Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

Broccolistamppot met pesto en tomaat

750 gr aardappelen zout 500 gr broccoli 4 tomaten 100 gr rauwe ham in iets dikkere plakjes 100 gr gekookte ham 3 eetlepels rode pesto 1 dl melk versgemalen zwarte peper Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook de aardappelen in weinig water ... bekijk recept »

Broodsalade met tomaat en basilicum

3 rode paprika’s 5 el olijfolie zout 2 teentjes knoflook 500 gram rijpe tomaten 2 el wijnazijn snufje suiker stokbrood van een dag oud 1 rode ui handvol basilicumblaadjesHalveer de paprika’s, bestrijk ze met olie en leg ze met de velkant naar beneden... bekijk recept »

Catalaans knoflookbrood met tomaat

5 eetlepels aromatische olijfolie 4 geplette of uitgeperste teentjes knoflook 4 boterhammen van 2 cm dik van een grof rond brood, een boerenbrood of een vloerbrood 1 zeer rijpe, sappige tomaat, in twee euml n gesneden Vermeng in een kopje de olie met... bekijk recept »

Couscous met courgette en tomaat

2 rode uien 4 tomaten 100 gram wortelen 2 eetlepels olijfolie 2 theelepels koenjit 1 theelepel komijnpoeder 1/2 blokje kruidenbouillon 1 courgette zout peper 1 theelepel sambal oelek 300 gram couscousMaak de couscous volgens de aanwijzingen op de ver... bekijk recept »

Gegratineerde groenekoolstampot met tomaat en geitenkaas

2 vleestomaten 200 gram Franse geitenkaas (Chèvre de Belley) 1 dl melk 8 olijven met piment 1 kilo aardappelen 1 zak panklare groenekool (500 gram) 1 tomatenbouiilontablet 1 theelepel tijm 1 theelepel paprikapoeder 1 eetlepel boter 150 gram... bekijk recept »

Gevulde tomaat met asperges

4 vleestomaten zout (versgemalen) peper 5 witte asperges 10 groene asperges 2 eieren 1 dl slagroom 50 gram geraspte pizzakaas snufje nootmuskaat 5 takjes verse basilicumVerwijder de kapjes van de tomaten en hol ze uit. Bestrooi de tomaten met zout en... bekijk recept »

Gevulde tomaat met champignons en geitenkaas

1 ui 8 vleestomaten 2 bakjes champignons 8 olijven zonder pit 150 gram geitenkaas 2 el olijfolie 1 el citroensap 2 el paneermeel 2 el geraspte (oude) kaas 1 el provencaalse kruidenmix peper zoutSnijd van de bolle kant van de tomaten een kapje af en h... bekijk recept »

Grove snijbonen met tomaat en kipfilet

900 gram hele snijbonen 6 grote tomaten 500 gram kipfilet kipkruiden met zoutWad de snijbonen en verwijder de eindjes en snijd de bonen in drie of vier stukken. Zet de snijbonen op met ruim water en laat ze ongeveer 25 minuten koken. Ze mogen nog ni... bekijk recept »

Hamburger met spek en tomaat

3 plakjes ontbijtspek 1 hamburger 1 tomaat 1 Italiaanse bol blaadjes sla mayonaise met olijfolieIn koekenpan de plakjes spek in ca. 3 minuten zachtjes uitbakken. Op keukenpapier uit laten lekken. Bak in het spekvet de hamburger in ca. 6 minuten gaar.... bekijk recept »

Kabeljauw met tomaat en kaas

1 grote ui, gesnipperd scheutje olijfolie 4 grote vleestomaten (zee)zout peper 250 gram geraspte (belegen) kaas 1 blik gepelde tomaten (gepureerd) 500 gram kabeljauwfiletBak de gesnipperde ui in een beetje olijfolie glazig. Snijd de tomaten in blokje... bekijk recept »

Pagina 59 van 100