1000 recepten met tomaat
400 g tortellini (met kaasvulling, kant-en-klaar)250 g pruimtomaten (mini, 1 doosje)150 g jonge spinazie2 tenen knoflook2 el bladpeterselie (gehakt)50 g pijnboompitten3 el kappertjes2 sneetjes toastbroodgeraspte parmezaanolijfoliepeperzout1. Pel en s... bekijk recept »
12 lasagnevellen (verse, of 250 g cannelloni)800 g bladspinazie500 ml tomatenpassata250 g kerstomaten1 ui400 g ricotta100 g geraspte parmezaan100 g geraspte mozzarella (of in plakjes)2 eieren3 teentjes knoflook3 el gehakt basilicumboterolijfolienootm... bekijk recept »
8 varkenskoteletten4 tomaten1 citroen (sap van)2 takjes basilicum200 g rijst (gekookte)100 g linzen2 el honingolijfolie1 kl paprikapoederpeperzout1. Meng de honing met 5 eetlepels olijfolie, het citroensap, paprikapoeder, peper en zout. Schenk over h... bekijk recept »
4 zeetongen4 tomaten (in blokjes)250 g champignons (in plakjes)300 g garnaalkoppen (en -schalen, bij vishandelaar)0.5 citroen (sap van)1 takje selder (grof gesneden)1 sjalot (gesnipperd)200 ml droge, witte wijn200 ml roomboter1 el gehakt peterseliepe... bekijk recept »
4 kalfskoteletten450 kerstomaten2 sjalotten2 teentjes knoflook4 takjes tijm1 el bladpeterselie (gesnipperd)80 g zwarte olijvenolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel en droog de tomaatjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Ri... bekijk recept »
250 g kleine pasta (elleboogjes, farfalle,...)250 g kerstomaten2 stengels bleekselder1 wortel1 el citroensap150 g harde kaas (in 1 dikke plak)4 el yoghurtwitte balsamicoazijnolijfoliepeperzout1. Meng de pasta met de groenten, de kaas en de dressing. ... bekijk recept »
8 maatjes (enkel)3 friszure appels2 onbehandelde limoenenhandvol spinazie4 trostomaten (langwerpig)2 el honing1. Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de limoenen met heet water, rasp de schil en pers de vruchten uit. 2. Spoel de appelen en verwijder ... bekijk recept »
500 g grijze garnalen4 vleestomaten (stevige)2 el mayonaise (light)2 el gehakt peterselie ( enkele plukjes extra)1 kl citroensappeperzout125 g gemengde sla12 sneetjes brood (speltbrood)1. Pel de tomaten. Snij de hoedjes eraf en lepel het vruchtvlees ... bekijk recept »
4 rode mulfilets (of zeebarbeel)800 g aardappelen2 venkelknollen4 tomaten1 el kervel (gehakt)1 kl venkelzaad (of anijszaadjes)50 ml pernod100 ml appelazijn200 ml schaaldierenfond150 ml room100 ml karnemelk2 kl suikerolijfolieboterpeperzout1. Pel en o... bekijk recept »
600 g roodbaarsfilet (zonder vel)200 g wortelen1 ui2 el boter1 laurierblaadje2 el citroensap600 g tomatenblokjes (blik)400 ml groentebouillon2 el kappertjes1 kl tijm (blaadjes)peperzout1. schil de wortelen en snij ze in stukjes. snij de vis in beetkl... bekijk recept »