1000 recepten met tomaat
12 plakken tonijncarpaccio3 tomaten (waarvan eentje voor de vinaigrette)1 limoen1 aubergine1 courgettesnuifje suiker50 g parmezaanbalsamicoazijn10 el olijfolie1 teen knoflookbasilicumpeperuit de molen peperzeezoutzout1. Snij de aubergine en courgette... bekijk recept »
1 oudbakken brood700 g rundergehakt2 vleestomaten1 ui1 ei3 el paneermeel150 g mozzarella1 el boter2 el olijfolieolie (of ander vetstof)1 tl oregano1 bosje basilicum (gesnipperd)1 teen knoflookzoutpeper1. Verwarm de oven voor op 200° C. Week het b... bekijk recept »
500 g linguineparmezaan (schilfers)2 ansjovisfilets (geplet)2 el kappertjes (grof gehakt)4 pruimtomaten (gepeld)1 rode ui (gesnipperd)0.5 l groentebouillonolijfolie3 takjes verse salie (gesnipperd)2 teentjes knoflook (gesnipperd)1 bosje marjolein (ge... bekijk recept »
2 kreeften (gekookt, diepvries, Lidl)6 tomaten1 avocado0.5 kropsla4 el mayonaise4 el olijfolieverse koriander (voor de afwerking)versgemalen peperzout1. Verwarm de oven voor op 110°C en ontdooi de kreeft. 2. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in v... bekijk recept »
2 avocado's (rijp)50 g feta12 zongedroogde tomaten (op olie)1 citroen (sap)50 g rucola1 bosje basilicumolijfoliezout1. Doe de basilicumblaadjes in een vijzel, kruid met zout, giet er een scheutje olijfolie en de helft van het citroensap bij. Stamp fi... bekijk recept »
50 g boter75 g feta50 g ricotta1 teen knoflook6 zongedroogde tomaten (fijngehakt)peperzout3 vellen filodeegverse kervel1. Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt de boter in een pannetje. 2. Verkruimel de feta en meng met de ricotta, knoflook en zon... bekijk recept »
500 g kipfilet300 g farfalle (mini)3 tomaten1 bosje lente-ui200 g peultjes1 kl geraspt gember50 g cashewnoten200 ml kokosmelk1 kl mosterd1 kl vijfkruidenpoeder150 ml olijfoliepeperzout1. Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water. Ontpit de tomate... bekijk recept »
4 stukken filet pur (150 g elk)800 g aardappelen (zachtkokende)1 witte selder3 gepelde tomaten1 uihandvol oregano100 ml melk200 ml groentebouillon50 g boter ( extra)nootmuskaatpeperzout1. Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water. Pel de ui en ... bekijk recept »
2 tortilla's (zachte)3 rijpe tomaten40 g rucola6 blaadjes basilicum2 el olijfoliepeperzout200 g verse kaas (magere)6 el tuinkruiden (gehakt)2 lente-uien (enkel het wit)2 el mayonaise1 kl witte wijnazijncayennepeperpeperzout1. Spoel en droog de rucola... bekijk recept »
4 varkenskoteletten2 tomaten2 courgettes (kleine)handvol basilicum (blaadjes)200 g mozzarellaolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in met olie. 2. Spoel en droog de courgettes. Snij ze in de lengte in plakken en leg z... bekijk recept »