Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

Tomaat gevuld met tonijnsalade

8 coeur de boeuf-tomaten2 rode paprika's4 lente-uien2 blikjes tonijn (natuur)1 blikje witte bonen (350 g)6 takjes basilicum2 el balsamicoazijn4 el olijfoliepeperzout1. Spoel de tomaten, snij het kapje eraf en hol ze voorzichtig uit. Bestrooi de binne... bekijk recept »

Torentjes van feta met tomaat

250 g feta (in dobbelstenen)1 el olijfolie2 takjes verse basilicum (grote blaadjes)300 g gedroogde tomaten (halfgedroogd in olijfolie (kant-en-klaar))0.5 komkommer (in stukjes)zoutuit de molen peper1. Snij de feta in dobbelstenen. Leg ze in een platt... bekijk recept »

Feta met tomaat

150 g feta150 g zongedroogde tomaten (in olie)150 g zwarte olijven (ontpit)2 lente-uien1 teentje knoflook2 el citroensap4 el olijfolie1. Snipper de knoflook. Snij de zongedroogde tomaten in stukjes, de lente-ui en olijven in ringetjes. Verkruimel de ... bekijk recept »

Macaroni met tomaat-garnalensaus

400 g macaroni250 g garnalen (grote rauwe, gepeld)800 g tomaten2 tenen knoflookcitroensap2 el zure roomolijfoliepeperzout1. Kook de pasta beetgaar. Laat uitlekken. 2. Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij ze in stukken. 3. Pel de knoflook en h... bekijk recept »

Mignongebraad met champignonsaus en tomaat

750 g mignongebraad3 tomaten (in kleine stukjes)35 g tomatenpuree1 ui (in ringen)1 el ketchup250 g champignons (in kleine stukjes)25 zoetzure augurken (fijngehakt)1 el mosterd2 dl zure room5 cl wodka100 g bakboter0.5 el groene peperbessen (geplet)pep... bekijk recept »

Roerei met verse kaas en tomaat

4 eieren125 g verse kaas (halfvet)1 dl halfvolle melk2 tomaten (in stukjes)1 el verse bieslook (fijngehakt)peperzout1. Spoel de tomaten, snij in blokjes en laat in een zeef uitlekken. 2. Klop de eieren schuimig met de melk, wat peper en zout. 3. Snip... bekijk recept »

Groentebouillon met tomaat en dragon

500 g tomaten (stevige)1 bosje lente-uien2 l groentebouillon50 g verse dragon (de blaadjes)citroenschil (geraspt, van 1 citroen)zwarte peper uit de molen1. Dompel de tomaten 20 seconden in kokend water en leg ze dan meteen in ijskoud water. Pel ze en... bekijk recept »

Maissoep met tomaat

3 uien1 teentje knoflook4 tomaten2 el maïsolie1.5 l kippenbouillon1 kg maïs (diepgevroren)1 dl room2 el peterselie (fijngehakt)peperzout1. Pel en hak de uien en het teentje knoflook. Pel en ontpit de tomaten. Snij de helft in kleine blokjes en zet di... bekijk recept »

Koolvis met tomaat-basilicumsaus

4 koolvisfilets (of andere witte vis)800 g tomatenblokjes (in blik)300 g spinazie (verse)1 citroen2 teentjes knoflookhandvol basilicumolijfolie1. Verwarm de oven voor op 180° C. Hak de basilicum grof. 2. Pel en pers de knoflook, fruit hem kort in... bekijk recept »

Pizza met tomaat en geitenkaas

2 pizzabodems (kant-en-klaar)200 g zongedroogde tomaten16 zwarte olijven250 g champignons200 g geitenkaas250 ml tomatenpassataolie (pikante)1 kl oregano1 kl tijmpeperzout1. Verwarm de oven voor op 225° C. Steek 16 rondjes (van 10 cm diameter) uit het... bekijk recept »

Pagina 67 van 100