1000 recepten met tomaat
1 handje basilicumblaadjes2 teentjes knoflook25 gram parmezaanse kaas geraspt, of belegen kaas250 milliliter slagroom of kookroom300 gram tagliatelle1 bakje cherry-/kerstomaatjes of 250 g trostomaten, ingekruist2 eetlepels olijfolie4 tartaartjes2... bekijk recept »
8 tomaten2 theelepels gedroogde oregano of Italiaanse kruiden3 eetlepels olijfolie1 ui, gesnipperd1 teentje knoflook, geperst200 gram risottorijst(scheutje witte wijn)500 milliliter groentebouillon2 eetlepels gehakte basilicum50 gram geraspte (Parmez... bekijk recept »
4 grote uien3 eetlepels pijnboompitten150 gram feta, verkruimeld of in miniblokjes50 gram vers witbrood, verkruimeld8 gedroogde tomaten op olie, in stukjes2 teentjes knoflook, fijngehakt1 eetlepel gedroogde Italiaanse of Provençaalse kruiden1 ... bekijk recept »
4 portobellos3 eetl. olijfolie4 takjes basilicum1 bakje cherry-/kerstomaatjes1 theel. gedroogde Italiaanse kruiden2 teentjes knoflook, geperst150 gr zachte geitenkaasovenschaal, ingevet1. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de portobello's met de ... bekijk recept »
2 eetl. olijfolie4 preien, schoongespoeld, in stukken van 5 cm2 teentjes knoflook, fijngehakt1 theel. gedroogde tijm2 theel. tomatenpuree10 cherry-/kerstomaatjes, in kwarten200 ml witte wijntakjes tijm om te garneren1. Verhit de olijfolie en bak ... bekijk recept »
600 gram runderof lamsgehakt2 rode uien, geraspt1 bosje peterselie, zeer fijngehaktmespunt kaneelpoedermespunt nootmuskaatmespunt kruidnagelpoeder50 gram pijnboompitten, grof gehakt2 eetlepels olijfolie4 trostomaten, horizontaal gehalveerd1. Meng het... bekijk recept »
2 courgettes, in blokjes2 vleestomaten2 eetlepels olijfolie2 teentjes knoflook, fijngehakt1 eetlepel gehakte verse Italiaanse kruiden (basilicum, oregano, tijm) of 1 theelepel gedroogd2 eetlepels pijnboompitten6 plakjes bladerdeeg, ontdooid6 plakjes ... bekijk recept »
3 eetlepels olijfolie1 sjalot, gesnipperd100 gram zongedroogde tomaten, fijngehakt50 gram gember op siroop, fijngehakt1 rode paprika, in kleine blokjes1 ras el hanout200 gram couscous2 bosjes groene asperges1 eetlepel boter4 visfilets (bijv. kabeljau... bekijk recept »
voor het boter, kaas en eieren raster:4 stengels bieslookvoor de kruisjes hapjes (4 stuks):4 reepjes gele paprika4 plakjes serranoham2 reepjes komkommerkruidencrème of zachte kruidenroomkaas1 stengel bieslook1 surimistick, in vieren1 soepsteng... bekijk recept »
1. Bak schuin gesneden plakjes ciabatta in wat olijfolie aan beide kanten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met grof zeezout. Beleg met je gekozen topping als het brood is afgekoeld tot lauwwarm. Maak de topping(s) van tevoren, zo... bekijk recept »