Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

Tartaartje met basilicumsaus en gepofte tomaat

1 handje basilicumblaadjes2 teentjes knoflook25 gram parmezaanse kaas geraspt, of belegen kaas250 milliliter slagroom of kookroom300 gram tagliatelle1 bakje cherry-/kerstomaatjes of 250 g trostomaten, ingekruist2 eetlepels olijfolie4 tartaartjes2... bekijk recept »

Risotto met gepofte tomaat en kaas

8 tomaten2 theelepels gedroogde oregano of Italiaanse kruiden3 eetlepels olijfolie1 ui, gesnipperd1 teentje knoflook, geperst200 gram risottorijst(scheutje witte wijn)500 milliliter groentebouillon2 eetlepels gehakte basilicum50 gram geraspte (Parmez... bekijk recept »

Gevulde uien met feta, pijnboompitten en tomaat

4 grote uien3 eetlepels pijnboompitten150 gram feta, verkruimeld of in miniblokjes50 gram vers witbrood, verkruimeld8 gedroogde tomaten op olie, in stukjes2 teentjes knoflook, fijngehakt1 eetlepel gedroogde Italiaanse of Provençaalse kruiden1 ... bekijk recept »

Portobello gevuld met geroosterde tomaat en geitenkaas

4 portobellos3 eetl. olijfolie4 takjes basilicum1 bakje cherry-/kerstomaatjes1 theel. gedroogde Italiaanse kruiden2 teentjes knoflook, geperst150 gr zachte geitenkaasovenschaal, ingevet1. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de portobello's met de ... bekijk recept »

Gestoofde prei en tomaat

2 eetl. olijfolie4 preien, schoongespoeld, in stukken van 5 cm2 teentjes knoflook, fijngehakt1 theel. gedroogde tijm2 theel. tomatenpuree10 cherry-/kerstomaatjes, in kwarten200 ml witte wijntakjes tijm om te garneren1. Verhit de olijfolie en bak ... bekijk recept »

Dawood basha (gehaktballetjes met pijnboompitten en tomaat)

600 gram runderof lamsgehakt2 rode uien, geraspt1 bosje peterselie, zeer fijngehaktmespunt kaneelpoedermespunt nootmuskaatmespunt kruidnagelpoeder50 gram pijnboompitten, grof gehakt2 eetlepels olijfolie4 trostomaten, horizontaal gehalveerd1. Meng het... bekijk recept »

Courgettetaartjes met tomaat en gorgonzola

2 courgettes, in blokjes2 vleestomaten2 eetlepels olijfolie2 teentjes knoflook, fijngehakt1 eetlepel gehakte verse Italiaanse kruiden (basilicum, oregano, tijm) of 1 theelepel gedroogd2 eetlepels pijnboompitten6 plakjes bladerdeeg, ontdooid6 plakjes ... bekijk recept »

Gebakken vis met tomaat-gemberchutney en couscous

3 eetlepels olijfolie1 sjalot, gesnipperd100 gram zongedroogde tomaten, fijngehakt50 gram gember op siroop, fijngehakt1 rode paprika, in kleine blokjes1 ras el hanout200 gram couscous2 bosjes groene asperges1 eetlepel boter4 visfilets (bijv. kabeljau... bekijk recept »

Boter, kaas en eieren

voor het boter, kaas en eieren raster:4 stengels bieslookvoor de kruisjes hapjes (4 stuks):4 reepjes gele paprika4 plakjes serranoham2 reepjes komkommerkruidencrème of zachte kruidenroomkaas1 stengel bieslook1 surimistick, in vieren1 soepsteng... bekijk recept »

Bruschette - Tomaat

1. Bak schuin gesneden plakjes ciabatta in wat olijfolie aan beide kanten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met grof zeezout. Beleg met je gekozen topping als het brood is afgekoeld tot lauwwarm. Maak de topping(s) van tevoren, zo... bekijk recept »

Pagina 71 van 100