Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

Kabeljauw met tomaat uit de oven

600 gram kabeljauwfilet 1 el citroensap zout peper 1 kleine rode ui 3 el Italiaanse kruiden (diepvries) 2 sneetjes oud wit brood 3 el olijfolie 2 rijpe trostomatenBesprenkel de kabeljauwfilets met citroensap en bestrooi ze met zout en peper. Snipper ... bekijk recept »

Lamskoteletjes met rozemarijn en tomaat

400 gr vleestomaten 2 knoflookteentjes 2 takjes rozemarijn 12 lamskoteletjes zout, versgemalen peper 3-4 eetlepels olijfolie Ontvel de tomaten, snijd ze in achten en verwijder de zaadjes. Hak 1 knoflookteentje fijn en plet het andere met een mes. H... bekijk recept »

Linzensoep met tomaat

50 gram gerookte spekblokjes 1 blik linzen (450 ml) 1 blik tomatenblokjes 1 bouillonblokje 2 dl water 50 gram geraspte kaas 1 el olie Bak de blokjes spek tot dat ze knapperig zijn. Laat de linzen uitlekken in een zeef. Doe in een pan de linzen... bekijk recept »

Ovenschotel van tomaat, courgette en aubergine

3 uien 2 courgettes 2 aubergines 6 vleestomaten Zout Peper Tijm Rozemarijn Olie ½ liter kippenbouillonSnijdt de uien in kleine schijfjes en bak deze met zout en peper, tijm en rozemarijn zacht in boter en olie in de koekenpan. Doe dit over in een ove... bekijk recept »

Ricottataart met tomaat

250 gram cherrytomaten 1 eetlepel olijfolie 1 theelepel grof zeezout Takjes rozemarijn Takjes tijm salie 200 gram bloem 100 gram boter, in blokjes 5 eieren 1 bakje ricotta (kaas, 250 gram) 100 gram Grana Padano (kaas), in grove snippers 1 zak r... bekijk recept »

Stokbrood met mozzarella-tomaat

stokbrood vleestomaten mozzarella verse peterselie Snijd het stokbrood in stukjes. Snijd de tomaten en de mozzarella in plakjes. Was de peterselie en knip de blaadjes af. Beleg een bakplaat met bakpapier. Leg de stukjes stokbrood erop, leg op elk... bekijk recept »

Visschotel met bleekselderij en tomaat

450 - 500 gram (voorgekookte) plakjes aardappel 2 gesnipperde uien zout peper 400 gram visfilet in stukken 3 vleestomaten 3 stengels bleekselderij bladselderij beetje olieOvenschaal invetten Voorgekookte aardappelschijfjes er dakpansgewijs in leggen... bekijk recept »

maaltijd salade met schwarzwalderschinken, avocado en tomaat

100 gr gemengde salade 1 rode ui 100 gr schwarzwalderschinken 1 rijpe avocado 4 smaakvolle tomaten, italiaanse pomedori 4 hardgekookte eieren 4 el olijfolie versgemalen peper 1 el mostardmayonaise 2 el griekse yoghurt 2 el citroen sapKook de eieren h... bekijk recept »

gehakt, tomaat en komkommer spiesjes voor op de bbq

250 gr rundergehakt 1 doosjes cherrytomaatjes 1 komkommer gehaktkruiden tomaten ketchup 1 el paneermeel 1 tablet groentebouillon satéstokjesMeng de gehaktkruiden, 1 el ketchup en 1 el paneermeel door het gehakt en maak kleine gehaktballetjes. Kook de... bekijk recept »

kousenband gestoofd met tomaat en sambal

500 gr kousenband 250 gr romatomaten 2 uien 2 tl sambal oelek 1 tl suiker 3 el olijfolie zout naar eigen smaak Snijd de kousenband in kleine stukjes en ontvel de tomaat en snijd in blokjes. De uien snijden in ringen of stukjes. Bak de ui in de olie e... bekijk recept »

Pagina 60 van 100