1000 recepten met tomaat
4 vleestomaten6 eetlepels arachide- of olijfolie2 teenjes knoflook fijngehakt4 eetlepels fijn broodkruim of paneermeel1 ui gesnipperd1 rode paprika (zonder zaadjes) in blokjes600 gram shoarmavlees8 plakje hartigtaartdeeg ontdooidlage ovenschaalbakpla... bekijk recept »
8 eieren150 gram olijventapenade (bakje)1 bakje cherry-/kerstomaatjes eventueel gehalveerd200 gram serranoham of rauweham75 gram veldsla2 eetlepels olijfolie1 theelepel balsamicoazijn16 cocktailprikkers1. Kook de eieren in circa 8 minuten hard. K... bekijk recept »
2 biefstukken (ca. 125 g per stuk)1 tak (8-10)kleine trostomaten (cocktailtomaten)2 eetl. olijfolie(zee)zoutversgemalen peper50 g boter of vloeibare margarinevoor de tomatendip:200 g rijpe tomaten, in stukken1 teentje knoflook, gepeld25 g blanke aman... bekijk recept »
1. Rooster dikke plakken tomaat, bestreken met olijfolie gemengd met Italiaanse kruiden, onder de ovengrill en laat afkoelen tot lauwwarm. Bestrijk stevig witbrood met pesto en beleg de helft met plakken tomaat, plakken mozzarella en wat verse basili... bekijk recept »
500 gram couscous1 eetlepel olijfolie1 blikje (70 g) tomatenpuree1 blikje gepelde tomaten3 eetlepels pesto150 gram gekookte hamreepjes200 gram geraspte belegen kaas1 ei losgekloptlage ovenschaal ingevet1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bereid de cous... bekijk recept »
2 gekookte bieten1 eetl. citroensap125 ml demi crème fraîche (Melkan)1 eetl. geraspte mierikswortel (potje)zoutversgemalen peper10 gedroogde tomaten op olie, in reepjes2 eetl. kappertjes1. Pel de bieten en schaaf ze in dunne plakken. Leg... bekijk recept »
1. Kook 400 gram spaghetti met zout beetgaar. Verhit 3 eetlepels olijfolie en bak hierin 25 gram walnoten, gehakt, en 2 eetlepels pijnboompitten 2-3 minuten. Voeg 200 gram cherry-/kerstomaatjes, gehalveerd, en 1 theelepel gedroogde oregano toe en sto... bekijk recept »
1. Kook 350 gram grote macaroni met zout beetgaar. Bestrooi 1 aubergine, in kleine blokjes, met zout. Verhit 100 ml olijf- of zonnebloemolie en bak hierin de aubergine goudbruin. Schep de aubergine op keukenpapier en laat uitlekken. Fruit in het bakv... bekijk recept »
500 gram prei, in stukjes van 2 cm4 slavinken500 gram tomaten100 gram boter3 teentjes knoflook, fijngehakt1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden of 2 eetlepels gehakte (platte) peterselie250 gram champignons, schoongeveegd, in vierenovenschaal, inge... bekijk recept »
1. Bestrijk 4 zalmforelfilets of moten met olijfolie en bestrooi met (zee)zout en peper. Leg 4 stukken aluminiumfolie naast elkaar en leg de vis erop. Verdeel over ieder stuk vis 2 plakken tomaat, 1 plak citroen en 1/2 eetlepel gehakte verse dille. V... bekijk recept »