Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

spinazie met tomaat

1 kg spinazie 400 gr smaakvolle tomaten 2 teentjes knofllok 1 rode peper 4 el olijfolie 2 el sojasaus (bijv Kikkoman) Was de tomaten , snijd ze in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd eventueel in reepjes. Snijd de teentjes knoflook in dunne plakjes... bekijk recept »

gevulde tomaat met gehakt

8 stevige vleestomaten 500 g gehakt 2 fijngehakte sjalotjes 1 el fijngehakte platte peterselie gehaktkruiden paneermeel 2 el olijfolie Verwarm de oven voor op 220 gr Celsius. Snijd het kapje van de tomaat en schep het vruchtvlees er voorzichtig uit m... bekijk recept »

Biefstuk met geroosterde tomaat en tomatendip

2 biefstukken (ca. 125 gram per stuk)1 tak (8-10) kleine trostomaten (cocktailtomaten)2 eetlepels olijfolie(zee)zout versgemalen peper 50 gram boter of vloeibare margarineVoor de tomatendip: 200 gram rijpe tomaten, in stukken1 teentje knoflook, gepel... bekijk recept »

Paddenstoelenrisotto met kees en tomaat

300 gram risottorijst40 gram gedroogde paddenstoelen 300 gram gemengde paddenstoelen2 sjalotjes 3 eetlepes olijfolie100 ml witte wijn700 ml paddenstoelenbouillon 100 gram geraspte extra gerijpte kees4 tomaten takje rozemarijn 1 theelepel tijm 1 teent... bekijk recept »

Ovenschotel van courgette en tomaat

800 gram tomaten4 eetlepels olijfolie3 sjalotten, gesnipperd4 teentjes knoflook, gehakt1 eetlepel gehakte Provençaalse kruiden of 1 theelepel gedroogd4 courgettes (ca. 700 gram), geschild, in plakjes van 1 cm5 eierenzout en peper100 gram geraspte jo... bekijk recept »

Tagliatelle met tomaat, basilicum en scampi's

24 scampi's400 g tagliatelle1 sjalot1 teentje knoflook2 el bladpeterselie (gehakt)400 g kerstomatenhandvol basilicum200 ml droge, witte wijn1 kl cayennepeperolijfoliepeperzout1. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel de ... bekijk recept »

Mini-frittata met pancetta en tomaat

4 eieren4 plakjes pancetta (ronde)2 lente-uien1 tomaat50 g geraspt kaasboterpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet 4 holtes in een cupcakeblik in met boter. 2. Leg in elk van de vier beboterde cupcakevormpjes een plakje pancetta. Snij de ... bekijk recept »

Kipfilet met tomaat en basilicum

4 kipfilets6 tenen knoflook4 el basilicum (gesnipperd)400 g tomatenblokjes (blik)4 el olijfoliepeperzout1. Snij elke kipfilet in 2 dunne lapjes. Laat ze kleuren in een pan met olijfolie - 3 minuten aan elke kant - en kruid met peper en zout.  2.... bekijk recept »

Risotto met tomaat en basilicum

300 g risottorijst1 l kippenbouillon (warm)200 ml witte wijn1 sjalot100 g gedroogde tomaten2 tomaten125 g kerstomatenhandvol basilicum250 g buffelmozzarella100 g geraspte parmezaanboterolijfolie1. Pel en snipper de sjalot. Stoof ‘m in olijfolie... bekijk recept »

Tomaat met zalm

4 grote tomaten (stevige)300 g zalm (wilde roze, uit blik)2 lente-uien0.5 krop Romeinse slacitroensap2 eieren4 el mayonaisepeperzout1. Kook de eieren hard en laat ze afkoelen. Pel ze en haal de dooier eruit. Plet het eigeel en snij het eiwit fijn. 2.... bekijk recept »

Pagina 61 van 100