Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

Heilbot met tomaat en olijven

4 heilbotfilets (van 180g)250 g kerstomaten100 g zwarte olijven (ontpit)basilicum (enkele takjes)100 ml droge, witte wijnolijfoliepeperzout400 g aardappelen (gekookte)1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Spoel de tomaatjes. Snij de aardappelen in... bekijk recept »

Spaghetti met tonijn en tomaat

500 g spaghetti2 blikjes tonijn1 ui (gesnipperd)1 teentje knoflook (geperst)1 courgette (in plakjes)2 wortelen (in blokjes)2 blikjes gepelde tomaten1 blikje tomatenpuree4 el kappertjessnuifje oregano4 takjes oregano100 g geraspt kaaspeperzoutolijfoli... bekijk recept »

Tagliatelle met tomaat

3 tomaten400 g tagliatelle4 el gehakt basilicum1. Pel en ontpit 3 tomaten en snij ze in blokjes. 2. Kook 400 g tagliatelle al dente, giet af en meng met de blokjes tomaat en 4 el gesnipperd basilicum. 3. Breng op smaak met peper, zout en olijfolie. bekijk recept »

Rigatoni met tomaat en chorizo

400 g rigatoni (of penne)200 g chorizo2 rode uien8 gedroogde tomaten (in olie)8 tomaten2 el olijfolie1 el boterbasilicum (naar smaak)100 g geraspte pecorinopeperzout1. Verwijder het vel van de chorizo, snij de worst in plakjes. Pel de uien en sn... bekijk recept »

Spirelli met worst en tomaat

400 g spirelli (spiraalvormige pasta)2 wortelen2 stengels bleekselder2 teentjes knoflook2 el olijfolie400 g kippenworst700 g tomatenblokjes (blik)1 kl gedroogde oreganopeperzout1. Maak de groenten schoon. Schraap de wortelen en snij ze in kleine... bekijk recept »

Zalm met tomaat en kappertjes

4 stukken zalmfilet (elk 150g)120 g kerstomaten1 citroen8 appelkappertjes8 sjalotten4 teentjes knoflook1 rode chilipeperolijfolie1 el rozemarijnpeperzout1. Spoel de tomaten en droog ze. Spoel de citroen met heet water, droog ’m en snij in&... bekijk recept »

Tomaat met garnaal

4 coeur de boeuf-tomaten250 g garnalen (gepeld)100 g mayonaise1 el gehakt peterseliepeperzoutblaadje sla1. Spoel de tomaten, snij er een kapje af en hol ze een beetje uit. 2. Hou enkele garnalen apart voor garnering en meng de rest met de mayonaise. ... bekijk recept »

Tarte Tatin van tomaat

1 vel bladerdeeg500 g pruimtomaten (klein)3 el tomatenpuree4 el balsamicoazijn2 el bruine suiker3 el olijfoliehandvol basilicum (blaadjes, gehakt)peperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Pel de tomaten en snij ze horizontaal doormidden. Lepe... bekijk recept »

Kotelet met tijmaardappeltjes en tomaat

500 g aardappelen4 takjes citroentijm4 varkenskotelettenolijfolie2 el bruine suiker4 takjes kerstomaten150 g jonge blaadjes rode biet (of andere sla)peperzout1. Verwarm de oven op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snij ze ongeschild in partje... bekijk recept »

Quiche met tomaat, mozzarella en basilicum

1 vel bladerdeeg3 eieren200 ml melk125 ml roomgedroogde oregano10 kerstomaten1 bol mozzarella1 handvol basilicum (blaadjes)peperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het bladerdeeg open en leg het in een quichevorm. Prik met een vork gaatjes ... bekijk recept »

Pagina 65 van 100