1000 recepten met tomaat
1 kg spinazie 400 gr smaakvolle tomaten 2 teentjes knofllok 1 rode peper 4 el olijfolie 2 el sojasaus (bijv Kikkoman) Was de tomaten , snijd ze in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd eventueel in reepjes. Snijd de teentjes knoflook in dunne plakjes... bekijk recept »
8 stevige vleestomaten 500 g gehakt 2 fijngehakte sjalotjes 1 el fijngehakte platte peterselie gehaktkruiden paneermeel 2 el olijfolie Verwarm de oven voor op 220 gr Celsius. Snijd het kapje van de tomaat en schep het vruchtvlees er voorzichtig uit m... bekijk recept »
2 biefstukken (ca. 125 gram per stuk)1 tak (8-10) kleine trostomaten (cocktailtomaten)2 eetlepels olijfolie(zee)zout versgemalen peper 50 gram boter of vloeibare margarineVoor de tomatendip: 200 gram rijpe tomaten, in stukken1 teentje knoflook, gepel... bekijk recept »
300 gram risottorijst40 gram gedroogde paddenstoelen 300 gram gemengde paddenstoelen2 sjalotjes 3 eetlepes olijfolie100 ml witte wijn700 ml paddenstoelenbouillon 100 gram geraspte extra gerijpte kees4 tomaten takje rozemarijn 1 theelepel tijm 1 teent... bekijk recept »
800 gram tomaten4 eetlepels olijfolie3 sjalotten, gesnipperd4 teentjes knoflook, gehakt1 eetlepel gehakte Provençaalse kruiden of 1 theelepel gedroogd4 courgettes (ca. 700 gram), geschild, in plakjes van 1 cm5 eierenzout en peper100 gram geraspte jo... bekijk recept »
24 scampi's400 g tagliatelle1 sjalot1 teentje knoflook2 el bladpeterselie (gehakt)400 g kerstomatenhandvol basilicum200 ml droge, witte wijn1 kl cayennepeperolijfoliepeperzout1. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel de ... bekijk recept »
4 eieren4 plakjes pancetta (ronde)2 lente-uien1 tomaat50 g geraspt kaasboterpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet 4 holtes in een cupcakeblik in met boter. 2. Leg in elk van de vier beboterde cupcakevormpjes een plakje pancetta. Snij de ... bekijk recept »
4 kipfilets6 tenen knoflook4 el basilicum (gesnipperd)400 g tomatenblokjes (blik)4 el olijfoliepeperzout1. Snij elke kipfilet in 2 dunne lapjes. Laat ze kleuren in een pan met olijfolie - 3 minuten aan elke kant - en kruid met peper en zout. 2.... bekijk recept »
300 g risottorijst1 l kippenbouillon (warm)200 ml witte wijn1 sjalot100 g gedroogde tomaten2 tomaten125 g kerstomatenhandvol basilicum250 g buffelmozzarella100 g geraspte parmezaanboterolijfolie1. Pel en snipper de sjalot. Stoof ‘m in olijfolie... bekijk recept »
4 grote tomaten (stevige)300 g zalm (wilde roze, uit blik)2 lente-uien0.5 krop Romeinse slacitroensap2 eieren4 el mayonaisepeperzout1. Kook de eieren hard en laat ze afkoelen. Pel ze en haal de dooier eruit. Plet het eigeel en snij het eiwit fijn. 2.... bekijk recept »