1000 recepten met tomaat
4 heilbotfilets (van 180g)250 g kerstomaten100 g zwarte olijven (ontpit)basilicum (enkele takjes)100 ml droge, witte wijnolijfoliepeperzout400 g aardappelen (gekookte)1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Spoel de tomaatjes. Snij de aardappelen in... bekijk recept »
500 g spaghetti2 blikjes tonijn1 ui (gesnipperd)1 teentje knoflook (geperst)1 courgette (in plakjes)2 wortelen (in blokjes)2 blikjes gepelde tomaten1 blikje tomatenpuree4 el kappertjessnuifje oregano4 takjes oregano100 g geraspt kaaspeperzoutolijfoli... bekijk recept »
3 tomaten400 g tagliatelle4 el gehakt basilicum1. Pel en ontpit 3 tomaten en snij ze in blokjes. 2. Kook 400 g tagliatelle al dente, giet af en meng met de blokjes tomaat en 4 el gesnipperd basilicum. 3. Breng op smaak met peper, zout en olijfolie. bekijk recept »
400 g rigatoni (of penne)200 g chorizo2 rode uien8 gedroogde tomaten (in olie)8 tomaten2 el olijfolie1 el boterbasilicum (naar smaak)100 g geraspte pecorinopeperzout1. Verwijder het vel van de chorizo, snij de worst in plakjes. Pel de uien en sn... bekijk recept »
400 g spirelli (spiraalvormige pasta)2 wortelen2 stengels bleekselder2 teentjes knoflook2 el olijfolie400 g kippenworst700 g tomatenblokjes (blik)1 kl gedroogde oreganopeperzout1. Maak de groenten schoon. Schraap de wortelen en snij ze in kleine... bekijk recept »
4 stukken zalmfilet (elk 150g)120 g kerstomaten1 citroen8 appelkappertjes8 sjalotten4 teentjes knoflook1 rode chilipeperolijfolie1 el rozemarijnpeperzout1. Spoel de tomaten en droog ze. Spoel de citroen met heet water, droog ’m en snij in&... bekijk recept »
4 coeur de boeuf-tomaten250 g garnalen (gepeld)100 g mayonaise1 el gehakt peterseliepeperzoutblaadje sla1. Spoel de tomaten, snij er een kapje af en hol ze een beetje uit. 2. Hou enkele garnalen apart voor garnering en meng de rest met de mayonaise. ... bekijk recept »
1 vel bladerdeeg500 g pruimtomaten (klein)3 el tomatenpuree4 el balsamicoazijn2 el bruine suiker3 el olijfoliehandvol basilicum (blaadjes, gehakt)peperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Pel de tomaten en snij ze horizontaal doormidden. Lepe... bekijk recept »
500 g aardappelen4 takjes citroentijm4 varkenskotelettenolijfolie2 el bruine suiker4 takjes kerstomaten150 g jonge blaadjes rode biet (of andere sla)peperzout1. Verwarm de oven op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snij ze ongeschild in partje... bekijk recept »
1 vel bladerdeeg3 eieren200 ml melk125 ml roomgedroogde oregano10 kerstomaten1 bol mozzarella1 handvol basilicum (blaadjes)peperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het bladerdeeg open en leg het in een quichevorm. Prik met een vork gaatjes ... bekijk recept »