Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

Carpaccio van tonijn, aubergine, courgette en tomaat

12 plakken tonijncarpaccio3 tomaten (waarvan eentje voor de vinaigrette)1 limoen1 aubergine1 courgettesnuifje suiker50 g parmezaanbalsamicoazijn10 el olijfolie1 teen knoflookbasilicumpeperuit de molen peperzeezoutzout1. Snij de aubergine en courgette... bekijk recept »

Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella

1 oudbakken brood700 g rundergehakt2 vleestomaten1 ui1 ei3 el paneermeel150 g mozzarella1 el boter2 el olijfolieolie (of ander vetstof)1 tl oregano1 bosje basilicum (gesnipperd)1 teen knoflookzoutpeper1. Verwarm de oven voor op 200° C. Week het b... bekijk recept »

Linguine met ansjovis en tomaat

500 g linguineparmezaan (schilfers)2 ansjovisfilets (geplet)2 el kappertjes (grof gehakt)4 pruimtomaten (gepeld)1 rode ui (gesnipperd)0.5 l groentebouillonolijfolie3 takjes verse salie (gesnipperd)2 teentjes knoflook (gesnipperd)1 bosje marjolein (ge... bekijk recept »

Kreeftensalade met gekonfijte tomaat en koriander

2 kreeften (gekookt, diepvries, Lidl)6 tomaten1 avocado0.5 kropsla4 el mayonaise4 el olijfolieverse koriander (voor de afwerking)versgemalen peperzout1. Verwarm de oven voor op 110°C en ontdooi de kreeft. 2. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in v... bekijk recept »

Avocadopuree met tomaat en feta

2 avocado's (rijp)50 g feta12 zongedroogde tomaten (op olie)1 citroen (sap)50 g rucola1 bosje basilicumolijfoliezout1. Doe de basilicumblaadjes in een vijzel, kruid met zout, giet er een scheutje olijfolie en de helft van het citroensap bij. Stamp fi... bekijk recept »

Filodriehoekjes met feta en tomaat

50 g boter75 g feta50 g ricotta1 teen knoflook6 zongedroogde tomaten (fijngehakt)peperzout3 vellen filodeegverse kervel1. Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt de boter in een pannetje. 2. Verkruimel de feta en meng met de ricotta, knoflook en zon... bekijk recept »

Kippenblokjes met tomaat en farfalle

500 g kipfilet300 g farfalle (mini)3 tomaten1 bosje lente-ui200 g peultjes1 kl geraspt gember50 g cashewnoten200 ml kokosmelk1 kl mosterd1 kl vijfkruidenpoeder150 ml olijfoliepeperzout1. Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water. Ontpit de tomate... bekijk recept »

Filet pur met selder, tomaat en puree

4 stukken filet pur (150 g elk)800 g aardappelen (zachtkokende)1 witte selder3 gepelde tomaten1 uihandvol oregano100 ml melk200 ml groentebouillon50 g boter ( extra)nootmuskaatpeperzout1. Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water. Pel de ui en ... bekijk recept »

Wraps met tomaat

2 tortilla's (zachte)3 rijpe tomaten40 g rucola6 blaadjes basilicum2 el olijfoliepeperzout200 g verse kaas (magere)6 el tuinkruiden (gehakt)2 lente-uien (enkel het wit)2 el mayonaise1 kl witte wijnazijncayennepeperpeperzout1. Spoel en droog de rucola... bekijk recept »

Kotelet met tomaat, mozzarella en courgette

4 varkenskoteletten2 tomaten2 courgettes (kleine)handvol basilicum (blaadjes)200 g mozzarellaolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in met olie. 2. Spoel en droog de courgettes. Snij ze in de lengte in plakken en leg z... bekijk recept »

Pagina 63 van 100