuiker1 eetlepel gehakte Italiaanse kruiden (rozemarijn, tijm, basilicum) of 1 theel. gedroogd50 gram gepelde pistachenoten, gehakt100 gram gedroogde tomaten op olie, in reepjes500 gram voorgegaarde krieltjes (koelvers)... bekijk recept »

Courgettegratin met tomaat en olijven

2 courgettes met schil, in lange dunne plakken6 eetl. olijfolie125 g zwarte olijven, in plakjes125 g gedroogde tomaten op olie, in reepjes250 g mozzarella, in dunne plakjesversgemalen peper75 g rucola1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de ... bekijk recept »

Drumsticks met tomaat, kaneel en olijven

1 citroen3 eetl. olijfolie2 (rode) uien, in ringen1 eetl. geraspte verse gember2 teentjes knoflook, gehakt8 drumsticks1 kaneelstokjezout en versgemalen peper400 g gepelde tomaten op sap (blik)2 eetl. groene olijven, zonder pit, gehalveerd2 eetl. geha... bekijk recept »

Gehaktballen in rode wijnsaus met tomaat

2 eetl. olijfolie1 grote ui, fijngesnipperd1 eetl. gedroogde Provençaalse kruiden500 g half-om-half gehakt1 eetl. gehaktkruiden1 ei (losgeklopt)paneermeel2 teentjes knoflook, gesnipperd1 eetl. tomatenpuree200 ml Rioja1 blik gepelde tomatenblok... bekijk recept »

Gevulde rode paprika met tomaat en ansjovis

4 rode paprika’s4 trostomatenzoutversgemalen peper2 sneetjes licht geroosterd wit brood6 ansjovisfilets uit de olie, fijngehakt2 teentjes knoflook, fijngehakt2 eetl. platte peterselie, fijngehakt1 theel. tijmblaadjes, vers of gedroogd4 eetl. ol... bekijk recept »

Hamlapjes met tomaat en prei uit de oven

1 eetl. olijfolie of zonnebloemolie1 kg magere hamlappen, in dobbelstenen3 teentjes knoflook, gepeld en in plakjes500 g prei, in stukjes van 2-3 cm2 blikken gepelde tomaten op sap (800 g)1 potje vleesfond of 400 ml vleesbouillon450 g voorgekookte kri... bekijk recept »

Lasagne met ricotta, venkel en tomaat

6 eetl. olijfolie2 venkelknollen, in dunne plakkenzoutversgemalen peper4 vleestomaten, in kleine blokjes1 eetl. verse tijmblaadjes of 1 theel. gedroogd200 g ricotta12 geribbelde lasagnebladen3 sneetjes witbrood, fijn verkruimeld75 g geraspte Parmezaa... bekijk recept »

Lasagne van aubergines met gepofte tomaat

8 trostomaten100 ml olijfoliezoutversgemalen peper2 aubergines500 g rundergehakt2 uien, gesnipperd2 teentjes knoflook, gehakt1 eetl. chilipoeder of paprikapoeder75 g blanke rozijnen3 eetl. pijnboompitten4 eetl. gehakte peterselieovenschaal1. Verwarm ... bekijk recept »

Pagina 72 van 100