Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

Mozzarellataartje met gemarineerde tomaat en basilicumsaus

6 roma- of 3 vleestomaten100 milliliter olijfolie2 eetlepel (rodevruchten)azijn3 bollen mozzarella, in plakken2 teentjes knoflook, gehakt1 rode peper, zonder zaadjes, in stukjes1 klein bosje basilicum1. Kruis de tomaten in. Dompel ze enkele tellen in... bekijk recept »

Fusilli met tonijn en tomaat

1 ui, gesnipperd4 eetlepel olijfolie2 teentjes knoflook, gesnipperd1 rode peper, zonder zaadjes, gesnipperd6 ansjovisfilets op olie (blik), fijngesneden50 milliliter droge witte wijn400 gram trostomaatjes, gehalveerd300 gram fusilli2 blikjes tonijn o... bekijk recept »

Rucolapesto met radijs en tomaat

125 gram geraspte radijs2 teentjes fijngehakte knoflook,100 gram geraspte oude kaas100 gram grof gepureerde gedroogde tomaten op olie75 milliliter olijfolie1. Meng 125 gram geraspte radijs of rettich met 1/2 zak fijngehakte rucola, 2 teentjes fijngeh... bekijk recept »

Bruschetta met tomaat, basilicum en parmaham

1 stokbrood of ciabatta, in dikke schuine plakken4 eetlepel olijfolie1 teentje knoflook, gehalveerd200 gram kleine trostomaatjes, in kwarten1 bosje basilicum, gescheurdsnufje suiker5 plakken parmaham, gehalveerd1. Bestrijk de plakken brood aan beide ... bekijk recept »

Salade van reuzen bonen en tomaat

2 blikje reuzenbonen afgespoeld (netto 800gr)300 gram cherry-/kerstomaatjes gehalveerd1 stokbroodje of ciabatta in dunne plakjes100 milliliter olijfolie1 bosje peterselie2 teentje knoflook geperst1. Verwarm de ovengrill. Meng de bonen en tomaatje... bekijk recept »

Pasta met prei, tomaat en blauwe kaas

500 gram pasta6 eetlepel olijfolie1 ui gesnipperd3 prei in ringen1 mespuntje cayennepeper of chilipoeder1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden12 gedroogde tomaten op olie in reepjes200 gram blauwe kaas verkruimeld1. Kook de pasta beetgaar volgens d... bekijk recept »

Stokbrood met tonijn en tomaat

1. Verwarm de ovengrill. Giet 1 blikje tonijn af en laat goed uitlekken. Meng 6 tomaten op olie, in reepjes gesneden, 1/2 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden en 1 eetlepel mayonaise of zure room door de vis. Leg schuine plakken stokbrood naast e... bekijk recept »

Tilapia met tomaat en salami

500 gram tilapiafilet4 eetlepel olijfolie4 tomaten in dunne plakken2 uien in dunne ringen4 teentje knoflook in dunne plakjes150 gram salami in reepjes400 milliliter visbouillon2 bolletje mozazarella in plakken paprikapoeder1. Verwarm de oven voor op ... bekijk recept »

Soep van geroosterde tomaat en knoflook

500 gram runderpoulet1 grote schenkel2 uien in stukkenbosje tijm2 blaadjes laurier4 kruidnagels2 stukjes foelie1 theelepel zwarte peperkorrels1 kilogram trostomaten3 eetlepels olijfolie300 gram half-om-half gehakt100 gram pancetta zeer fijn gesneden2... bekijk recept »

Kruidenomelet met ham en tomaat

4 eieren2 eetlepel gehakte gemengde verse kruiden25 gram boter1 eetlepel verse tijmblaadjes100 gram hamreepjes2 vleestomaten1. Klop de eieren los met zout, versgemalen peper en 3 eetlepels water. Meng de gehakte kruiden erdoor. Verhit de boter in een... bekijk recept »

Pagina 69 van 100