Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

Shoarmaflappen met gepofte tomaat

4 vleestomaten6 eetlepels arachide- of olijfolie2 teenjes knoflook fijngehakt4 eetlepels fijn broodkruim of paneermeel1 ui gesnipperd1 rode paprika (zonder zaadjes) in blokjes600 gram shoarmavlees8 plakje hartigtaartdeeg ontdooidlage ovenschaalbakpla... bekijk recept »

Ei met tapenade, tomaat en serranoham

8 eieren150 gram olijventapenade (bakje)1 bakje cherry-/kerstomaatjes eventueel gehalveerd200 gram serranoham of rauweham75 gram veldsla2 eetlepels olijfolie1 theelepel balsamicoazijn16 cocktailprikkers1. Kook de eieren in circa 8 minuten hard. K... bekijk recept »

Biefstuk met geroosterde tomaat en tomatendip

2 biefstukken (ca. 125 g per stuk)1 tak (8-10)kleine trostomaten (cocktailtomaten)2 eetl. olijfolie(zee)zoutversgemalen peper50 g boter of vloeibare margarinevoor de tomatendip:200 g rijpe tomaten, in stukken1 teentje knoflook, gepeld25 g blanke aman... bekijk recept »

Geroosterde tomaat, pesto en mozzarella

1. Rooster dikke plakken tomaat, bestreken met olijfolie gemengd met Italiaanse kruiden, onder de ovengrill en laat afkoelen tot lauwwarm. Bestrijk stevig witbrood met pesto en beleg de helft met plakken tomaat, plakken mozzarella en wat verse basili... bekijk recept »

Gegratineerde couscous met ham en tomaat

500 gram couscous1 eetlepel olijfolie1 blikje (70 g) tomatenpuree1 blikje gepelde tomaten3 eetlepels pesto150 gram gekookte hamreepjes200 gram geraspte belegen kaas1 ei losgekloptlage ovenschaal ingevet1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bereid de cous... bekijk recept »

Bietencarpaccio met tomaat en mierikswortelcr me

2 gekookte bieten1 eetl. citroensap125 ml demi crème fraîche (Melkan)1 eetl. geraspte mierikswortel (potje)zoutversgemalen peper10 gedroogde tomaten op olie, in reepjes2 eetl. kappertjes1. Pel de bieten en schaaf ze in dunne plakken. Leg... bekijk recept »

Spaghetti met walnoten, tomaat en olijven

1. Kook 400 gram spaghetti met zout beetgaar. Verhit 3 eetlepels olijfolie en bak hierin 25 gram walnoten, gehakt, en 2 eetlepels pijnboompitten 2-3 minuten. Voeg 200 gram cherry-/kerstomaatjes, gehalveerd, en 1 theelepel gedroogde oregano toe en sto... bekijk recept »

Macaroni met sardientjes, tomaat en aubergine

1. Kook 350 gram grote macaroni met zout beetgaar. Bestrooi 1 aubergine, in kleine blokjes, met zout. Verhit 100 ml olijf- of zonnebloemolie en bak hierin de aubergine goudbruin. Schep de aubergine op keukenpapier en laat uitlekken. Fruit in het bakv... bekijk recept »

Preischotel met tomaat en champignons

500 gram prei, in stukjes van 2 cm4 slavinken500 gram tomaten100 gram boter3 teentjes knoflook, fijngehakt1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden of 2 eetlepels gehakte (platte) peterselie250 gram champignons, schoongeveegd, in vierenovenschaal, inge... bekijk recept »

Zalmpakketje met tomaat en dille

1. Bestrijk 4 zalmforelfilets of moten met olijfolie en bestrooi met (zee)zout en peper. Leg 4 stukken aluminiumfolie naast elkaar en leg de vis erop. Verdeel over ieder stuk vis 2 plakken tomaat, 1 plak citroen en 1/2 eetlepel gehakte verse dille. V... bekijk recept »

Pagina 70 van 100